Siirry pääsisältöön

Cavattaren ja koirien kuulumisia kesäkuulta.


Kesäkuu alkoikin kesälomalla ja silloin oli aikaa istutella kesäkukkasia. Tänä kesänä päätin ettei kesäkukkia tule meille yhtä paljon kuin viime ja muina kesinä mutta eihän se taaskaan mennyt niin. Ensimmäiset kesäkukat olivat tietysti terassihortensiat, koska ne ovat aivan ihania ja ne kukkivat täysillä koko kesän...Kasteluahan ne vaativat ihan tolkuttomasti mutta kyllä ne sitten loistollaan kiittävät kastelijaansa.



Uusi kahvitteluryhmä oli kesällä kovassa käytössä, koska muualla oli kuuma kun aurinko porotti niin tämä oli hyvä varjoinen paikka jossa oli mukava istuskella ja katsella puutarhan loistoa kahvittelun lomassa. 

  
 Kesähuoneen akkunoille tuli myös pelargoniat niin kuin aina ennenkin, näin voidaan sanoa että pelargoniat mummin akkunalla!


Isot petuniat kukkii taas täydellisesti kesähuoneen takanurkassa olevilla kulmapöydillä..



Tänä vuonna en saanutkaan Keijunmekon taimia  vaan oli ostettava mutta onneksi löytyi Rääkkylän pieneltä puutarhalta aivan mahtavan kokoiset Keijunmekon taimet.



Kesähuoneen edustalla kukkii nyt hortensiat sekä lumihiutaleet. Nämä kaksi lajia on hyvä laittaa samaan ruukkuun koska molemmat tarvitsevat yhtä paljon vettä kasvaakseen. Molemmat on herkkiä kuivumaan. Amppeleissa on miljoonakelloja.


Pikkuisen polkupuörän koriin laitoin Laventelin tuoksua antamaan kun siitä kulkee ohi.


Kesähuoneen takaikkunalle istutin pari kappaletta pelargonioita ja muratin keskelle, näin saa kun kesähuoneessa istuskelee niin ikkunasta ihailla myös näitä kukkia.


Lahjaksi saadun kehikon sisälle istutin valkokukkaisen kelloköynnöksen. Vaikka se tässä näyttää tosi vaatimattomalta niin kesän aikana se on kasvanut ihan julmetusti ja kukki kauniisti isoja valkoisia kelloja.... Tätä voi myös ihailla tuossa puutarhakalusteilla istuessa ja kahvitellessa.


Etukuistin eteen istuttelin silloin noita vaaleanpunaisia mustasilmäsusannoja jotka ovatkin tosi hyvin siinä kasvaneet.


Amppeleihin tuli pikkupetunioita jotka ovat tosi hyvin tänä kesänä menestyneet, tämä amppeli on tosi haastava paikka koska tähän paistaa koko päivän porottamalla aurinko tai sitten nämä uivat vedestä jos on sateinen kesä. Tänä kesänä onkin ollut varsin hyvät säät koska nämä ovat aivan mahtavan näköisiä nyt syksyllä...


Terassin ympärillä on viisi parvekelaatikkoa joissa on petuniat ja nämäkin ovat tänä kesänä kukkineet tosi kauniisti kun vaan on muistanut nyppiä noita kuivuneita kukkia pois.


Terassin kulmassa on Daalioita, hortensia, yrtti, Diana sekä tuo lilja, jonka nimeä en muista. Nämäkin ovat kukkineet koko kesän tosi kauniisti.


Päätyterassilla on niitä itse kasvattamia isoja samettiruusuja, heinää, Daaliaa, Dianaa sekä myös tuo Lilja.


Portin pieleen olen istuttanut myös miljoonakelloja.



Kesälomalla tuli muutamaan kertaan istuttua kesähuoneessa kahvittelemassa, eikä siellä tarvinnut todellakaan olla yksin. Yhtenä päivänä oli kaikki istuimet varattuna ja siellä oli koirilla oma kokous.


Vietimmehän myös Nellan syntymäpäiviä 5.6. Nella mamma täytti hienot 4-vuotta.




Pitihän sitä lomalla saada jotakin aikaiseksi joten yksi päivä pyhitettiin maton pesulle. Tuo iso terassi on kyllä tosi hyvä tuohon maton pesuun, saa nostettua myös heti ja helposti nuo matot tuohon kaiteelle kuivamaan ja koska oli niin lämmin päivä niin vuorokauden aikaan oli matot kuivat. Näin meillä saatiin juhannukseksi puhtaat matot lattialle sekä toiset jäi odottelemaan joulua.



Ettei koko kesäloma mene uurastaessa niin käytiin isännän kanssa ajelemassa yhtenä ilta avo-autolla katselemassa järvenrannalla maisemia.



Kesälomalla on myös paikallaan istuskella kahvilassa jäätelöllä joka sattuu olemaan minun yksi paheitani. Mutta onneksi se jää kun kesä loppuu...


Kesälomalla piti ihan ensimmäisenä tehdä myös kaikki rästihommat. Ensimmäiseksi aloitin alapihan kivikon reunan uusimisen koska se oli täysin heinittynyt eikä sitä enää viitsinyt aina siimaleikkurillakaan ajaa. Joten kaivoin kivet siitä reunalta pois ja niiden välistä kaikki heinät. Lopuksi laitoin suodatinkangas suilakkeen siihen reunalle ja sitten kivet takaisin siihen päälle ja lopuksi leveä reuna kivituhkaa kivien väliin ja reunaan. Näin saatiin reuna siistiksi ja se oli helppo pitää heinättömänä koko kesän kun siitä pystyi ajamaan leikkurilla ihan reunoja myöten. Lämmin hommahan se oli mutta siinä sai hyvin aurinkoa sekä hyötyliikuntaa.


Raskain hommahan siinä ole se että piti kaivaa lapiolla reuna puhtaaksi.


Iso homma mutta lopussa kiitos seisoi ja reunasta tuli siisti.



Kun yksi urakka oli ohi niin voikin välillä ihailla muuten koko puutarhaansa.
Alapiha näytti aika hyvältä joten siellä ei tarvitse varmaankaan muuta urakointia tällä kesällä tehdä. Olisihan se tietenkin tuo "lampi" joka on ollut kuivana nyt kaksi kesää koska on ollut kuivia kesiä, mutta siinä on sen verran iso homma että ei vielä ole iskenyt niin isoa ispiraatiota että tekisin sen vielä. Koska se on kaivettava kokonaan puhtaaksi laitettava joku kumimatto siihen pohjalle. Sitten pitäisi vielä ajaa sitä kiveä siihen reunalle ja niitä menisi ainakin kolmekymmentä kottikärryllistä joten aika iso homma. Ehkä ensi kesänä tai seuraavana katsotaan nyt milloin jaksaa...


Etupihallakin alkaa olla jo aika kivan näköistä kunhan kaikki perennat alkavat kukkimaan. Nämä terassin vierellä olevat jaloritarinkannukset ovat tosi kauniita kunhan ne kukkivat täysillä tuossa penkissä.


Kantotalokin näyttää tosi kivalta, siinä pitää vielä tehdä ulkoista parannusta koska koirat ovat ottaneet ritolat tuossa juurella ja peikoiltakin on päitä lentänyt. Mutta katsotaan milloin kantotalon taloyhtiö alkaa pihahommat ja ulkopuolen parannustalkoot.


Puunjuurella olevat alppiruusutkin alkavat kohta kukkimaan, vierellä olevat viime ja toissa kesänä istutetut ruukkuhortensiatkin ovat alkaneet nousta maasta. Saa nähdä kerkeävätkö kukkimaan tänä kesänä.


Isossa kukkapenkissä on esikot jo kukkineet ja nyt odottelemme päivänliljoja kukkivaksi.


Uusi istuskelupaikka on tosi  kauniin näköinen kun tuo valkoinen pensas on kukassa ja hehkuu tuolla taka osalla. Tämä istuskeluryhmä käy tähän tosi hyvin.


Pikkuinen istutuslaatikkoonkin kylvetyt siemenet ovat alkaneet tosi hyvin kasvaa ja salaattia saadaan paljon.


Kesähuoneen mukulakivipolku on aivan heinän peitossa joten siinä on sitten seuraava urakka tiedossa. 


Lumipalloheisissä oli tänä kesänä aivan mahdottoman isoja ja paljon kukkia, muutamana kesänä se on aika niukasti kukkinut ja kukat ovat olleet pieniä. Mutta nyt tämä pensas on komea.


Seuraava urakka olikin sitten kesähuoneeseen tehdyn mukulakivipolun auki kaivaminen. Lämpöä riitti tällekin päivälle ja hiki valui mutta homma piti tehdä. Ensin kivet ja heinät pois sitten vähän tasoittamista ja sodatinkangas siihen pohjalle ja vähän kivituhkaa päälle. Seuraavaksi asettelin kivet siihen uudelleen ja lopuksi kivituhkaa kivien väliin. 


Vaikka urakka olikin taas raskas niin lopussahan se kiitos taas seisoi. Nyt ei ole heinää kivien välissä vaan polku on puhdas. Näin saatiin hieno uusi polku johdattamaan kesähuoneeseen.


Nyt on taas touhuttu kotona vaikka mitä joten aika on vähän höllätä ja lähteä vaikka käymään Oulussa. Niimpä otin Nella neidin kyytiin ja lähdimme köröttelemään kohti Oulua. Olin nimittäin varannut Nellalle MRI kuvauksen Oulun eläinklinikalta koska olen vähän suunnitellut että astutan tämän neitokaisen  ensi talvena. Kylläpä olikin mukava huristella kahdestaan Nellan kanssa sai vähän ajatuksiaankin nollattua kun yksikseen oli. 



Ouluun saavuttuani tapasin samalla Nellan kasvattajan ja vietimme rattoisan illan kahdestaan käymällä Zeppeliinissä syömässä Kreikkalaista ruokaa. Oli tosi kiva tavata kasvattaja ja vaihdella kuulumisia sekä oli ihanaa että sai taas paljon neuvoja tulevia koitoksia  vastaan, tässä kasvattajan uralla. 


Sekä minä että Nellan kasvattaja odottelimme jännittyneinä tämän Neidin tuloksia Kennelliitolta. Mutta tyttö on kuvattu ja kaikki näyttää hyvältä, nyt kun saa vain sydän, polvi ja silmätarkastuslausunnot niin sitten voidaankin alkaa odottelemaan seuraavia juoksuja. Sulhanen onkin jo alustavasti etsitty ja valittu. Toivottavasti näiden muiden tarkastusten jälkeen kaikki näyttää hyvältä ja voimme alkaa odotella talvi vauvoja.


Rankalta näyttää Nellan reissu olleen vaikka otti kunnon tirsat silloin siellä lääkäriasemalla ja taisi myös nukkua koko tulomatkan. Kyllä olen niin ylpeä ja onnellinen tästä neidistä.


Kun on tultu kotiin yhdeltä reissulta niin sitten aletaankin jo valmistautua toiseen. Seuraavana onkin sitten vuorossa reissu joka johta rajojen ulkopuolelle. Lähdemme nimittäin Nupun kanssa kohti Viroa ja tietysti koiranäyttelyyn.


Mutta matkalle emme lähteneetkään tällä kertaa kahdestaan vaan ensin suuntasimme Lahteen josta mukaamme lähti mumminmussukka sekä tytär ja vävypoika. Sitten ajelimme auton Helsingissä laivaan ja suuntasimme kohti Tallinnaa. Tallinnassa vietimme yhden yön tässä hotellissa.


Pikkumyy oli ihan innoissaan...


Seuraavana päivänä suuntasimme kohti Harjumaata jossa oli koiranäyttelyt. Lämmin oli päivä joten Nuppua ei hirveästi huvittanut esiintyä ja olin varma että tämä reissu oli ihan turha. Mutta kuinka ollakkaan yhtä sertiä lähdimme hakemaan ja tämä kuva kertoo kyllä kaiken kuinka innoissamme olimme koska se tuli sieltä. Tämä serti vahvisti sen että Nupustu tuli Viron muotovalio sekä samalla vahvistui myös Liettuan muotovalio koska Nupulla oli kaksi sertiä sieltä Riikan näyttelystä. Nyt ei voi kun olla tooosi tyytyväinen. Luulin ensin että tämä serti vahvistaa myös sen Liettuan ja Venäjän valioarvon mutta ei se ihan mennytkään niin, mutta ehkä joskus sitten vielä voin kirjoittaa että Nuppu on valioitunut myös sinne Liettuaan ja Venäjälle toivossa on hyvä elää. Vaikka tiedän ettei Nuppu tule koskaa saavuttamaan Suomen muotovalionarvoa niin olen näistä valioarvoista ihan tosi onnellinen. Minun tavoitteenani oli että Nuppu olisi edes joskus jonkun maan valio ja nyt se on totta, eikä vaan jonkun vaan  kahden maan valio. Olen niin onnellinen.



Näyttelyiden jälkeen matkamme jatkui kohti Pärnyn hiekkarantoja. Aivan huippu kelit sattuivat tälle kesälomareissulle ja saimme Nupun kanssa nautiskella aamu, päivä ja iltalenkeillä auringosta Pärnyn hiekkarannoilla.




Kävimme myös Pärnyn vanhassa kaupungissa, se oli kyllä pettymys. Luulin että se on samanlainen kuin Tallinnassa mutta eihän siellä ollut muuta kuin ruokapaikkoja joten ei minun paikkani.


Kotiin palattuamme nautiskelimme koko koirakuoron kanssa kesähuoneen tunnelmasta.


Kaunis Nitta oli aina seuranani kahvipöydässä.



Olettekos koskaan nähneet vaaleanpunaista ampiaispesää, meidämpä kesähuoneessa on sellainen. Minä ainakaan en ole koskaan tollaista nähnyt, mutta luulen että ampiaiset tietävät ettei sinne vaaleanpunaiseen huoneeseen muun väristä pesää saa rakentaakaan, ovat sen verran väriuskollisia. Olin kyllä vähän raaka ja myrkytin kaikki ampiaiset sieltä pois ja jätin vain tuon pesän koristeeksi. eihän sitä voinut rikkoakaan meneehän se nyt tuolla sisustuselementtinä.



Seuraavaksi kuvia kun alkaa kaikki kesäkukat jo loistaa...


Kesälomareissulta löysin mukaani vähän sisustusjuttuja, nämä kauniit sydämet löytyi Särkisalmen ABC:ltä, nämä käyvät kuin nyrkki silmään tuohon kelapöydän jalkaan.


Juhannukseksi piti laittaa juhannusruusuja maljakkoon, sekä sisälle.....


Että ulos...


Eikä meillä tarvitse grilliruokaa syödä yksin, aina on kavereita. Nitta ja Nella vahtivat tässä että heillekin kyllä tuo makkara maistuisi.


Tässä vielä Lumipalloheisi kaikessa komeudessaan, aivan täynnä lumipalloja.


Alppiruusukin on puskenut kaikki oksat täyteen kukkaa...


"Pienet" lumiheisipuskatkin ovat täynnä kukkia niin että oksat taipuvat melkein maahan asti.


Päivänliljatkin ovat alkaneet kukkimaan keltaisena.


Isossa kukkapenkissäkin alkaa olla jo kukkien loistoa, ensimmäiset Kurjenmiekat kukkivat sinisellä loistollaan.




Kuunliljat portin vieressä ovat myös kauniina puskana.


Tienvarressa olevassa penkissä myös keltaiset päivänliljat ovat aukaisseet kukkansa.


Keltaiset Iirikset ja pikkusydän ovat aloitelleet myös tässä kukkimisen. 


Tienvarressa takapihalla loistaa kaksivärinen kuunlilja. Vaikka tässä ei kukkia vielä olekkaan niin pelkät lehdet tekevät tästä kasvista kauniin.


Etupihan polunjuurella olevat Kuunliljat ovat aivan mahtavat puskat, saa nähdä jaksavatko enää kukkia tänä kesänä koska nämä pitäisi varmaan jo jakaa. Mutta koska ovat tähän asti kasvaneet ja kukkineet täysillä niin en ole viitsinyt koska ovat niin hienot näin.


Alapihan heinäseiväspyramidi sai amppelin.


Alapihan istuinryhmäkin alkaa tänä kesänä loistaa kunhan nuo kärhöt tuolle ritiliköllä kasvaa ja nuo Kultapallot alkavat kukkimaan. Tuohon pöydällä olevaan pataan olen laittanut niitä itse kasvattamiani isoja samettiruusuja sekä juurelle olen kaivanut tuolta maasta tuota keltaista Suikeroalpia. Katsotaan sitten miten kaunis se on kunhan nuo kukat alkavat kukkimaan.


Meillä löytyy monesta paikasta tätä keltaista Päivänliljaa, niin myös täältä alapihalta. Mutta se on kaunis ja ensimmäisiä kukkivia perennoja puutarhassani.


Vanha hirsipyramidini alkaa olla jo huonossa kunnossa mutta onneksi tuo pikkusydän on sen tänäkin kesänä peittänyt joten ei haittaa vaikka ne hirret mätänevät tuonne alle. Katsotaan sitten vaikka ensi kesänä mitä teen tuolle.


Alapihan heinäseiväsaitakin on vähän huonossa hapessa mutta vielä tämän kesän pysyy pystyssä. Saa nähdä mitä tuollekin tulee vielä tehtyä, mutta luulen ettei tänä kesänä mitään. Sitä pitää pystyssä loppukesästä yleensä juurelle istutettu Villiviini. Isot mahtavat Kuunliljat reunustavat näyttävästi tuota penkkiä.


Kivikkoryhmässä istuskelevat tyttö ja poikapatsaat hyvässä sovussa. 


Penkin taakse olen laittanut ne lahjaksi saadut pikkupöydät joissa kasvaa ruusupegonia sekä harsokukka. Keijukaisen kiikun narut ovat katkenneet mutta hyvinhän tuo pysyy tuossa kivenpäällä istuallaan.


Alapihalta kun katsoo talolle päin niin aika hienolta se vaan näyttää tuo kivikko rinne. Rinteeseen on istutettu pääosin kivikkokasvia eli pientä maksaruohoa, yläreunassa on myös vaaleanpunaista sammalleimua joka on tosi kaunis kun koko tuo toinen pääty on vaaleanpunaisena mattona kukassa.


Tässä vähän Sammalleimun aloitusta. On tässä näköjään kaksi kyylääkin....


Etupiha näyttää vähän ankealta vielä tähän aikaan ennenkuin kaikki kukat alkavat olla loistossaan, sitten ei väriä puutu vaikkakin kaikki on pääosin valkoista ja vaaleanpunaista.


Ettei koko aika menisi lorvimiseksi niin taas yksi päivä iski inspiraatio joka tuli illalla nukkumaan käydessä, niin kuin yleensäkin. Tämä meidän vanha aitta on ihan luhistumispisteessä mutta koska ei ole vara uuttakaan rakentaan niin onhan tämä parempi kuin ei mitään varastona. Mutta koska tämä on ihan karsean näköinen niin tätä pitää vähän tuunata.


Tuo vanha puutarhapöytä on ollut tuossa aitan edessä vähän niinkuin istutuspöytänä joten siihen se saakin jäädä mutta sitä pitää vähän tuunata. Niimpä etsin purkin lopun valkoista maalia ja ajattelin maalata nuo jalat valkoiseksi, näin saadaan siihen vähän piristystä.


Töistä sain tämmöisen pienen kuormalavan ja ajattelin tehdä tästä sellaisen pienen hyllykön tuohon aitan seunustalle. Ensin piti sahata siihen käypäset laudat jotka sitten ruuvasin noihin väliköihin kiinni, näin sain siihen umpinaiset hyllyt. Seuraavaksi maalasin koko hyllykön valkoiseksi.


Vanhat puutuolit jotka olin joskus maalannut punaiseksi saivat myös valkoista väriä pintaansa ja ulkonäkö muuttui huomattavasti.


Maalasin myös nuo pienet lokerikot valkoisiksi ja sitten tuohon kuormalava hyllykköön maalasin sabluunoita apunakäyttäen mustat kiekurat. Ja voi että tuli hienon näköiset.


Vanha alkonpuulaatikko pääsi myös paraatipaikalle pöydäksi noiden valkoisten tuolien väliin joihin olin myös maalannut mustalla nuo kukat. 


Kyllä paljon muutti ilmettä ihan vaan pientä pintaremonttia käyttäen. Löysin vielä pienen laudanpätkän jonka laitoin tuohon oveen ja johon kirjoitin mustalla maalilla aitta sekä maalasin sabluunoilla nuo kukat tuohon aitta kyltin molemmille puolille. 


Ja hommaa riittää seuraavaksi olikin vuorossa taas puutarhahommeleita. Kahden puun juurella oli ollut jo kukkapenkit mutta molemmista oli kaikki mullat hävinneet ja molempien juurella olevat köynnöshortensiat olivat vähän kitukasvuisia joten jotain oli tehtävä. Niimpä sain taas yhtenä iltana idean joka piti toteuttaa heti.



Koska ei ollut paljoa tuota osto multaa säkeissä niin osittain piti käydä ajamassa sitä tuolta multakasalta kottikärryllä. Siinäpä sitä taas hyöltyliikuntaa tulikin koska sai niitä ajaa 5 kärryllistä per penkki.


Ensimmäiseen penkkiin laitoin tommoisen puureunuksen jonka sitten täytin mullalla. Vanhat kasvit kuten Köynnöshortensia, liljat sekä pikkutalvikki saivat jäädä paikoilleen. 


Toiselle puunjuurelle tein saman homman ja siihen jäivät myös nuo Köynnöshortensiat sekä Pikkutalvikki. Lisäilen noihin sitten pikkuhiljaa lisää kasveja, luulen että laitan niihin noita Kuunliljoja.


Seuraavaksi olikin sitten pienen tuusauksen vuoro koska, kantotalon taloyhtiö oli päättänyt kohentaa kantotalon piha-aluetta. Siihen oli määrä tehdä jonkinlainen vesiaihe, uudet ulko-ovet, korjata puutarhapenkki, tehdä ovien päälle lipat, sekä osa ikkunoista oli aika huonossa kunnossa joten nekin piti korjata. Niimpä ei auttanut kuin laittaa liimapyssy tulille ja alkaa näpertelemään. Ensin valmistui tuo vesi aihe, joka syntyi siten että sininen muovinpalanen jonka ympärille liimasin liimapyssyllä kiviä, lopuksi pursotin kuumaliimaa keskelle ihan niinkuin vedeksi. Sitten nuo ovi lipat valmistuivat siten että muovinpalanen johon liimasin kuumaliimalla käpyjen noita sakaroita, näin sain näyttävän ovilipan. Puutarhapenkkiin lisää liimaa ja maalia samoin kuin noihin oviinkin.


Valkoista pikkukiveä kylvin noihin polkuihin, asettelin ovet, ovienlipat, vesiaiheen, ikkunat ja puutarhapenkin paikoilleen sekä lopuksi leikkasin noita kasveja ja tein niistä enemmän puiden näköisiä. Voi että kun tuli taas kiva vaikka itse sanonkin.... Mie tykkään toivottavasti muutkin.



Pitihän ne tehdä vielä uudet portaatkin koska entiset olivat hapantuneet. Nyt on tukevat uudet portaat, jotka valmistin vanhoista riman pätkistä sahaamalla sekä  vähän maalia pintaan ja lopuksi ruuvasin palaset kiinni. Nyt pitäisi kestää kantotalon asukkaiden käytössä pitkään.


Pienen vesiaiheen sijoitin tuijien siimekseen, ei sitä tiedä vaikka sinne tulisi pieniä sorsia uiskentelemaan.




Näin se meni kesäkuu meikäläisellä, kaikenlaista ehti tapahtua ja kaikenlaista tuli tehtyä. Olen todella yllättynyt näin jälkikäteen kun kirjoitan tätä kesäkuun postausta että ihanko oikein olen noin paljon saanut aikaiseksi vaikka olen tässä jo pitkään miettinyt että nykyisin ei saa enää mitään aikaiseks, mutta jospa se onkin se ikä ettei niitä enää muista.... 

Mutta kiitoksia kaikille lukijoilleni jos olette jaksaneet olla mukana tässä maratooni postauksessani, sillä eihän tämä nyt tähän lopu vaan heinäkuun kuulumiset tulevat seuraavaksi.... Mutta tältä illalta sanon hei hei.




Kommentit

  1. GGP88 casino: Get 125 Free Spins - JTM Hub
    You can play slots in 영주 출장안마 the latest casino games from the top software providers like 제천 출장안마 Microgaming, Microgaming and NetEnt. 영천 출장안마 Check 아산 출장안마 the casino list of casinos for 김제 출장마사지

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olisi kiva lukea käynnistäsi blogissani...Olisitko kiva ja jättäisit jäljen käynnistäsi..:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak