Siirry pääsisältöön

Cavattaren ja koirien kuulumisia toukokuulta.

Toukokuun tohinoita. Pitkästä aikaa päätin päivittää vähän tätä blogianikin ja tässä ensimmäinen päivitys joka kertoo toukokuun tohinoista. Toukokuussa on ollut puutarhahommia, koiranäyttelyitä sekä koirien syntymäpäiviä.

Toukokuussa onkin ollut pientä puutarhahommien tohinaa. Kantotalon taloyhtiöllä on ollut talon ulkopuolen peruskorjausta sekä pihamaan uudelleen laittoa.


Pakettiautolla on käyty hakemassa vähän havuja ja multaa pihahommiin, onneksi mies joka meillä asuu muttei ole mitään sukua, on erehtynyt vaihtamaan meille pakettiauton niin ei tarvitse miettiä miten saa mahdutettua kaikki puutarhajutut autoon hyvin mahtui ja olisi mahtunut vielä lisää..


Tästä se sitten alkoi lapiohommia...


Samalla tuli myös hyötyliikuntaa kun kärräsi kottikärreillä tuolta pihan perältä muutaman kivikuorman. Onneksi keli suosi ja kärrit kulki...Hikihän siinä virtasi mutta hyvä niin.


Tässä vähän kuvaa siitä mistä asti sitä tuota kottikärriä piti ulkoiluttaa, muutama satametriähän siitä tulee edestakaisin...


Mutta lopussa kiitos seisoo ja kantotalon takapihalla kasvaa havuja sekä alppiruusu.. Sekä kivet kehystävät ympärillä.


Pikkuisen vielä kuorikatetta tuohon juurelle niin pysyvät ainakin vähän aikaa nuo rikkaruohot poissa.



Seuraavaksi oli vuorossa pieni kasvimaa. Tämä oli kyllä loistava idea tehdä tämä pieni kasvimaa tuohon kesähuoneen nurkalle. 


Nyt siinä ovat sitten kesäkaalin, tillin ja persiljan siemenet kylvetty ja saadaan  kesällä tuoreita tuotteita salaattiin.. Lopuksi istutin vielä pari niitä itse kasvattamiani isoja samettiruusuja pitämään ilkiöt loitolla...


6.5 juhlimme meidän seniorin syntymäpäiviä. Eli Netta neiti alias Raniina's Nätti Netta tuli veteraani ikään ja täytti 8- vuotta. Pikkuisen on meidän Netukka jo harmaantunut mutta samanlainen iloinen veijari se on edelleen. Tästä alkaakin sitten Netan uudet näyttelyreissut kun vanha neiti pääsee veteraaniluokkaan.


Perjantaina 17.5 meillä olikin kolmen koplan kanssa käynti paikallisella eläinlääkärillä, olimmehan menossa seuraavana päivänä käymään tuolla Venäjän puolella Viipurin koiranäyttelyssä. Mukaan lähti silloin nuoriso Cavalier Kingcharlesinspanielit Kusti ja Nitta sekä vahvistuksena meidän pikkuinen Chihuahua tytterö Nuppu. Täältä saimme passit ja rokotukset kuntoon ja palvelu on aina ihan huippua ja voimme aina lähteä hyvällä mielin ulkomaille kun täällä hommat hoituu.



Samaisena päivänä juhlimme myös meidän pikkuisen chihuahua tyttösemme syntymäpäiviä eli tämä pieni suloinen riiviö tuli täysi-ikäiseksi, 2-vuotta.


Lauantai-aamuna herätys kello soikin jo 01.45 ja matka kohti Venäjän Viipuria alkoi.. On se muuten kumma kun jos kello soi viikolla klo. 5 tai 7 niin väsyttää ihan sikana mutta kun näyttelyihin pitää höpelön herätä vajaa kaksi yöllä niin ei muuten nukuta yhtään... No onhan se tietysti eri asia mennä töihin tai harrastuksiin..


Eikähän se mikään turha reissu ollutkaan. 
Nuppu oli ensimmäisessä näyttelyssä Avo 1 Eri Sa Serti ja Rop ja toisessa Avo 1 Eri Sa Serti 
Nitta oli ensimmäisessä näyttelyssä Nuo 1 Eri Sa Serti ja Vsp ja toisessa Nuo 1 Eri Sa Serti ja Vsp ja RKF valio
Kusti oli ensimmäisessä näyttelyssä JUN 1 Eri Sa Jserti ja Rop ja toisessa JUN 1 Eri Sa Jserti JRop ja RKFjunnuvalio.


Laitoin isännälle viestiä Viipurista että nyt kannattaa laittaa se skumppa kylmään koska täältä ei tulla nyt tyhjin käsin pois. Niimpä kaveri tulikin sitten sunnuntaina kylään ja me skoolattiin koko porukan menestyksille! Tämä oli kyllä niin huippu reissu että tällaista tuskin enää koskaan tulee. Tällä reissulla siis Kusti valioitui Venäjän junnuvalioksi sekä junnurkf-valioksi sekä Nitasta tuli myös Venäjän RKFvalio. Nitalta puuttuu vielä yksi venäjän serti että se valioituu sitten Venäjälle, mutta sitä lähdetään metsästämään sitten ensi keväänä kun ensimmäisen ja viimeisen sertin välillä pitää olla se vuosi. Nuppukin jäi vielä yhtä sertiä vaille että valioituisi Venäjälle joten sitä lähdetään metsästämään syksyn Viipurin näyttelystä.


Seuraava matka jatkuikin viikon päästä sitten kohti Lahtea. Auto oli lastattu näyttelykamoilla ja koirilla koska olemme Lahdessa vain yhden yön ja siitä matka jatkuu koirien kanssa kohti Liettuan Moletaita.


Ihanaa oli kuitenkin viettää vuorokausi pikku Melissa neidin kanssa. Mummi vei Melissalle tämän hienon puvun ja tyttö oli tyytyväinen.


Pitihän meidän Melissan kanssa vähän kekkulehtaakin, onse vaan niin ihana pikkuneiti. 


Niimpä Lahdesta sitten matka jatkui kohti Helsingin satamaan jossa lastasimme tavarat ja koirat linja-autoon jolla sitten laivamatkan jälkeen suuntaamme kohti Liettuan Moletaita. Matka oli raskas mutta myös aika tuottoisa, vähän harmittaa kyllä koska kukaan ei valioitunut tällä kertaa Liettuaan mutta muuten meni ihan kivasti.

Ensimmäisestä näyttelystä Kusti oli Jun 1 Eri Sa Serti JRop, Toisessa Jun 2 Eri, Kolmannessa Jun 2 Eri.
Ensimmäisessä näyttelyssä Nitta oli Nuo 1 Eri Serti, Toisessa Nuo 1 Eri Serti, Kolmannessa Nuo 2 Eri.
Ensimmäisessä näyttelyssä Nuppu oli Avo 3 EH, Toisessa Avo 2 Eri, Kolmannessa Avo 1 Eri Serti.

Kustilta jäi puuttumaan yksi junnu serti että olisi tullut Liettuan junnuvalio joten tuokin yksi serti menee hukkaan koska en enää kerkee sitä hänelle saada, mutta ehkä yritetään sitten ensi keväänä metsästää niitä oikeita sertejä jos vaikka niillä saataisiin Liettuan valio.

Nitalta jäi puuttumaan myös yksi serti joten sen yhden sertin metsästys alkaa ensi keväänä samoin kuin Nupulta jäi puuttumaan yksi serti katsotaan sitten saadaanko ensi keväänä meille ainakin kaksi Liettuan valio se jää nähtäväksi mutta suunnitelmissa on jo ensi keväänä matka Liettuan Moletaihin.


Skool Nitalle ja Kustille ensimmäisen päivän Serteille.



Vaikka valioita tällä reissulla ei tullut niin siitä huolimatta olin tosi tyytyväinen varsinkin Nitan oman kasvattini menestykseen koska taso oli kova.


Nämä skoolaukset ovat sunnuntaina kun Nuppukin sai edes yhden sertin vaikka taso oli kova ja olin jo mennessä ihan varma ettei me Nupun kanssa mitään sieltä saada. Chihulla oli muuten erkkari silloin ja siellä oli ihan hitokseen chihuja. Mutta olen tosi onnellinen että siitä huolimatta Nuppu pärjäsi siinä kovassa seurassa.



Hotelli Karoliinassa vietimme tällä reissulla kaksi yötä ja voin sanoa että on kyllä tosi hyvä ja viihtyisä hotelli Liettuan Vilnassa. Koirille on aivan mahtavat ulkoilutus mahdollisuudet kun puisto on tuossa ihan hotellin takana.


Vaikka nämä reissut ovat rankkoja niin siitä huolimatta ne ovat jotenkin mieltä virkistäviä. Taas tälläkin reissulla sai paljon uusia ystäviä ja reissukavereita. Oli taas aivan mahtava näyttelyreissu porkukka joten tästä saa virtaa taas eteenpäin..

Seuraavaksi matka johtikin sitten Lahteen vielä mumminmussukan luokse ja sieltä lähdettiinkin kotia kohti uusien (vanhojen) puutarhakalusteiden kanssa jotka löysin Facebookin kirppikseltä. Pikkasen oli auto täynnä tavaraa mutta onneksi olin ihan yksikseni koirien kanssa joten tavarat mahtuivat hyvin autoon.


Kotona uudet puutarhakalusteetkin löysivät paikkansa ja etupihan takaosaan tuli uusi kahvittelu ja koirien vahtimispaikka näiden kalusteiden ansiosta. Ovat kyllä aivan ihanat, ainakin omasta mielestäni.


Kalusteiden toinen tuoli oli vähän rikkinäinen mutta onneksi perheessä on yksi ammattitainoinen levyseppähitsaaja joka kuroi muorin tuolin kuntoon. Olen niin ylpeä tästä pojastani kun se auttaa äitiä puutarhan hoidossa vaikka se ei sitä itse edes tiedä...hah hah haa...


Tämmöinen oli meikäläisen toukokuu... Seuraavaksi kerronkin sitten miten meillä on mennyt kesäkuussa.... Mutta siitä vasta seuraavassa postauksessa koska muuten nämä virahtavat ihan loputtoman pitkiksi...




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak