Hae tästä blogista

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Aurinkoinen lauantai....

Lauantai aamu oli ihanan aurinkoinen, näyttäisi siltä että kyllä se kevät siellä nurkantakanaa yrittää tulla. Vaikka välillä tuleekin takapakkia ja taivaalta tulee sitä valkoista lunta, mutta eikös se vanha kansakin aikoinaan sanonut että keväällä "uusi lumi on vanhan surma". Näin se kyllä taitaa olla, ne lumet mitkä satelivat tässä muutama päivä sitten niin niistä ei kyllä ole kuin muisto vain.

Kylläpä oli mukava Netta neidin kanssa käydä aamu lenkillä oikein raikkaassa ja ihanassa auringon paisteessa. Huomattiin lenkillä ollessa että kyllä se aika mahtava myräkkä oli ollut perjantaina, kun teillä oli jos jonkin moista risunpätkää. Yhden ison kuusen alle oli varmaan satoja käpyjä tipahdellut.

Yhtään mukava ei sitten ollutkaan ennen kotia kiskoa niitä havun oksan pätkiä Netan jalka ja pyllykarvoista, oli muuten aikasseen kivasti pyörähtäneet sinne karvojen ympärille. Yritäpä siinä sitten ottaa niitä varovasti pois, mutta pakkohan ne oli pois saada etteivät ne kantaudu sisälle asti ja muutenkin tuskimpa siitä koirastakaan olisi mukava olla niiden risujen kanssa. Onneksi kuitenkin ne sain ihan suhtkoht varovasti pois poikkeen.

Olen tuossa viikon varrella seurannut noita muurahaisia, joita on taas yllätys yllätys alkanut tulemaan tänne sisälle. Siinä ne marssivat jonossa milloin mistäkin nurkasta. Keittiön kaappien ovissakin näkyvät kävelevän. Noille tarttes kyllä tehä jottain... Eipä se auttanut kuin lähteä käymään kaupungilla ja etsiskellä jonkin sortin kiljotiinia niille. Siinä kaupassa katsellessani kaikenlaisia muurahaismyrkkyjä niin joutui vähän mietiskelemään, että minkähänlainen se olis paras ja meillä mahdollinen, koska mitään irtomyrkkyjä ei voi laittaa Netan takia.

Vähän aikaa mietittyäni niin päädyin sitten niihin Raidin muurahaisbaareihin, niitä ostinkin kolme kappaletta jotta saa ainakin useampaan nurkkaan laitettua. Näinhän se mainoskin sanoo että "Raid tappaa kotona ja puutarhassa". No aikasen kamalaltahan tuo kuulostaa, mutta en minä ainakaan tykkää noista muurahaisista jotka marssivat ja kiipeilevät joka paikassa.  Tuttava vielä sanoi että nämä ensimmäiset "vähät" muurahaiset ovat niitä tiedustelijoita ja sitten myöhemmin sieltä on tulossa kokonainen pataljoona. No minäpä olenkin nyt jo varautunut joten antaa tulla vaan.
Raid tappaa kotona ja puutarhassa.
 Kamala kun on jo pitemmän aikaa tehnyt mieli laitella kaikenlaista pääsiäisen keltaista, mutta en ole vielä oikein ilennyt. Mutta tältä samalta kauppareissulta lähti kyllä jo mukaan noita rairuohon siemeniä ja keltaista virkkauslankaa. Kyllä se pitää jotain kuitenkin virkkailla pääsiäisen keltaista, vaikka noille santuille tehdä pääsiäispuvut kun niillä on jo talvipuvut ja joulupuvut. Ja eikös se rairuohokin pidä laitella ihan ajoissa kasvamaan että siitä tulee tuuhea, jossa tipuset voivat kauniisti istuskella. No jaa....


Rairuohoa ja pääsisäisen keltaista virkkauslankaa...
Auringon paistaessa ja lämmittäessä ajattelimpa tehdä jotain hyödyllistä tuolla ulkoilmassakin. Niimpä olen katsellut tuota auton kotteroa muutaman päivän että kylläpä se osaakin olla likainen, sekä sisältä että ulkoa. Nyt olisikin hyvä ilma ottaa se käsittelyyn. Niimpä se alkoikin ensin sisäpuolen imuroinnilla, voi hyvä jumala miten paljon voikin olla hiekkaa ja tais siellä olla muutama syksyllä ostettujen kanervienkin oksia...oh..oh. ja tietysti koirankarvaa.. kyllä siinä imuroitaessa ihan hikea pukkasi...oli päivän kuntojumppaa.. seuraavaksi olikin vuorossa sitten muoviosien ja ikkunoiden pyyhkintä.. ja vot kylläpä tulikin lämmin mutta autokin kiiltää... Hyvä minä.

Eikun sitten vaan painepesuria hakemaan, sitten sankkoon vettä ja pesuainetta. Ensin huuhtelin auton ihan kunnolla painepesurilla ja sen jälkeen pesuaine vedellä ja harjalla hankausta, lopuksi sitten vain painepesuri huuhtelua ja kyllä nyt muuten kiiltää.. Mutta näinhän se sitten kuitenkin käy että sisäpuoli pysyy ehkä pitempään puhtaana, mutta kun ensimmäisen kerran lähdet tuosta ajelemaan niin kohta on ulkopuoli ihan samannäköinen kuin ennen tuota pesujumppaa.. Mutta hälläkös väliä, ompahan tehty.

Iltapäivä menikin siellä 6-v tyttären synttärillä, kyllä tyttö oli mielissään lahjasta ( vai olikohan se äiti). No jaa, tiedänhän minä että tuossa iässä lapset tykkäävät enemmän kovista paketeista kuin pehmeistä...Mutta kyllä se tais tyttökin siitä tykätä..siis ainakin siitä korusta.

6-v synttärilahja

Siinähän se päivä sitten vierähtikin iltaan synttäreitä vietellessä ja kakkua syödessä. Illalla nukkumaan mennessä tuli kyllä kaikenlaisia idiksiä mitä voisi alkaa kohta toteuttaa..tuli pääsiäisen virkkausideoita, pääsiäisen koristeluja...yks kiva juttu odottelee vielä toteutusta mutta ehkä se saadaan tulevan viikon aikana tehtyä..Saatte sitten nähdä mitä kaikkea sitä tulee ensiviikolla tuunattua.

 Huomenna sitten saadaankin sitä minun tekemää kakkua..saas nähdä onkohan se hyvää, nami nami...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva lukea käynnistäsi blogissani...Olisitko kiva ja jättäisit jäljen käynnistäsi..:)