Hae tästä blogista

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Sunnuntai ei ollutkaan aurinkoinen niin kuin lauantai....niimpä siitä tuli tuunaus / tuusauspäivä...

Noniin nythän se tulikin sitten taas keväälle vähän takapakkia..eilen aurinko paistoi taivaan täydeltä mittarin näyttäessä n. + 8 astetta. Tänään tuli ensin vettä, räntää ja viimeiseksi lunta... että se siitä auringosta ja aikaisesta keväästä. Mutta kyllä minä uskon että se kevät vielä sieltä tulee...

Mutta eipä hätään tänään voikin sitten tuunailla / tuusailla sisätiloissa. Se kakku mikä tuli puolivalmiiksi tehtyä silloin perjantaina, niin tänään se koristeltiin ja sitten päiväkahvilla ystävättären kanssa koe maistettiin.. hyvää oli. Puoli kakkua siinä kyllä menikin oli se kyllä niin hyvää.
Tässä lupaamani kuva oikein herkullisesta Aprikoosi-Valkosuklaa kakusta.

Aprikoosi-Valkosuklaa kakku
Ennen ystävättären saapumista tuli vähän myös tuunattua aikansa kuluksi. Tämän vihjeen olin saanut joskus aikoinaan yhdeltä tuttavaltani ja ajattelin että tätä pitää kokeilla. Koska nyt oli ihan hyvin aikaa, niimpä päätin ottaa tarvikkeet esille. Vitriinien päällä minulla on tämmöiset lasimaljakot joissa on koristehiekkaa pohjalla ja niihin upotetut kynttilät.

Iso perfeckt homen maljakkoKaksi hurrikaania..


Nyt siis tarvittiin vain, sokeria, kananmunan valkuainen, pullasuti ja tyhjät lasimaljakot. Voihan tuohon sokeriin sekoittaa vähän vaniliinisokeria, niin se antaa kivan tuoksun kun kynttilää polttaa. Mutta minulla ei ollut tällähetkellä sitä laittaa, joten laitampa sitten toisen kerran.

Tarvikkeet


Sitten vain pullasudilla voidellaan lasimaljakon alareuna ja vähän sutaistaan sudilla viiltoja tuonne ylos päin. Sitten kaadetaan sokeria maljakkoon ja pyöritellään niin että sokeri tarttuu niihin kohtiin mihin oli valkuaista sutaistu.

Ja vot se on valmista..nyt on kauniit, vähän ehkä talviset maljakot, mutta ainakin minusta ne näyttävät hyvältä.

Valmista tuli..

Eikun vain kynttilät sisään ja palamaan, niin voi että.....

Kynttilät ovat tällähetkellä valkoiset. Mutta pääsiäiseksi voisi laittaa keltaiset, niin ne näyttävät varmasti myös hyvältä valkoista vasten.


Koska innostuin ihan oikeasti tuosta hommasta, niin kaivoin vielä pari pikkuista tuikkuastiaa ja sipaisimpa niihinkin vielä.

Pienet tuikkukipot saivat myös tuunausta osakseen.

Nyt oli siis vähän tuunattu. Eilen lauantaina tuli ostettua sitä keltaista virkkauslankaa, joten siitähän voisikin sitten tässä illan lomassa aloittaa virkkaamaan pääsiäiseksi niitä santpaulien pääsiäisenkeltaisia pukuja.. Laitetaan vähän valkoista raitaa niin jopas tulee kivan näköiset.

Keltaista ja valkoista virkkausta..niin pääsiäistä...

Tulihan tuossa välillä tehtyä vielä kalasoppakin tälle meidän miesväelle, etteivät nyt ihan kuole nälkään..kun eukko vaan tuunailee ja tuusailee...
Tämmöistä meillä tänään, saas nähdä mittee sitä huomenna tuusataan tai tuunataan... Eipä tiedä...kannattaa käydä aina kurkaamassa..jotain minä kyllä aina keksin...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva lukea käynnistäsi blogissani...Olisitko kiva ja jättäisit jäljen käynnistäsi..:)