Hae tästä blogista

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Puutarhahommia...


Kylläpä on viikko mennyt nopeasti. Keskiviikkona aloitin siis uudessa työpaikassa, ensimmäinen päivä oli Venäjän Värtsilässä tullikoulutuksessa. Aivan mahtava työporukka, luulen että tulen ihan oikeesti viihtymään. Torstaina työpäivä oli myös Venäjän Värtsilässä, samoin tuli käytyä myös päivän aikana Sortavalassa. Kahden työpäivän aikana tuli niin paljon uutta tietoa, että torstai-iltana olin aivan puhki-poikki.. Sammuin kuin saunalyhty illalla jo klo. 22 jälkeen.

Tänään olin päättänyt nukkua niin kauan kuin nukuttaa, mutta jotenkin tuo sisäinen kello kuitenkin herätti jo puoli kahdeksan aikaan. Eikun pirteänä ylös ja Netukan kanssa lenkille. Kyllä oli Netukka mielissään, koska keskiviikkona ja torstaina ei kyllä jaksanut herätä tuntia aikaisemmin ja lähteä lenkille. Keskiviikkona kävin kyllä illalla, töistä tultuani Netukan kanssa lenkillä mutta torstaina olin niin väsynyt että, emme käyneet sinä päivänä ollenkaan.

Aamulenkin jälkeen ajattelin että lähden käymään salilla, koska sitäkään ei ole tullut harrastettua kuin maanantai-aamuna. Mutta koska tiedossa oli purku/ puutarhahommia, niin päätin että käyn illalla jos jaksan.

Päivän aloitimme siis vanhojen koirahäkkien purkamisella, meillä on 6 vanhaa häkkiä joissa on joskus aikoinaan ollut jokaisessa koirat. Mutta koska pitkään aikaan ei ole ollut kuin kaksi koiraa, on nämä muut häkit päässeet vähän huonoon kuntoon, tai siis kaikki häkit ovat huonossa kunnossa ja tarkoitus on tehdä nyt alkukesästä kaksi kunnollista häkkiä kahdelle jäljellä olevalle koiralle. Niimpä purimme miehen kanssa joka täällä asuu, noi 4 häkkiä, ja jätimme vielä 2 häkkiä purkamatta koska minnekkäs me nuo koirat olisimme laittaneet.

Aikamoinen homma siinä muuten oli noissa neljässäkin häkissä, kyllä siinä sai saman treenin kuin olisi ollut salilla. mutta kaikki 4 häkkiä saimme purettua ja kaksi parempaa häkkiä jää vielä odottelemaan, että saamme ne uudet häkit tehtyä ja koirat siirrettyä sitten hienoihin uusiin tarhoihin. Sitten purkuhommat jatkuvat.


Purkuhommat alkamassa.
Tässä häkit purettu, jäljellä enää vanhat ränsistyneet kopit, jotka joutuvat roviolle kunhan pyöräkone tulee kyläilemään.

Koska purkuhommissa aina sattuu ja tapahtuu, niin kävi meillekin. Siinä kun sorkkarautaa heiluteltiin niin sattui tuo miun keskari jäämään siihen väliin, muutaman kirosanankin taisin suustani laskea siinä samalla kun otin hanskan pois kädestäni, ja niinhän siinä tommonen veripallukka irvisteli miulle. Mutta tämmöisiä sattuu, eikä se meidän hommia lopettanut.

Sorkkaraudalla muotoilema keskari. 
 Siinä kun niitä häkkejä purettiin, niin huomasin siinä autotallin seinustan vieressä kukkivan niin nätisti nuo kevään ensimmäiset leskenlehdet. Noista kukista se yleensä alkaa, kesän odotus.
Leskenlehti niitty...

Samalla kun raivailimme niitä häkkirojuja, niin huomasin että syksyllä kaatamani mansikkaistutus ruukut aitan vieressä, olivat selvinneet talven yli. Eli tämä tarkoittaa sitä että meillä on tänä kesänä monta mansikka- amppelia. Nämä taimet ovat nimittäin napsittu viime kesäisen mansikka-amppelin rönsyistä.
Hieno homma, ei tarvitse tänä kesänä ostaa uusia amppeleita.

Mansikkaaa......
Seuraavaksi kävimme norjanangervon kimppuun. En edes tiedä miten vanha tuo puska on, mutta se on levinnyt ihan hirveesti ja on puoliksi kuivia oksia täynnä oleva pensas. Koska tänä kesänä on tarkoitus tehdä se kesähuone, niin tuota täytyy nyt vähän pienentää pois edestä. Niimpä otimme ja leikkasimme osittain pensaan ihan juurta myöten ja osittain 15 cm pituiseksi. Nyt voimme siis vähän hillitä sen kasvua ja pitää sen kauniina ja kukkivana.

Tässä alkuperäisenä

Tässä sitten leikattuna.
Seuraavaksi olikin sitten meidän ihanan kauniin ja hirvittävän ison lumipalloheisin vuoro saada leikkaus osakseen. Koska tämäkin pensan on kukaties miten vanha niin se on todellakin tosi iso. Tässäkin pensaassa suurin osa alkoi jo olla huonoa ja kuivaa, ja sekin piti vähän pieniä sen tulevan kesähuoneen edestä. Niimpä jouduimme ottamaan ihan hurjasti siitä oksia pois, nyt se näyttää ihan kamalalta. Mutta onneksi se on pajun sukuinen ja ei vähästä säikähdä, joten kyllä se siitä taas kasvaa. Nyt voimme myös pitää senkin kasvua aisoissa, että se ei pääse rönsyilemään ihan hirveesti.

Alkuperäinen lumipalloheisi, vähän lumen runtelema.

Tässä sitten vähän karsittu versio.
Oli muuten ihan hirveä homma sitten saada vielä raivattua kaikki oksat noiden leikkausten jälkeen. Puolet nurmikkoalastakin tuli siinä sivussa haravoitua. Nopeaa oli leikkaus, mutta jälkien korjatessa menikin sitten muutama tunti, ja hiki virtas. Mutta onneksi tuli siistiä, ja nurmikkokin pääsee vihertymään.

Tässä sitten tämä meidän isokukkapenkki, jonka on tarkoitus nyt väistyä tulevan kesähuoneen tieltä. Aikasen paljon on siis vielä hommaa että se kesähuone saadaan tuohon oikeaan paikkaan. Ensin pitää kaivaaa nuo kasvit ylös, siirtää ne sitten valeistutukseen jonnekin. Sitten kaivaa myös mullat tuosta pois, laittaa soraa tilalle, routasuojaksi muutama tyroksin palanen...paljon on vielä hommaa ennenkuin pääsee kesähuoneeseen kahvia ja viiniä juomaan.

Mutta malttamattoma kyllä jo odottelen sitä... Ja odottavan aika on toooooooooosiiii pitkä. 
Isokukkapenkki jonka paikalle on tarkoitus tulla Kesähuone.
Eihän ne hommat vielä siihen loppunut, pari kappaletta kukkapenkkiä odotteli vielä puhdistamista talven jäljiltä. Aikasen monta kottikärryllistä tavaraa on tänään kärrätty. On muuten tullut monenlaista hyötyliikuntaa harrastettua. Tässä taitaa olla viimeinen kärryllinen, koska taivas on päättänyt että nyt loppuu täällä ulkona urakointi. Alkoi nimittäin satamaan, joten kärry tyhjäksi ja joutaa saunaan.

Viimeistä kottikärryllistä viedään tänään.
 Tässä toisen kukkapenkki puhdituksen jälkeen, toisenkin kerkisin kyllä puhdistaa, mutta kun alkoi satamaan niin en kerennyt ottaa siitä kuvaa. Mutta näätte kuvan vielä, ehkä huomenna. Tässä penkissä odotteli minua myös yllätys talven jälkeen, olin viime syksynä vaan viskannut tuohon vasempaan reunaan, kesäkukkaruukku istutuksesta tuon muratin, niin se oli hengissä. Täysin hyvässä kunnossa, ja puski uutta lehteä vaan tulemaan. Hieno homma.

Pari muuta murattia olin jättänyt ruukkuun ja laittanut ne ruukut tuonne aitan taakse, mutta ne näyttävät siltä etteivät ole hengissä. Mutta katsotaan jospa ne siitä vielä virkistyvät, katsotaan ja toivotaan.

Vähän riisuttuversio, mutta kyllä sieltä pionit jo on alkaneet nousta.
Tämmöinen päivä tänään. Aivan helkkaristi oli hommia,mutta olen todella tyytyväinen että saimme nämä tehtyä. Huomenna jos pitäisi sitten vähän huilia, ja vaikka kokeilisi jonkunlaisen juustokakun tekoa. 

Katsotaan sitten minkälaisia kuvia, ja juttuja huomenna pukkaa. Käykäähän kurkkaamassa jotain hauskaa on varmasti luvassa. Nyt luulen että taidan kammeta tuonne sänkykamariin katsomaan jos se vaikka tuo nukkumatti tulis. Luulen kyllä että se tulee aika nopiaan, koska jotenkin tuntuu jo ramasevan.

Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva lukea käynnistäsi blogissani...Olisitko kiva ja jättäisit jäljen käynnistäsi..:)