Siirry pääsisältöön

Viime viikon kuulumisia, viikonlopun koiranäyttelyä. Pääsiäisvalmisteluja...

Viime viikko olikin sellainen ettei tullut oikeastaan mitään tuunattua, tuusattua tuli kyllä sitäkin enemmän..

Viikko meni kuntoillessa ja huushollia pyöritellessä. Perjantai päivä olikin ihan kauhean kiireinen päivä..lenkkeilyä, kuntosalia, hierontaa. Kaverille piti käydä vielä iltapäivällä pyöräyttämässä kikkurat päähän. Poika piti käyttää lääkärissä ihmeellisen ihottuman takia, mutta turha reissu oli sekin ei sieltä mitään ihmeellistä diagnoosia tullut.. antihistamiinia ja kortisoni voidetta sitä vaan käyttöön kyllähän se siitä...

Ilta menikin sitten valmistuessa lauantain koiranäyttelyyn. Netta neidin turkki ensin pestiin sitten siihen laitettiin hoitoaine ja sen jälkeen mentiin yhdessä saunan lauteille istumaan. On se kumma että vaikka kuinka kuuma sauna on, niin kyllä sen Netan pitää sinne ihan ylälauteelle kiivetä. Siellä sitä istuttiin molemmat rinnakkain, ja minä en enää jaksanut olla joten aloin houkutella Netukkaa pois, no eihän sitä huvittanut lähteä vaan istua tokotti ihan rauhallisesti. No pois minä sen kyllä sieltä kannoin ja sitten hoitoaine huuhdeltiin turkista pois ja kylläpä oli puhdas neiti.

Seuraavaksi olikin sitten harjaus / kampaus. Kaksi tuntia siinä meni mutta kylläpä Netta oli niin nättinä että. Kyllä passaa lähteä näyttelyyn.

Lauantaiaamuna kello soi klo.4.00. Tavarat ja Netukka kyytiin ja eikun keula kohti Kajaania klo. 5.00. Kyllä pikkaisen nukutti aina välillä, joutui muutaman kerran pysähtymään ja kiertelemään autoa ympäri ettei olisi nukahtanut.. Mutta perille päästiin klo.8.15. Näyttelyt olivat kuplahallissa jossa oli tosi kylmä, onneksi tuli laitettua kunnolla päälle, loppuaikana oli varpaat ihan jäässä.

Tässä muutamia kuvia meidän esiintymisestä. Netta esiintyi tosi hyvin, olin tosi tosi tyytyväinen.





 Pääsimme lähtemään Kajaanista kohti kotia klo. 11.15. Matka oli pitkä joten pysähdyimme Juuan ABC:lle syömään ja kahville.

Kotona olimme n. 15.30. Pitkä ja raskas oli matka joten ajattelin laittautua pitualleen sohvalle ja katsella viime viikkoisia nauhoituksia...ei nimittäin olis jaksanut tehdä yhtään mitään.

Sunnuntaina olikin sitten tuunaus päivä. Koska pääsiäiseen ei ole aikaa kuin kolme viikkoa, voikin alkaa laittaa siis jo pääsiäisen keltaista. Pääsiäiskoristeita etsiessäni, huomasin että niitä oli ripoteltu joka paikkaa. Nyt täytyi siis ensin tehdä rasia jossa voi säilyttää kaikki pääsiäiskoristeet, ihan niin kuin joulukoristeillekin on oma paikkansa.

Löysin vanhan kenkälaatikon joka oli tarkoitus päällystää ja koristella pääsiäisen näköiseksi.

Alkuperäinen kenkälaatikko

Tuunattu kenkälaatikko

Valmis pääsiäiskoriste laatikko
Ensin päällystin vaaleanvihreällä tapetilla laatikon päällisin puolin, sitten netistä etsin tommoisen tipukorin kuvan jonka sitten liimasin laatikon päälle ja vot hyvä tuli..

Jouluinen ovikoriste
Sitten olikin vanhan ovikoristeen vuoro muuttaa muotoaan pääsiäiseksi. Ensin vanhat havut, kultanauha ja joulun punainen rusetti pois. Sitten vähän pajunkissan oksia pyörittelin ympärille rautalangalla, jonka jälkeen keltaista nauhaa pyörittelin vielä siihen ympärille. Sen jälkeen liimasin kolme jäniksen poikasta  kiekuraan istumaan, ja viimeiseksi pyörittelin tommoisen kesäisen rusetin leveästä nauhasta. Ai että tuli hieno, vaikka itse sanonkin..

Keväinen ja pääsiäisenkeltainen ovikoriste.

























Jäätelöä, kermaa, suklaakarkkeja ja suklaakeksi.
Sitten olikin jo päiväkahvin vuoro. Ajattelin ilahduttaa meidän poitsua ja tekaista oikein herkulliset jäätelöannokset päiväkahville. Voi että ne olivatkin tosi herkullisia. Kahdenlaista jäätelöä ensin kulhon pohjalle, sitten vähän pursotin kermaa siihen päälle ja lopuksi ripottelin suklaa karkkeja kerman päälle...viimeistelin vielä sen keksillä... Nami nami...


Rairuohot
Kahvittelun jälkeen olikin vuorossa sitten rairuohojen istutus. Eikun astiat esille ja pikkaisen multaa pohjalle sen jälkeen siemenet sitten siihen mullan päälle, lopuksi pikku ripaus multaa siementen päälle.. no niin nyt saavat sitten rairuohot alkaa kasvamaan, vähän vaan vettä suihkautetaan välillä tuohon päälle, niin sieltä ne sitten nousee, pääsevät tipuset siihen sitten istuskelemaan.


Värikäs piristys keittiönpöydälle.
Seuraavaksi oli vuorossa sitten pajunkissojen ja koivun oksien haku. Oksat asettelin tommoseen pupumaljakkoon, oksiin laitoin roikkumaan erilaisia pääsiäismunia ja muita pääsiäiskoristeita. Nyt nämä oksat koristavat tulppaanien kanssa keittiön pöytää...





Keittiön pöydän päällä oleva kynttiläkruunukin sai muutaman pienen pääsiäismunan koristeeksi.
Pieniä keltaisia pääsiäismunia.

Viime viikon virkkailin niitä "santtujen" pääsiäispukuja, nyt sitten sunnuntaina sain viimeisenkin puvun valmiiksi ja niimpä "santut" puettiin myös pääsiäisenkeltaiseen pukuun.


Täytyihän se laittaa vielä vähän keltaista piristystä tuonne olohuoneenkin puolelle, joten keltaiset kynttilät tuovat mukavasti keltaista pääsiäistä myös sinne.






Nyt tulikin meille jo pääsiäisen keltaista piristämään auringon kanssa kevättä... Tämmöistä meillä tänään, katsotaan mitä saadaan aikaan ensi viikolla. Kävin jo hakemassa kottikärryn tuohon ulko-oven eteen joten, tällä viikolla on varmaankin sitten tuunauksessa / sipistelyssä tuo meidän taloon sisääntulo..Katsotaan mitä siihen tulee..kaikenlaisia visioita on jo mielessä mutta saas nähdä...








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak