Siirry pääsisältöön

Cavattaren ja koiruuksien kuulumisia heinäkuulta.....


Heinäkuun kuulumiset ovatkin pääasiassa puutarhan kukkaloistoa koska tässä kuussa kaikki perennat sekä kesäkukat loistavat täydessä kukassaaan.

Vaikka tämä postaus tulee olemaan pääosin kuulumisia puutarhasta niin mahtui tähän kuuhun myös yksi Suomen koiranäyttelykin, Tähän näyttelyyn pääsi sitten pitkästä aikaa mukaan myös meidän vanha neiti kun se ilmoitettiin veteraaneihin.

Netta
Tuusniemi 7.7.2019
Tuomarina; Butkine Jurate, Liettua
VET Eri, VEK 2 SA

Very Femine, Full of joy. Very Well temperated. Ready Go. Pity she's a bit fat. Correct expression. Overall well built body. Moves with exellent drive. Typical coat but a bit too much of it.


Kusti
Tuusniemi 7.7.2019
Tuomarina Butkiene Jurate, Liettua
JUN Eri, JUK 3

Typical picture. However shouldshow more power & stronger for 16 months male. Well made head & good propertions balance to body. Exellent real angulations, good croup. Good coat. Good presentation.


Nitta
Tuusniemi 7.7.2019
Tuomarina; Butkiene Jurate, Liettua
NUO Eri, 

Very nice female. Well balanced. Correct expression, head, lines & propertions. Correct lips & eyes. Good Pigmentation. Good set of neck & keeping in move. Correct topline. Well balanced angulations. Good mover.



Nuppu
Tuusniemi 7.7.2019
Tuomarina; Markku Mähönen
AVO Eh, AVK 3

Hyvä vahvuusaste ja sukupuolileima, aavistuksen pitknomainen narttu, hyvänmallinen päävä, riittävän vahva kuono-osa. Hyvin asettuneet korvat, hyvä kaula, keskivahva eturinta, hyvä runko, hieman pitkä lanneosa. häntä voisi kiinnittyä korkeammalle. erittäin hyvät kulmaukset ja käpälät. Liikkeessä hännän kiinnitys näkyy voimakkaasti., eikä liikkeeseen synny tarvittavaa  voimaa, pirteä käytös, melko hyvä karvapeite.



Eli tämmöisillä mietteille oli Tuusniemen tuomarit meidän koirista. No tää on tätä ja nämä oli näiden tuomareiden mielipiteet, ei muuten paljoa minua hetkauta. Netasta olen iloinen että se kuitenkin on 'SA;n arvoinen veteraaninakin, tästä ei ole kuin suunta ylöspäin....

Seuraavaksi vähän kuvia heinäkuun puutarhasta siellä kukkii....



Ensimmäisenä tämä kuva kun etukuistin vieressä on täydessä kukassa vaaleanpunainen mustasilmäsusanna sekä vaaleanpunaiset petuniat.


Tässä taas komeilee kaunis Pioni vanhassa lasten hiekkalaatikossa.


Ja tämä ihana uusi tuttavuus eli Inkalilja. Aivan huippu ihana ja täynnä kukkaa molemmissa koko kesän. Katsotaan miten onnistuu jos yritän talvettaa tämän Pelargonioiden kanssa, kuulemma se on mahdollista.


Samoin myös kukkii tämä Diana että myös tämä yrtti joka oli joku oregano. 


Hyvin olen saanut myös nämä Hortensiat pysymään hengissä, tarpeeksi vaan vettä ja lannoitetta niin täydessä kukassa ovat olleet koko kesän ja lisää kukkaa vaan tekee.


Daaliatkin ovat ihan mahtavasti kukkineet koko kesän ja ovat täynnä kukkanuppuja, mieli tekisi nämä yrittää myös talvettaa mutta ainakaan ennen ei ole onnistuneet. Mutta kukaanhan ei estä uudelleen yrittämästä.


Nyt alkavat Jaloritarinkannuksetkin kukkia ja tässä on sinistä ja valkoista kukkijaa. Yleensä tässä nämä samat kukat kerkeävät joka kesä kukkia kaksi kertaa, ensimmäiset kun kuivaa pois niin uudet ovat jo aloittaneet nousta tuolta juuresta ja jos kelejä on niin toinen satsi on kukassa alkusyksynä.


Pelargoniat kesähuoneen takaikkunalla ovat myös täydessä loistossaan..


Samoin perennat ovat nyt täydessä kukassa ja varsinkin nämä ensimmäiset keltaiset päivänliljat jaksavat kukkia pitkään.


Vaaleanpunainen Malva aloittelee myös kukkimistaan isossa penkissä. 


Koska puutarha on täynnä vaaleanpunaista niin täytyyhän puutarhurillakin olla vaaleanpunaista päällä ettei tule etiketti virhettä. Eikä tätä puutarhuria pidättele sateetkaan vaan oikeilla varusteilla voi myös touhuta puutarhassa.




Kesäkuussa rakennettuun uuteen penkkiin puunjuurelle tuli heinäkuussa sitten lisää kasveja. Niinkuin epäilinkin niin Tuoksukuunliljoja neljä kappaletta saapuivat postissa.


Postissa saapui myös Nupun Vironmuotovalio arvon vahvistus ruusukkeineen, nyt se on virallista. Nuppu on kyllä tämän ansainnut siitä olen samaa mieltä, ainakin yhden tavoitteen olemme saavuttaneet koska tavoitehan oli että Nupusta tulisi edes yhden maan muotovalio ja nyt se on tässä.



Heinäkuun kunniaksi tekaisin myös yhtenä päivänä mansikkatortun joka nautittiin perinteisesti kesähuoneessa. 


Siinä se pikkuinen Viron muotovalioprinsessa nukkuu valtaistuimellaan...



Tässä vielä kuvaa toiselta puolen etukuistia kun mustasilmäsusanna on täydessä kukassa ja tuuheana pehkona... Saiskohan tuosta miten siemeniä syksyllä, voisi kokeilla itse kasvattavansa ensi keväänä myös tuota. 


Heinäkuussa aloittelee myös ensimmäiset Liljat kukintaansa, tämä oranssin värinen "Keisarinkruunu" on yleensä ensimmäisenä kukassa niinkuin nytkin.


Tässä vielä kuvaa miten kesähuoneen edustalla olevat hortensiat, lumihiutale sekä miljoonakello ovat täydessä kukassa ja nauttivat kesästä.


Petuniat kesähuoneen nurkissa ovat suotuisalla paikalla koska kukkaa on ihan hitokseen kun muistaa vain kuivat nyppiä pois.


Kerroin aikaisemmin tästä kelloköynnöksestä, niin tässä kuvaa millaisia kukkia alkaa olla tuo kehikko täynnä ja koko kasvi on kasvanut ihan hurjaa vauhtia.


Pientä puutarhapuuhastelua tehtiin myös heinäkuussa, eli niihin puunympäri rakennettuihin penkkeihin kaivoin noista vanhoista penkeistä näitä Jaloangervoja koska ne olivat levinneet niin paljon että yhdestä kasvista sai jakamalla monta uutta.


Nyt tämäkin näyttää paljon paremmalta kun siinä on useampi kasvi.


Tähän penkkiin kaivoin tuosta isosta kukkapenkistä myös tuota isoa Kuunliljaa joka ihan varmasti jo ensi kesänä täyttää koko penkin.


Suunnittelin että näihin voisi vielä istuttaa muutaman liljan mukulan näin saataisiin loppukesälle myös vähän kukkaloistoa näihin penkkeihin.


Mamma kun pyörii tuolla puutarhassa niin rakkaat karvakorvat ottavat rennosti ja nukkuvat kesähuoneen sohvalla kuulostellen missä se mamma luuraa...


Pionipenkkiin olen istuttanut näitä punaisia Liljoja että sitten kun Pionit lopettavat kukkimisen niin nämä jatkavat, näin siinä penkissä on pitkälle syksyyn kukkaloistoa.



Ison kiven juurella ovat aloittaneet Lollipopit kukkimisen, nämä ovat tosi kauniita liljoja näistä minä tykkään.


Isossa penkissäkin on pienet punaiset liljat aloittaneet kukkimisen, nämä ovat tosi pieniä ja meinaavat jäädä noiden isompien kukkien alle. Mutta sinnikkäästi ne vaan sieltä pilkottavat.


Entäs sitten nämä, joo nämäkin ovat Liljoja vaikka näyttävätkin enemmän ruusuilta. Olen ostanut nämä mukulat joskus Helsingin puutarhamessuilta, pari vuotta on mukulat vain maanneet tuolla ruukussa mutta nyt tänä vuonna ovat oikein useampana kukkana sieltä nousseet, nämä ovat tosi kivoja.


Sain keväällä hyvältä ystävältäni hänen itsensä kasvattamia Auringonkukan taimia ja nyt ensimmäistä kertaa meidänkin pihamaalla loistaa muutama Auringon kukka. Minun lemppareita ovat varsinkin nämä kaksi väriset.


Keväällä kylvin suoraan ruukkuihin noita krassinsiemeniä ja sieltä ne vaan reippaasti nousee ja ruukuissa on aivan mahtava värsiskaala krasseja.


Pihan portin vierelle olen istuttanut molemmille puolille Villiviiniä ja niiden juurelle kylvänyt krassin siemenet, toiselta puolelta on näköjään Villiviini hävinnyt mutta toisella puolella kasvaa tosi kivasti portin ylös asti, sekä krassin loistavat väriskaalallaan molemmilla puolin porttia.



Heinäkuu menikin pääosin töissä ja puutarhaa ihaillessa koska kaikki kukkaset olivat hienosti lähteneet kasvamaan ja perennat loisti kukkapenkeissä. 

Vaikka olinkin vakaasti päättänyt että tänä vuonna Suominäyttelyt eivät ole meitä varten, niin en vaan malttanut pysyä poissa vaan pyörähdettiin tässä kuussa kuitenkin,  neljän koiruuksen kanssa Tuusniemellä. No menestystä sieltä ei tietenkään tullut minkä arvasin jo mennessä, mutta olen tosi ylpeä meidän vanhasta Netta neidistä joka oli intoa täynnä kun pääsi vihdoinkin näyttelyreissulle mukaan ja tulikin sieltä parhaimmilla papereilla koko porukasta kotiin.

Tämmöinen oli meidän heinäkuu, seuraavaksi postaan elokuun tapahtumia mutta siihen asti mukavaa päivänjatkoa kaikille lukijoilleni...




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak