Siirry pääsisältöön

Muutama tammikuinen tuunaus ja remontin suunnittelua osa 1

 Hei taas, en viitsinyt edelliseen postaukseen laittaa näitä tuunauksia vaan halusin että nää olisi vähän erikseen. Samoin laitan tähän vielä vähän tuota meidän maaliskuista remontin suunnittelua jonka mies meinasi aloittaa jo nyt mutta sanoin että ei missään nimessä ennen kuin saadaan nuo pienokaiset maailmalle ja saadaan sitten rauhassa tehdä tuota remonttia koska sittenkin pitää ottaa huomioon noita muita koiria, niin siitä ei olisi kyllä tullut yhtään mitään jos vielä nuo pennunpalleroiset pyörii edessä....

Ensimmäinen tammikuinen tuunaus olikin sitten nuo 25 vuotta vanhan yöpöydät. Nämä pöydät teetätettiin silloin aikoinaan ihan puusepällä ja olin näistä tykännyt tosipaljon en halua näitä vaihtaa. Ainut ongelma näihin liittyi nyt 25 vuoden jälkeen että kun nämä ovat aikoinaan kuultomaalattu niin näiden väri on kellastunut ja ovat nyt väriltään aika "pissinkeltaiset". Joten oli aika vähän uudistaa niin voivat olla vielä toiset 25 vuotta. Ensimmäinen ajatus oli että maalaan kokonaan valkoiseksi mutta ne olisi olleet silloin vähän yksitoikkoiset joten koska makkarin värimaailma on nyt ja tulee olemaan aika harmaa sävyinen niin päätinkin käyttää vähän mielikuvitusta ja maalata kannen harmaaksi ja muuten valkoiseksi.


Toinen tuunauskohde olisi sitten tämä saman ikäinen ja samalla puusepällä teetätetty sängynpääty.  Tämä on tarkoitus myös uudistaan mutta en ole vielä päättänyt millä värillä minä tämän teen. Ensimmäinen ajatus oli että maalaan kokonaan vaalean harmaalla, tai ehkä sittenkin valkealla? En ole vielä osannut päättää joten tämän tuunaaminen jää vielä joksikin aikaa, jos kenellä on hyviä ideoita niin voi kertoa. Toinen kysymys kuuluu vielä että haluaisin säilyttää tuon sisustustarran jonka olen tuohon päätyyn liimannut mutta millä ihmeellä sen saa pois siten että sitä voi vielä käyttää, sekin on vielä iso kysymys. Ehkä ennen remonttia tai sen jälkeen näihinkin ongelmiin saan vastauksen siihen asti tuo pääty saa olla tuon näköinen, eihän se kaunis ole mutta olkoon.


No mennään sitten noihin yöpöytiin. Eli tällaiset niistä sitten tuli, kannen väriksi valikoitui old grey, eli vanha harmaa ja vaalean osan väri on cream white eli kermanvalkoinen. Omaan silmään ainakin tuli tosi kivan näköinen noilla kahdella värillä.


Kalkkimaalina suosin ehdottomasti tätä Vintage paintia, tällä olen maalannut kaikki mitä nyt ylipäätänsä olen maalannut. Tältä sarjalta löytyy paljon eri värejä sekä aivan tosi laadukas tuote, kestää pinnalla kuin pinnalla joko pelkästään tai sitten olen käyttänyt saman sarjan vahaa sellaisiin paikkoihin mitä pyyhitään tai käsitellään eniten. Näihinkin yöpöytiin laitoin sen vahan tuohon kanteen en muualle.


Yksi tuunausprojekti oli nyt tammikuussa tämä "pennutus" huoneen seinällä oleva vanhasta ikkunanpokasta tehty taulu. Siinä oli tuolla vasemmalla vain omat lapset ja Melissa, eli sieltä puuttui Kaspian? No sitten tuolta oikealla puolella oli vain Netta, Nella, Nitta ja Nuppu, no sieltähän puuttui montakin, eli Lily, Kusti ja Milla, no se täytyi korjata.



 Ei kun tuumasta toimeen ja ikkunanpoka irti seinästä, onneksi se oli helppo koska poka on vain noilla koukuilla roikkumassa eikä ollut kuin nostaa se sieltä pois. Sitten vanhat kuvat pois ja tulostimella uudet kuvat tilalle. Koirapotretti tulikin siitä joulukuusen alla olevasta kuvasta jonka tulostin mustavalkoisena koska se mustavalkoinen käy tuohon kaikkein parhaiten. Koirien kuva olikin helppo koska se oli melkein valmis. No sitten olikin tuon Kaspianin lisääminen tuohon lasten tauluun. Siinä joutuikin käyttämään vähän mielikuvitusta mutta hyvällä kuvaohjelmalla ja mielikuvituksella saatiin tuostakin just tuohon sopiva. Nyt olen todella tyytyväinen ja seuraava päivitys tuohon ikkunanpokaan jääkin sitten tulevaisuuteen, katsotaan mitä siihen tulee....ehkä koiria....se jää nähtäväksi.


Sitten vähän tuosta meidän suunnittelemasta remontista.  Meillä on n. 41 vuotta vanha mäntyinen paneli katto joka on aikojen saatossa tummunut ihan hitokseen. Olen siitä halunnut vaalean jo varmaankin 15 vuotta mutta vastaus on aina sama "ei onnistu". No nyt minulta meni sitten hermot ja sanoin että jos ei tuo katto vaalene niin miun pitää ettiä jostain sellainen talo jossa on vaalea katto....no se oli vaan vihapäissäni tehty heitto.... Mutta se kannatti koska nyt alkoi tapahtumaan.... Siis minulle olisi riittänyt pelkkä katon maalaus mutta toiselle henkilölle se ei riittänytkään vaan siitä se vaan lähti lapasesta. 


No jaa onhan tuo laminaattikin tuossa lattialla jo aikansa elänyt vaikka ei se ole kuin 22 vuotta vanha. Mutta niinkuin tuo mies joka meillä asuu muttei ole mitään sukua, tokaisi vaan että samahan tuo on vaihtaa kanssa. No kyllähän se miulle käy en pane vastaan.


Ensimmäinen etappi remontin suunnittelussa olikin sitten marssiminen rautakauppaan ja katselemaan mitä vaihto-ehtoja siellä on sekä myös tarjousten pyytämistä. Ihastuin silmittömästi tuohon vinyylilankkuun ja ajattelin että se olisi muutenkin hitsin sopiva noiden koirien kanssa, mutta niinkuin aina ennenkin niin eipä sitä taaskaan minnuu kuunneltu vaan laminaatti oli iskostunut tuon miehen päähän ja sieltä se ei lähtenyt millään pois. No värin ainakin sain pitkälti valita ja joku harmaansävyinen siitä sitten tulee.

1.vaihoehto, vinyylilankku

Siinä sitten ohimennen katselin ja vertailin noita lattia- ja kattolistoja. Hui kamala miten ne on kalleita. Laskiskelin että vaikka muut tarvikkeet saataisiin edullisesti niin noihin samperin listoihin menisi loputkin rahat, ovat sen verran tyyriitä ja nyt varmaankin joutuu kaikki lista vaihtamaan.

 






No onneksi tällä kylällä on oma höyläämö niin sieltä kysyttäessä valmiita maalattuja lattia- ja kattolistoja hinta onneksi tipahti puolella. Joten ehkäpä siinä vähän säästetään, eikä tarvitse näitä rautakaupan kalliita listoja ostaa.


Tämä vinyylilankku olisi ollut edullistakin ja just tämä viimeinen erä olisi riittänytkin meille mutta kun ei niin ei.....

vinyylilankku nro1

No tässä oli sitten tämä laminaatti joo onhan se ihan kiva, mutta se on se laminaatti. 

Laminaati nro 1

Sitten vaihdoin kauppaa ja voi pojat mikä tapetti.... Niin tässä välissä jäi kertomatta että joo remontti levisi sitten myös makkariin. Siellä on 25 vuotta vanha tapetti puolipaneelin yläpuolella ja minusta se on ollut ihan kiva. Tähän asti sitä ei ole edes harkittu vaihtaa koska tiedetään ettei se lähde ihan helpolla siitä seinästä pois koska se on aika monella liimakerroksella siihen laitettu. No nytpä se kuulemma poistetaankin, tai ei sitä poisteta vaan sen päälle laitetaankin uudet sisustuslevyt. No se tuleekin sitten joka puolella paitsi sängynpääty seinälle, siihen tulee tämä tapetti tehosteseinäksi. Tämä vei minun sydämeni täysin heti kun näin tämä on aivan ihana.


No koska vaihdoin välillä kauppaa ja sieltä löytyi tuo tapetti niin sieltä löytyi sitten mieleinen laminaattikin (koska pitää olla kuulemma laminaatti). Niimpä tämä alhaalla oleva leveä pala on sitä laminaattia mikä meille sitten tulee, niin ja kattoa ei sitten maalatakkaan vaan siihen tuleekin levyt päälle, että se siitä maalauksesta.


Tässä on nyt sitten makkarin värimaailma, valkoista ja harmaata. En kyllä malta odottaa miten kiva tästä tulee... Eli lattialle harmaa laminaatti, kolmelle muulle seinälle valkoisen puolipaneelin yläpuolelle valkoinen sisustuslevy jossa on tapettimainen kuvio sekä sängynpäätyseinälle tuo aivan syötävän ihana tapetti. 


No sitten muihin huoneisiin (paitsi kodinhoitohuone, peräkammari, pikkueteinen, wc ja keittiö) tulee tuo harmaa laminaatti ja sekä valkoista maalia seinään. Paitsi sitten olohuoneessa on tällä hetkellä ruskea tehosteseinä joka on kyllä tehoste seinä mutta siihen tulee samanlainen kuin makkariin, eli valmis levy jonka päällä on ruskehtavakuvio tapetti.


Tämän tapetin olisin halunnut siihen olohuoneen tehosteseinään mutta eihän se käynyt? Joten katotaan millainen se sitten loppujen lopuksi on :(



Että tällainen oli tämä tuunaus ja remontinsuunittelu postaus. Kaikkea ei saa vaikka kuinka haluaisi, mutta saanpahan valkoisen katon se on minulle kaikkein tärkein...  Seuraava postaus on varmaankin jotain muuta, ehkä noita pentuja mutta sitten kun aletaan remontoimaan niin sitten kuvailen ja kirjoittelen mitä olemme tehneet. 

Mukavaa kevään odottelua. 
Pysykää terveinä1


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak