Hae tästä blogista

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäispyhien puutarhahommia.....

Ompas ollut rankka pääsiäinen...pihahommia ja pihahommia. Kyllä näin keväästä pihahommia riittää...tulee kyllä samat ajatukset mieleen kuin poikani totesi eilen. Hän kyllä hankkii mahdollisimman pienen pihan, jossa olis mahdollisimman vähän nurmikkoa ja eikä varsinkaan kukkapenkkejä :).

Mutta kyllä se on sitten niin antoisaa kun on saanut koko pihamaan laitettua kesää varten ja kukkaset alkavat kukkia, tuoden vaikka minkänäköistä väriä arjen harmauteen.

Lauantai kyllä oli aika raskas päivä. Haravointia, kukkapenkkien perkausta ymmm.....

Ensimmäisenä päivä alkoi Netukan kanssa lenkillä käydessä, sen jälkeen piha hommiin.

Kyllä kukkapenkit näyttävät vielä aika karsean näköiseltä ennekuin ne alkavat kukkia.

Perattu kukkapenkki
Kukkapenkkien perkauksen ja harvaoinnin välissä tuli haettua puutarhakalusteetkin terassille että voi hommien välissä nautiskella kevään ensimmäiset päiväkahvit. Olis sitruunakakkua ja valkosuklaa jäätelöä..nam..

Päiväkahvi kattaus
Seuraavana olikin vuorossa takapihan kukkapenkkien perkausta ja nurmikon haravointia....


Haravoitu nurmikko


Perattu suihkulähde

Netta neiti valvoi silmä tarkkana mitä ihmettä se oikeen puuhaa.


Kivikkoryhmä puhdistettu


Meidän luonnonmukainen lampi ei tänä keväänä todellakaan mene yli, niinkuin muina keväinä. Tänä keväänä taitaa enemmänkin olla vedestä puutetta.


Pikku sammakko on istunut tuossa kivellä viime syksystä asti, siitä huolimatta se vaan irvistelee.
Lauantaina oli siis todellakin paljon hommia..alkoi tuossa klo. 20.30 olla jo niin väsynyt olotila ettei oikeen meinannut millään jaksaa. Mutta kun meni sisälle ja sinne oli kantautunut ihan hemmetisti multaa ymm...roskaa, niin pitihän se ottaa vielä rätti käteen ja pyyhkäistä vähän pölyjä ja imuroida.

 Mutta sitten loppu voimat ja sänky kutsui. Kyllä kuitenkin olin onnellinen että sain kun sainkin paljon tehtyä. Takapiha, etupiha ja alapiha haravoitu, kukkapenkit perattu... ja muutenkin kaikki alkoi olla siistiä... Eikun odottelemaan vain kukkaloistoa..kesän mittaan.

Sunnuntai alkoi Netukan kanssa lenkillä käydessä, mutta kyllä tuntui jaloissa että oli eilisen päivän ollut jaloillaan 10 tuntia...ei jaksanut käydä sitä normaalia lenkkiä, vaan tehtiin vain puolikas.. koska kuitenkin tiedossa oli tänäänkin puutarhahommia. Kottikärryn työntöä, haravointia ja tietysti kaikkein rankin homma: isonkukkapenkin ylös kaivaminen...

Ensimmäiset taimet kaivettu ylös.


Loput taimet saavatkin odotella koska maa on vielä jäässä eikä lapio oikein uppoa...näin saadaan vähän huili aikaa...

Seuraavaksi olikin sitten vielä yhden kukkapenkin perkausta, ja taimiruukkujen laittoa hyllykköön.


Mansikan ja kivikkokasvien taimia.
Seuraavaksi käytiin hakemassa niitä tiilejä siihen kesähuoneen lattiaan. Eli nyt alkaisi olla jo valmiina ikkunat ja tiilet. Toivottavasti saisi vain mahdollisimman pian sen kukkapenkin siitä edestä purettua että pääsisi pohjan tekoon. Ai että minä odotan sitä kuin kuuta taivaalta...

Siinä tiilejä purkaessa, löysin vanhat patsaat jotka tottakai piti käydä laittamassa puutarhaan paikoilleen.
Keiju
Siinäpä sitä on ollut askaretta tänä pääsiäisenä.. Nyt vain saunaan Netan kanssa ja tiedossa on siis Netan pesu ja puunaus, huomisiin Imatran näyttelyihin valmistautumista.  Tänään ei enää tehdä pihahommia, voidaan jatkaa huomenna tai sitten se jää hamaan tulevaisuuteen..katsotaan nyt milloin....

Mutta luulen että jatkossa tulee vielä kuvia puutarhanhoidosta...Netan näyttelyistä...ja koskaanhan sitä ei tiedä mitä tapahtuu..mutta näillä mennään...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva lukea käynnistäsi blogissani...Olisitko kiva ja jättäisit jäljen käynnistäsi..:)