Hae tästä blogista

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Nyt on taas viikko vierähtänyt...

Tämä viikko menikin reissatessa paikasta paikkaan. Alkuviikosta pyörähdin Pihtiputaalla ja loppuviikon pyörähtelin Venäjän Värtsilässä. Eipä siinä kerennyt eikä jaksanut paljon mitään ihmeellisempää sitten tehdäkään.

Viikonloppuna sitten halusin laitellakin jo kesäkukkia, koska oli todella ihanat kelit ollut koko viikon. Koska kesähuoneen rakentaminen on vähän vielä vaiheessa. Kun mies joka täällä asuu joutui olemaan koko viikonlopunkin töissä, niin empä minä yksinkään sitä saanut rakennettua.

Mutta kaikki tarvikkeet siihen kyllä jo on. Luulen että kun pääsemme taas rakentamaan, se valmistuukin sitten vauhdilla. Näin ainakin toivon..

Lauantai aamupäivällä tulikin sitten hommattua muutama niitä kesäkukkia ja tietenkin kesäkukka multaa.Kauppareissulla käydessäni kävin myös postista pari pakettia. Niissä oli tämmöinen valkoinen peili, jonka tarkoitus on tulla somistamaan sitä kesähuonetta.


Samasta paketista löytyi myös uusi liina, etuterassin pöydälle. 


Mustilta & Mirriltä tilasin myös vähän apua Netan karvanlähtöön ja turkin hoitoon.


Tässäpä nämä ruukkuset odottavat täytettä.
Mutta koska tarkoituksena oli vielä ystävättären kanssa lähteä käymään, lähellä sijaitsevalla puutarhalla ja ruukkukaupalla niin nämä saivat vielä odotella.


 Ruukkukaupalta löytyikin 4 kpl:tta pieniä ruukkuja. Valkoisia isoja ruukkuja olisin myös halunnut siihen kesähuoneen pariovien molemmille puolille, mutta niitä ei löytynyt mieleisiä.

Tämä kaunis pieni ruukku tulee koristamaan etuterassin pöytää. Kukkanen ei ole vielä varma, mikä siihen tulee.


Kaksi tämmöistä sai paikkansa etukuistin punaisten tuolien päältä.


Näihin ruukkuihin tuli sitten viininpunaista ja valkoista kukkaa..


Koska terassia kiertää tooosi pitkä kaide, pitää kaiteelle olla monta parvekelaatikkoa. Etuosaan tulee kaksi ja pitkälle kaiteelle tulee kolme. Näihin laatikoihin on suunnitteilla tässä, yksi roikkuva lopelia ja 4 aniliinin punaista petuniaa.


Kahteen ruukkuun on tässä sommitteilla, valkea pelargonia, punainen iso daalia ja kaksivärinen ulkomuratti.


Pieni sipsakka polkupyörä sai koriinsa  pienen, mutta kauniin atsalean.


Etukuistin molemmille puolille halusin jonkun rungollisen kesäkukan, mitään muuta en löytänyt niin tämmöinen saa nyt kelvata, nimeä en muista. Laitetaan siihen juurelle jotain punaista ja sitten tommonen roikkuva, jonka nimeä en muista.

Takaterassille tulee tottakai aniliinin punaisia kukkia, eli aniliinin punaiset atsaleat. Puutarhareissulta tarttui mukaan myös muutama pussi krassin siemeniä. Nämä saavat sitten koristaa autotallin seinustaa ja sisääntulon portinpieltä.


Mutta koska lauantaina ostetut kukat eivät riittäneet, oli sunnuntaina lähdettävä ostamaan lisää. Multakin loppui heti alkuunsa ja kanakakka oli unohtunut ostaa. Niimpä suuntasin heti klo. 12 toiselle puutarhalle haalimaan lisää kukkia..jonka täydensin sitten Tokmannin puutarhamyymälästä. Nyt pitäisi riittää...


Aurinko lämmitti aivan kuumottavasti, joten pitihän siinä istutusten lomassa myös nauttia terassilla kuppi kahvia ja jäätelöä. Kyllä pienen tauon jälkeen sitten tuntui tosi  mukavalta jatkaa istutus hommia.


Pienet laatikot etukuistilla saivat pari punaista petuniaa ja pari valkosta petuniaa.


Etukuisti oven pieleen tuli sitten nämä rungolliset "päivänkakkarat" punainen pelargonia, valkoista riippulopeliaa ja vielä tuo hopeaputous. Nyt se on ihan kiva.Keittiön ikkunan edessä olevaan amppelitelineeseen tuli taas niinkuin useampana vuonna aikaisemminkin, riippuneilikat. Koska paikka on tosi aurinkoinen ja kuuma, niin nämä ovat kaikkein kestävimmät tähän paikkaan.


Terassin kaiteelle tuli siis laatikoihin punaisia petunioita ja valkoista lopeliaa.


Terassin pöydälle tuli japaninkelloa....

Terassin nurkassa on nyt kolme ruukullista pelargoneja, muratteja, japaninkelloa. Pieni polkupyörä on saanut koriinsa aniliininpunaisen atsalean. Koiraruukku, jonka Netta viime kesänä muotoili uudelleen, sai keväällä ostetut orvokit.


Terassille talonpäätyyn tuli, valkoista pelargonia, punainen daalia ja japaninkello. Samanlaiset ruukut ovat molemmin puolin istuinryhmää.
 Istuinryhmän keskellä sijaitsevalle pöydälle tuli myös uusi ruukku ja siihen samat valkoiset ja punaiset kukat kuin punaisissakin tuoleissa etukuistilla. Tuolien pehmusteet ovat vähän menneet jo huonoiksi, mutta saattaa olla että tänä kesänä ne saavat uudet pehmusteet.....
 Viime talvena itse kasvattamani pelargoniat, ovat vähän vielä vaiheessa. Mutta tulevat kyllä vielä tänne jonnekin, ehkä sinne kesähuoneeseen.

Tämmöinen viikonloppu oli tälläkertaa. Toiveissa olisi että helatorstaina pääsisi jo maalailemaan sitä kesähuonetta, ja viikonloppuna sisustamaan. Mutta katsotaan nyt miten aika ja voimat riittävät. 

Palataan asiaan vasta ensiviikonlopulla. Saattaa olla että on jo kuvia kesähuoneesta, joka on melkein valmis....Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva lukea käynnistäsi blogissani...Olisitko kiva ja jättäisit jäljen käynnistäsi..:)