Hae tästä blogista

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Maanantai päivän tapahtumia..pipot valmistui ja myös kiristyi...

Nyt oli taas niin keväinen päivä..aurinko paistoi ja oli suhteellisen lämmin. Aamulenkillekin voi lähteä jo vähän vähemmissä vaatteissa...mutta pipo puuttui..alkoi aika lämmin jo olla tuo paksu villapipo..

Aamulenkkeilyt tuli kuitenkin lenkkeiltyä ja aamupalan jälkeen kutsuikin sitten sali..

Salilla saikin nostella painoja ihan ypöyksin, tuli muutama kuvakin sitten otettua todisteeksi, kun sattui puhelin olemaan mukana. Mutta juuri kun olin lopettelemassa ja venyttelemässä niin sinne pölähti n. 20 mummoa ja pappaa...yks mummo vielä sanoi: " tulimme sinua tänne vähän häiritsemään kun myö ollaan tämmöisiä veijareita".


 


Salireissun jälkeen pyörähdin paikallisessa kangaskaupassa, katsoskelemassa olisikohan siellä jotain kivaa pipokangasta. Koska en ole löytänyt mistään vielä kivaa pipoa tälle keväälle, niin ajattelin että onhan minulla aikaa nyt vaikka ommella itselleni sellainen.

Löytyihän sieltä pari erilaista kangasta joista tulisikin ihan kivat pipot. Täytyi vielä ostaa saumuriin lankaakin, ihan varmuuden vuoksi ettei jää pipot ompelematta.

Pipokankaat ja langat.

 Kun kaikki tarvikkeet oli hommattu, niin sitten vaan kaavan tekoon.

Kaavat löytyivätkin sivulta: http://mesignerfinland.blogspot.fi/2013/03/lorppapipon-ompeluohje-sewing.html.

Kun kaavat olivat valmiina, niin eikun kaavat kankaalle ja leikkaamaan.

Kaavan piirros.

Kaavat aseteltu kankaalle.
 Koska saumuri oli ollut varmaan tuolla kodinhoitohuoneen nurkassa about 5 vuotta käyttämättömänä..niin oli ensin pakko vähän huoltaa sitä. Eikun kone kainaloon ja autotalliin..ilmapistoolilla ensin puhdistus ja sitten vähän öljyä..niin eiköhän kone taas rullaa kuin uusi.
Hur..hur..saumuri hurisee, ja pipo valmistuu...

Pipo alkoikin valmistua ja pitihän sitä heti päästä kokeilemaan miltä se näyttää...niin hienohan siitä tuli. Nyt minulla oli siis kaksi eriväristä pipoa... musta ja pinkki..

Valmis pipo koekäytössä.

Pari kappaletta uusia pipoja.


Pipojen ompelun jälkeen olikin sitten aikaa lähteä käymään ulkomailla. Koska asustellaan tässä Venäjän maan rajalla, tulee pyörähdettyä tuolla Venäjän maalla tankkaamassa ja muutenkin ostoksilla. Tänään ei kyllä tule muuta käytyä kuin tankkaamassa.

Se olikin nopea tunnin reissu...joten vielä jää aikaa illalla vaikka jatkaa niitä pääsiäisen keltaisia "santtujen" pukuja tv:n katselun lomassa ... siinähän se ilta sitten vierähtääkin.. 

Huomenna on taas päivä uusi..katsotaan mitä sitten tuusataan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva lukea käynnistäsi blogissani...Olisitko kiva ja jättäisit jäljen käynnistäsi..:)