Siirry pääsisältöön

Cavattaren ja koiruuksien kuulumisia elokuulta.....

Elokuun aloitimmekin pesulla ja puunauksella koska olin taas tehnyt sellaista mitä ei olisi pitänyt edes harkita, no tehty mikä tehty, eli olin ilmoittanut tämän koiralauman Kuopion koiranäyttelyyn. Näyttelyt oli sunnuntaina 4.8 Kuopion raviradalla. Näyttelyihin oli lähdössä taas melkein koko konkkaronkka paitsi Nella. 

Perjantaina pesulla kävivät, Kusti, Nitta ja Netta koska olen huomannut että heidän turkkinsa ovat parhaimmillaan vasta ylihuomenna pesupäivästä. Tässä nämä koiruukset ovat ns. uitettuja koiria, kyllähän ne tykkäävät käydä pesulla vaikkakin ovat sen jälkeen että "kato mitä sä oot taas tehnyt" ilmeisiä... 
En tiedä alkaako se vanhuus iskeä minuunkin, mutta kolmen koiran peseminen ja kyykkiminen tuolla kylpyhuoneen lattialla sai taas selkäni huutamaan hoosiannaa...
Siitäpä sainkin idean, minulla on säilössä tuolla aitassa vanha lasten vannateline, taidan sen kaivella sieltä esiin ja pestä tulevaisuudessa nämä koiruulit siinä. Se tulee varmasti kokeiluun seuraavan pesupäivän kohdalla, saa nähdä mitä mieltä nämä koiruulit siitä ovat.



Seuraavana päivänä eli lauantaina oli sitten tämän magnustin pesu, tämän turkki taas on parempi kun sen pesee edellisenä päivänä. On se kyllä niin säälittävän näköinen kun se on pesty...



No eihän siinä auttanut kuin hurauttaa tuonne Kuopioon kun olin kerran ilmoittanut. Perjantaina ja lauantaina siellä oli ollut Chihuahua erkkari joten voitte vaan uskoa kuinka paljon siellä näitä cihuja oli, tais olla n. 73 pitkäkarvaista chihua luettelossa joten arvasin että meidän Nuppu kiertää kehän ja lähtee häntä koipien välissä pois, no  einyt ihan kirjaimellisesti häntä koipien välissä, mutta kuitenkin, eihän meillä ollut mitään saumoja mihinkään menestykseen. Mutta onneksi sen tiesi jo mennessä niin ei ainakaan pettynyt...

Nuppu (Avasbeaty)
Kuopio 4.8.2019
Tuomarina; Delerue Pedro Sanches, Portugal
AVO Eri

Good type, correct head, neck & top. Good angulation, movement should be more "paralle"in front. Good behind, correct coat.

Siinä se oli lyhyt ja ytimekäs arvostelu :)



Nitta (Leinottaren Adalmiinan Helmi)
Kuopio 4.8.2019
Tuomarina: Mustonen Kimmo 
NUO Eri

Oikean tyyppinen, mittasuhteiltaan hyvä nuori narttu. Oikea purenta, narttumainen hyvä pää. Miellyttävä ilme. Hyvät silmät & Korvat & ylälinja. Riittävästi kulmautunut. Oikea karvanlaatu & väri. Sujuva sivuliike, kapea takaa. Miellyttävä käytö.


Kusti
Kuopio 4.8.2019
Tuomari; Mustonen Kimmo
JUN Eri JUK 2

Hyvä koko & mittasuhteet. Oikea purenta. Erittäin hyvä pään malli. Kaunis ilme. Hyvät silmät & korvat. Tyypillinen ylälinja. Riittävästi kulmautunut. Hyvä karvanlaatu. Väritys voisi olla rikkonaisempi. Sujuvat yhdensuuntaiset liikkeet. Miellyttävä käytös.


Netta ( Raniina's Nätti Netta)
Kuopio 4.8.2019
Tuomarina; Kimmo Mustonen
VET Eri, VEK 3

Oikean tyyppinen, hyvässä kunnossa oleva veteraanitar. Hyvä pään malli, oikea ilme, Hyvät silmät & korvat. Hyvä ylälinja. Vahva runko Paino maksimissaan (hah hah haa). Riittävästi kulmautunut. Karva saisi olla silkkisempi. Hyvä väritys, Sujuvat liikkeet, miellyttävä käytös.




Että se sitten niistä näyttelyistä. Eihän me mitään huonoja arvosteluita saatu mutta eihän ne riittäneet mihinkään joten unohdetaan koko Mustonen ja käydään jollakin muulla tuomarilla tästä eteenpäin jos käydään...

No elokuuhun mahtui myös vähän pientä tuunausta, pesin tuon meikkipussukkani ja siinä tulikin ongelma että mihinkähän sitä laittaisi nuo pensselit siksi aikaa. No kaapin perukoilta löytyi pieniä lasipurkkeja joita voikin hyvin hyödyntää tässä tapauksessa.

Etsinkin sieltä muutaman hienon mallisen entisen sinappipurkin ja liotin niitä vähän aikaa vedessä että niistä lähti ne etiketit pois.


Sitten otin valkoisen maalipurkin taas esille ja pensselin. Seuraavaksi sudin sitä maalia noiden lasipullojen päälle ja tarkoitus olikin että se maali jää vähän valumaan tuohon päälle niin se antaa tuohon pintaan vähän ilmettä. 


Kun maalin antaa muutaman päivän kuivua niin voikin käväistä ystävättären kanssa Joensuun Kansainvälisillä markkinoilla syömässä herkullista jäätelövohvelia ja ottaa sen seuraksi päiväkahvit.


Seuraavaksi olikin sitten purkkien koristelu. Ensin etsin servettejä joista leikkasin noita ruusuja, sen jälkeen liimasin ne servettilakalla tuohon maalattuun pintaa. Lopuksi kuumaliimalla tommoinen blingblinnauha sitten tuohon purkin suuhun ja hienot tuli.


Koska se toi meidän pikkuinen wc on jo ennestään täynnä tuota romantiikan vaaleanpunaista niin nämähän purkit käyt tuonne kuin nyrkki silmään, vai mittee ootte mieltä....


Vaikka nämä Suomen näyttelyt ovatkin menneet ihan päin persettä niin onneksi voin kuintenkin ihailla näitä valiotodistuksia muualta maista. Olen niin onnellinen Nupun puolesta kun sillä on kaksi valiotodistusta kahdesta eri maasta vaikkei Suomesta olekkaan. Olen myös ihan huippu onnellinen tuosta Nitan RKFtittelistä kyllä se on sen ansainnut.


Onneksi on tämä yksi huone johon voi laittaa ainakin nämä kolme valiokehystä ja kunhan saan Nitasta ja Kustista vielä hyvät poseerauskuvat niin niillekin löytyy vielä tuosta paikka. Kustille pitää vielä hakea myös se Venäjän Junnuvalio sekä rkf sitten on koko kolmikolla diblomit seinällä. Ehkä jonain päivänä näitä todistuksia tulee vielä lisää ja tuo seinä ei näytä noin orvolta, toivossa on hyvä elää.


Elokuussa puutarhassa eletään jälleen. Nyt on Liljojen aika nousta kukkimaan, melkein joka päivä pongailen jonkun uuden Liljan minkä olen sinne joskus istuttanut. Tämä kaunokainen aloitti kukkimisen tuossa jaloritarikannusten penkissä.


Uudessa puun vieruskukkapengissä komeilee tämä vaaleanpunainen Lilja.


Isossakin kukkapenkissä alkaa olla kukkaloistoa.


Tämä komea isokukkainen Lilja on löytänyt paikkansa tienvieruspenkistä, on muuten aivan hulppean kokoiset kukat.


Mutta kaikki ei todellakaan vielä ole avautuneet, tätä isoa vaaleaa komeutta odottelen. En tiedä onko tämä valkoinen vai vaaleanpunainen se jää nähtäväks.


Nämä itse siemenestä kasvatetut samettiruusut ovat aivan mahdottoman kokoisia ja kukkivat sata lasissa.


Alapihalle noihin heinäseipäistä tehtyihin ruukkuihin istutin tuota samettiruusua sekä juurelle suikeroalpia ja näyttää tosi hyvältä.


Samoin tähän isompaan heinäseipäistä tehtyyn laatikkoon on istutettu samettiruusua ja suikeroalpia, ihan hyvältä näyttää täälläkin.


Samaa kukkaa löytyy tuosta tytön vierestä heinäseiväslaatikosta, samettiruusua ja suikeroalpia. 


Pitkästä aikaa ollaan nyt elokuussa alettu tyttöjen kanssa noita aamulenkkejäkin tehtyä. Keksin hyvän keinon miten saan kaikki viisi hihnaa pidettyä suhtsuorana ja ei olkapää lähde irti kun ottavat ja riuhtaisevat kaikki kerralla. Löysin vanhan leveän nahkavyön johon pujotan kaikkien paitsi Nupun hihnan ja siinä kiinni ollessaan ei lähde olkapää paikoiltaan vaan itse on niiden hiljennettävä tahtia, 


Niin saapui myös ruusuke Nitan RKF-tittelille. Nyt on sitten Nitan valiokausi avattu. Tästä tytöstä odottelen vielä tulevan jotakin, siitä olen varma.


Takapihan tienvieruspenkissä on näin keskikesällä mahtava kukkaisloisto kun Kuunliljat, Päivänliljat; Syyshortensia sekä parit sipuli Liljat ovat aloittaneet kukintansa. Tässä penkissä on kaikki kohdallaan.


Tämä kaunis Päivänlija on ihan huippu saalis minkä olen saanut, tässä on tosi kauniit kukat ja kukkii suurella kukkamäärällä.


Lisäksi penkistä löytyy tätä isoa Liljaa joka on myös kaunis.


Päivän liljat, sekä muut liljat ja Syyshortensia tekevät tästä penkistä kyllä aivan mahtavan.


Nämä upeat Kuunliljat ovat aivan mahtavan upeita tuossa penkissä.


Syysleimut alkavat myös kukkimaan tuolla isossa penkissä ja ne tekevät myös siitä penkistä tosi näyttävän näin keskellä kesää.



Vihdoinkin edes muutama ruusu alkoi tässäkin ruusupenkissä kukkimaan, osa ruusuista kasvattaa vain varsia mutta ei tee kukkia ollenkaan. Tämä kukkapenkki joudutaan varmaankin vähän uusimaan, koska eihän noilla puskilla mitään virkaa ole jos ne ei tee kukkia.


Entäs sitten nämä maahan istutetut ruukku hortensia viime kesältä ja sitä edelliseltä. Ainakin kolme puskaa on alkanut tehdä kukkanuppuja joten luulen että tämän kesän aikana ne kerkeävät kukkimaankin.

Elokuussa vietettiin myö pikkuisen mumminmussukan 2-vuotis syntymäpäiviä, ja kun mummi pääsee lahjaostoksille niin siltähän karkaa mopo käsistä kun kyse on pikkuisesta Melissasta.  Melissa saikin lahjaksi 2 Muumi tunikaa, 2 Muumitrikoot joissa piti olla ehdottomasti Pikku myy :) sekä lisäksi Muumi kylpytakki kun entinen oli mennyt pieneksi.


Heinäkuussa oli vielä lämpimiä päiviä joten me tyttöjen ja Kustin kanssa nautiskeltiin myös kesähuoneessa. Nuppu nautti kun sai nukkua mamman jalkojen päällä.

Nuorisollakin oli kivaa kun he jahtasivat kärpäsiä, siinä kuulkaa seinät rytisi kun mentiin pää punaisena kärpästen perästä....


Ja mikä parasta kesähuoneessa istuskellessa voi vaikka juoda päiväkahvit. Kaivoin vanhan vohveliraudankin esille ja tekaisin päiväkahville muutamat herkku vohvelit tuoreiden vadelmien kanssa jotka kävin keräämässä tuolta omasta puskasta.


Eikä siellä tarvitse todellakaan yksin syödä niinkuin näkyy penkkipaikat täyttyvät välittömästi. Niimpä me herkuteltiin koko konkkarokan voimin.


Elokuun toiseksi viimeinen viikonloppu menikin pikkuisen Melissa neidin 2-v synttäreillä. Kyllä mummi on niin onnellinen tästä pienestä neidistä, elämän 
ilot kyllä näkee todellisena näistä pikkuisista, kyllähän sitä vähän aina suututtaa ja pitää olla eri mieltä mutta se on vain sitä kasvamista ja rajojen kokeilua.




Näillä synttäreillä herkuteltiin yksisarvikakulla, oli muuten hyvää.


Synttäreiltä kun oli palattu kotiin niin vuorossa oli viikko töitä ja sen jälkeen vuorossa oli ehkä viimeiset koiranäyttelyt tälle vuodelle.

Niimpä kello soi 1.45 ja auto starttasi klo.2.15 ja matka kohti Venäjän Viipuria. Matka kestikin pari tuntia Lappeenrantaan ja siitä Nuijamaan tullin läpi kohti Viipuria. Tullissa oli tyhjää joten pääsimme nopeasti rajasta läpi ja ei kun ajelemaan kohti Viipuria. Olimmekin tosi ajoissa paikalla.


Nuppu
Viipuri 31.8.2019
1 näyttely 
Tuomarina Ekaterina Senashenko
VAL Eri, VAK 1 SA Serti, VSP

2. näyttely ( chihuahua erikoisnäyttely)
Tuomarina: Robert Kubes 
VAL Eri, VAK 1 SA Serti, 

3.näyttely
Tuomarina: Irina Degtajar
VAL Eri, VAK 1 SA Serti, VSP


Niin Lähdimme siis Nupun kanssa metsästämään sitä yhtä sertiä että saamme tämän neidin Venäjän valioksi niin mites siinä oikein nyt kävi.... Niin kyllä saimme sen yhden sertin ja Nuppu valioitui, mutta saimme myös kaksi lisää joten ei se nyt niin huono reissu ollut tälläkään kertaa. Nyt ei tarvitse Nupun sitten Venäjälle reissatakaan vaan katsellaan nyt tulevana talvena onnistuuko meillä jos yritettäisiin niitä pikku nuppuja tehdä. Mutta se jää nähtäväksi ennen kuin saadaan viralliset terveystarkastukset tehtyä.

Tässä on meidän Viipurin palkintosaalis, tuo tyyny on kyllä ihan kauhea joten tuskimpa laitan mihinkään esille, sekä tuo ruokapussi saattaa olla että menee tuonne Ninjan suuhun.



Tämmöinen oli meidän heinäkuu, pääosin heinäkuu meni töissä ja puutarhaa ihaillessa kun siellä avautui kaikenlaisia ihania yllätyksiä. Olen tosi tyytyväinen tällä hetkellä tuohon puutarhaani, paljonhan se on työtä vaatinut että olen saanut sen kukoistamaan noin kauniisti, vaikkakin se on tällaisen tavan tallaajan puutarha ja siihen ei ole käytetty hirveästi rahaa mutta aikaa sitäkin enemmän sekä mielikuvitusta. Eikä siinä ole ollut ammattilaisia suunnittelemassa eikä kalliita kiveyksiä mutta koska siinä näkyy minun oma kädenjälki sekä rankan työn tuloksena olen saanut sen edes jonkin näköiseksi niin ei voi kuin olla tyytyväinen.

Nyt on myös meidän koiranäyttelyt näytelty tältä vuodelta, katsotaan sitten ensi vuoden puolella mihin näyttelyihin suuntaamme, haaveissa olisi ainakin saada tälle cava nuorisolle meriittejä näyttelyn puolelta joten siihen tähtäämme. Ehkä Nuppukin johonkin näyttelyyn lähtee ihan vaan kokeilumielessä saa nähdä.

Oikein ihanaa syksyn jatkoa kaikille lukijoilleni ja palataan taas syyskuun postauksen merkeissä jos ketä kiinnostaa. Tähän asti voin luvata että siellä on myös kuvia puutarhastani koska näyttää siltä että meillä kukkii kesäkukat todella pitkään syksyn puolelle eikä tarvitse ihan heti olla ostamassa syksyn / talven kukkia. Mutta saattaahan siellä postauksessa olla jotain koiristakin.. Sitä ei voi tietää.....




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak