Hae tästä blogista

tiistai 25. lokakuuta 2016

Alkuviikon mietteitä ja askarteluja..mm..suodatinpussikranssin teko-ohje, onnittelukortti, betonitöille löytyneet paikat....

Mukavaa tiistai-iltaa, elämä taitaa sittenkin hymyillä minullekkin...
jotenkin vaan olen saanut itseäni niskasta kiinni ja alkaa huvittamaankin jotain tehdä..

Sunnuntaipäivä meni ihan vain makoillessa ja nauttiessa, mutta aamulenkille kuitenkin jaksoin itseni nostaa sängystä ylös... ja jo alkoi kaikenlaisia askartelujuttuja pyöriä mielessä jospa sitä jotain näin aikansa kuluksi tekisi...

Maantaipäivä aloitettiin aamulenkillä ja se oli mukavaa pitkästä aikaa..Tuliaisiksi keräsin matkanvarrelta pienen kimpun luonnon kukkia..ihan outoa oli että tien varret kukkii vielä ihan mukavasti..oli myös päivänkakkaroita..

Nämä kukat pääsivät ilostuttamaan vielä olohuoneen ja keittiön maljakkoon oksien kaveriksi.Maanantaipäivä oli ihan mukava, aamulenkin jälkeen pörhälsin suorittamaan opetuslupaa varten kirjalliset ja jo kolmen ensimmäisen kysymyksen jälkeen tuli sellainen tunne että ei helkkari nyt ei mene läpi, mutta ihme ja kumma läpihän se mennä pärähti 3 virheellä :) Siitä jatkoinkin hyvillä mielin kohti kuntosalia ja maanantai-aamun treeniin kuului jalkatreeni.. jalkaprässiä, etureisilaitetta, maastavetoa, lantionnostoa tangolla ja pohkeet...

Sen jälkeen olikin kiva istahtaa kampaajan tuoliin ja nauttia kun saa taas uuden hiustyylin, tai vanha tyyli jatkui vähän lyhempänä vain.

Illan hämärässä mieleni teki alkaa kokeilemaan sitä suodatinpussikranssia, vaikka olin luvannut itselleni etten sitä tee koska kaikki niitä tekee. Mutta kuitenkin mieli teki kokeilla, kysäisinkin tyttäreltä että haluaisikohan hän sellaisen voisin tekaista. No onneksi hän halusi, tai sanoi senkus teet :)

Ensimmäinen vaihe kranssin tekoon olikin sitten sen pohjan tekeminen, koska minulla ei ollut valmista styroksrengasta piti pohja tehdä muulla lailla.

Niimpä tekaisin sen sanomalehdestä ensin ruttasin tommoisen pötkylän  jonka sitten muotoilin ympyräksi ja sen päälle elmukelmua ja siinä oli pohja valmiina.


Seuraavaksi otin kaksi suodatinpussipaperia ja laitoin päällekkäin. Siihen lasia apunakäyttäen piirsi isomman ja pienemmän ympyrän, jonka sitten kiinnitin keskeltä nitojalla. Näitä tämmöisiä piirtelin kerralla valmiiksi aikamoisen kasan ja sitten vasta leikkasin kaikki kerralla.


Tässä on näitä kakkaroita valmiiksi leikattuna.


Lopuksi kun kaikki kakkarat oli leikattu valmiiksi niin aloitin sitten yksi kerros kerrallaan rutistella kasaan, kun se oli ihan rutussa niin sitten aloin avaamaan varovasti, näin siitä saadaan tämmöinen ruusuke.


Seuraavaksi olikin sitten vuorossa kuumaliimalla liimaus siihen sanomalehti/kelmupohjaan. Ensin kiinnitin ruusukkeet keskelle riviksi, seuraavaksi kiinnitin ulkoreunaan ja lopuksi vasta sisäreunaan. Sisäreuna on helpompi tehdä takapuolelta, näin näkee ja saa ruusukkeet helpommin kiinni.

Niimpä alkoi ollakin sitten kranssi koristelua vaille valmis. Seuraavana olikin koristelemisen vuoro. Ensimmäin kokeilu oli kietoa ohutta hopeanauhaa kranssin ympärille ja laittaa pienet posliinienkelit nauhojen väliin. Tämä ei kuitenkaan oikein miellyttänyt silmää.Lopuksi kuitenkin laitoin koristeeksi vain ohuesta pitsistä tehdyn rusetin jonka keskelle liimasin kuumaliimalla enkelin. Enkeleitä laitoin vielä sopivin välein kuumaliimalla kranssiin.

Nyt alkoi miellyttää myös silmää, ja vaikka itse sanonkin niin minusta tuosta tuli kaunis <3
Tiistaipäivä alkoi normaalisti aamulenkillä ja aamupalan jälkeen oli vuorossa myös salilla käynti. Matkan varrella käväisin ostamassa vähän korttiaskartelu tarvikkeita koska kohta voisi askarrella myös joulukortteja. Tokmannille oli tullut paljon kaikenlaista askartelutarviketta, eikä ollut kalliita. Näistä saa kyllä aika kivoja kortteja, korttipohjia minulla onkin jäänyt viime joulusta.


Nuo oli joulukortteihin ja nämä on toisenlaisiin, esim. onnittelukortteihin. Minun pitäsikin tehdä ainakin yksi kihlajais-onnittelukortti, näistä varmaankin sellaisen saan tehtyä.Niimpä tuumasta toimeen, kun nyt oli tarvikkeita niinpä tekaisin sitten tommosen onnittelukortin. Joulukortit saavat vielä odottaa vuoroaan,Päivän päätteeksi kävin laittamassa vielä ne valetutpitsiliinateokset tuonne ulos ns. paikoilleen. Pieniin pitsivaluihin laitoin kynttilät ja isompiin laitoin havuja.

Kuistilla koristelee nyt nämä pienet pitsivalut joissa on kynttilät sisällä, aika kivat niistä tuli.
Pitihän se käydä laittamassa kynttilä palamaan tuonne roskakatokseenkin, piristämään entistä työkaveria kun se käy tuon roskiksen tyhjentämässä <3


Isoimpiin valujuttuihin laitoin havuja ja niiden vierelle kynttilän.


Portin pieleen laitoin ne isommat valuhommelit ja niihin laitoin vähän havuja ja muutaman maalatun koivunoksan.Loppupäivästä tekaisin tänäänkin vielä yhden suodatinpussikranssin, koska siitä eilisestä kranssista jäi vielä noita valmiita ruusukkeita jäljelle. Tämä tuleekin sitten minulle itselleni jouluksi. Laitoin siihen vähän joulunpunaista, punaistapitsiä rusetiksi, pieniä pehmeitä punaisia palloja joihin liimastin tommoset valkoiset tähdet valmiista tarra-arkista.Tässäpä nämä valmiita kranssit odottelevat sitten paikkaansa, eli tuo kokonaan valkoinen lähtee matkustamaan loppuviikolla Nastolaan ja pienempi jää meille odottamaan joulua.


Tämmöinen päivä oli eilen ja tänään..

Tiistaipäivän lopuksi alkoikin tulla jo talvi, maa saa valkoisen huntuharson päällensä.. Minä niin tykkään että tulee lunta, ei ole niin synkkää ja pimeää...

Ensi lumi ❄ yees 😍👍😘 minä tykkään 💞 💕 #ensilumi #firstsnow #lunta #talvitulee #valkoinenmaaOikein mukavaa tiistai-iltaa ja mukava kun kävit blogissani. Katsotaan nyt mitä tuleman pitää loppu viikosta. Mielessäni kytee aivan ihanat virkatut pitsipallot, jotka haluaisin vielä tehdä ja laittaa niihin valot... Katsotaan joko aloitan niiden tekemisen tällä viikolla vai jääkö ensi viikkoon.

Kipaisehan katsomassa aina välillä jos vaikka jotain mielenkiintoista olisi tapahtunut.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva lukea käynnistäsi blogissani...Olisitko kiva ja jättäisit jäljen käynnistäsi..:)