Hae tästä blogista

maanantai 31. maaliskuuta 2014

Viime viikon kuulumisia, viikonlopun koiranäyttelyä. Pääsiäisvalmisteluja...

Viime viikko olikin sellainen ettei tullut oikeastaan mitään tuunattua, tuusattua tuli kyllä sitäkin enemmän..

Viikko meni kuntoillessa ja huushollia pyöritellessä. Perjantai päivä olikin ihan kauhean kiireinen päivä..lenkkeilyä, kuntosalia, hierontaa. Kaverille piti käydä vielä iltapäivällä pyöräyttämässä kikkurat päähän. Poika piti käyttää lääkärissä ihmeellisen ihottuman takia, mutta turha reissu oli sekin ei sieltä mitään ihmeellistä diagnoosia tullut.. antihistamiinia ja kortisoni voidetta sitä vaan käyttöön kyllähän se siitä...

Ilta menikin sitten valmistuessa lauantain koiranäyttelyyn. Netta neidin turkki ensin pestiin sitten siihen laitettiin hoitoaine ja sen jälkeen mentiin yhdessä saunan lauteille istumaan. On se kumma että vaikka kuinka kuuma sauna on, niin kyllä sen Netan pitää sinne ihan ylälauteelle kiivetä. Siellä sitä istuttiin molemmat rinnakkain, ja minä en enää jaksanut olla joten aloin houkutella Netukkaa pois, no eihän sitä huvittanut lähteä vaan istua tokotti ihan rauhallisesti. No pois minä sen kyllä sieltä kannoin ja sitten hoitoaine huuhdeltiin turkista pois ja kylläpä oli puhdas neiti.

Seuraavaksi olikin sitten harjaus / kampaus. Kaksi tuntia siinä meni mutta kylläpä Netta oli niin nättinä että. Kyllä passaa lähteä näyttelyyn.

Lauantaiaamuna kello soi klo.4.00. Tavarat ja Netukka kyytiin ja eikun keula kohti Kajaania klo. 5.00. Kyllä pikkaisen nukutti aina välillä, joutui muutaman kerran pysähtymään ja kiertelemään autoa ympäri ettei olisi nukahtanut.. Mutta perille päästiin klo.8.15. Näyttelyt olivat kuplahallissa jossa oli tosi kylmä, onneksi tuli laitettua kunnolla päälle, loppuaikana oli varpaat ihan jäässä.

Tässä muutamia kuvia meidän esiintymisestä. Netta esiintyi tosi hyvin, olin tosi tosi tyytyväinen.

 Pääsimme lähtemään Kajaanista kohti kotia klo. 11.15. Matka oli pitkä joten pysähdyimme Juuan ABC:lle syömään ja kahville.

Kotona olimme n. 15.30. Pitkä ja raskas oli matka joten ajattelin laittautua pitualleen sohvalle ja katsella viime viikkoisia nauhoituksia...ei nimittäin olis jaksanut tehdä yhtään mitään.

Sunnuntaina olikin sitten tuunaus päivä. Koska pääsiäiseen ei ole aikaa kuin kolme viikkoa, voikin alkaa laittaa siis jo pääsiäisen keltaista. Pääsiäiskoristeita etsiessäni, huomasin että niitä oli ripoteltu joka paikkaa. Nyt täytyi siis ensin tehdä rasia jossa voi säilyttää kaikki pääsiäiskoristeet, ihan niin kuin joulukoristeillekin on oma paikkansa.

Löysin vanhan kenkälaatikon joka oli tarkoitus päällystää ja koristella pääsiäisen näköiseksi.

Alkuperäinen kenkälaatikko

Tuunattu kenkälaatikko

Valmis pääsiäiskoriste laatikko
Ensin päällystin vaaleanvihreällä tapetilla laatikon päällisin puolin, sitten netistä etsin tommoisen tipukorin kuvan jonka sitten liimasin laatikon päälle ja vot hyvä tuli..

Jouluinen ovikoriste
Sitten olikin vanhan ovikoristeen vuoro muuttaa muotoaan pääsiäiseksi. Ensin vanhat havut, kultanauha ja joulun punainen rusetti pois. Sitten vähän pajunkissan oksia pyörittelin ympärille rautalangalla, jonka jälkeen keltaista nauhaa pyörittelin vielä siihen ympärille. Sen jälkeen liimasin kolme jäniksen poikasta  kiekuraan istumaan, ja viimeiseksi pyörittelin tommoisen kesäisen rusetin leveästä nauhasta. Ai että tuli hieno, vaikka itse sanonkin..

Keväinen ja pääsiäisenkeltainen ovikoriste.

Jäätelöä, kermaa, suklaakarkkeja ja suklaakeksi.
Sitten olikin jo päiväkahvin vuoro. Ajattelin ilahduttaa meidän poitsua ja tekaista oikein herkulliset jäätelöannokset päiväkahville. Voi että ne olivatkin tosi herkullisia. Kahdenlaista jäätelöä ensin kulhon pohjalle, sitten vähän pursotin kermaa siihen päälle ja lopuksi ripottelin suklaa karkkeja kerman päälle...viimeistelin vielä sen keksillä... Nami nami...


Rairuohot
Kahvittelun jälkeen olikin vuorossa sitten rairuohojen istutus. Eikun astiat esille ja pikkaisen multaa pohjalle sen jälkeen siemenet sitten siihen mullan päälle, lopuksi pikku ripaus multaa siementen päälle.. no niin nyt saavat sitten rairuohot alkaa kasvamaan, vähän vaan vettä suihkautetaan välillä tuohon päälle, niin sieltä ne sitten nousee, pääsevät tipuset siihen sitten istuskelemaan.


Värikäs piristys keittiönpöydälle.
Seuraavaksi oli vuorossa sitten pajunkissojen ja koivun oksien haku. Oksat asettelin tommoseen pupumaljakkoon, oksiin laitoin roikkumaan erilaisia pääsiäismunia ja muita pääsiäiskoristeita. Nyt nämä oksat koristavat tulppaanien kanssa keittiön pöytää...

Keittiön pöydän päällä oleva kynttiläkruunukin sai muutaman pienen pääsiäismunan koristeeksi.
Pieniä keltaisia pääsiäismunia.

Viime viikon virkkailin niitä "santtujen" pääsiäispukuja, nyt sitten sunnuntaina sain viimeisenkin puvun valmiiksi ja niimpä "santut" puettiin myös pääsiäisenkeltaiseen pukuun.


Täytyihän se laittaa vielä vähän keltaista piristystä tuonne olohuoneenkin puolelle, joten keltaiset kynttilät tuovat mukavasti keltaista pääsiäistä myös sinne.


Nyt tulikin meille jo pääsiäisen keltaista piristämään auringon kanssa kevättä... Tämmöistä meillä tänään, katsotaan mitä saadaan aikaan ensi viikolla. Kävin jo hakemassa kottikärryn tuohon ulko-oven eteen joten, tällä viikolla on varmaankin sitten tuunauksessa / sipistelyssä tuo meidän taloon sisääntulo..Katsotaan mitä siihen tulee..kaikenlaisia visioita on jo mielessä mutta saas nähdä...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva lukea käynnistäsi blogissani...Olisitko kiva ja jättäisit jäljen käynnistäsi..:)