Siirry pääsisältöön

Marraskuu, synkkäkuukausi ennen joulun valoa.

Marraskuun alku aloitettiin mukavalla palapelillä joka oli ensimmäinen ja haluttu joululahja. Olin siitä puhunut jo pitkään ja koska ei kukaan lotkauttanut korvaansakaan sille asialle,  niin kävin sen sitten itse tilaamassa. Mutta sitten sille löytyikin ostaja ja sain kuin sainkin sen joululahjaksi, vähän etukäteen mutta haittaakos tuo, ei ainakaan minua.

Olen vähän malttamaton näissä asioissa mitä haluan, en todellakaan halua odotella montaa kuukautta sitä että sen saan, vaan kun sen haluan ja tarvitsen, niin se pitää saada heti. 
Niimpä kävin sen sitten perjantaina hakemassa että on aikaa koota se koko viikonloppu, mutta kuinkas siinä taas kävikään eihän sitä malttanut odottaa, vaan sehän oli heti sinä iltana koottava meni sitten yö tai ei. 

Ja niinhän siinä meinasi mennäkin koko yö, mutta valmista tuli. Vaikka sanotaan etteivät naiset osaa koota tällaista palapeliä niin kysyn vain että mikseivät, koska olen kaiken tottunut tekemään itse, ei niihin ole miehiä tarvinnut niin tämäkin kokoontui aivan omin pikku kätösein niinkuin kaikki muutkin, niin sanotut miesten hommat. Kun et vaan malta odottaa että joku muu sen tekee, niin itsehän se on tehtävä oli sitten mikä homma tahansa, eikä muuten naisillakaan ole peukalo keskellä kämmentä, vaikka niin yleisesti luullaan.


Olihan siinä vaikka minkälaista mutteria ja ruuvia mutta ohjeita lukiessa siitä valmistui tämä ihana senkki. Meillä on yleensäkin kaikki kalusteet tätä Laulumaan Viktoria sarjaa ja niihän se jostakin syystä tämäkin tuli, mutta vaikka olin tilannut valkoinen/ kirsikka niin eipä kuitenkaan tullutkaan, vaan tämä on valkoinen/ pähkinä. 
Piti kyllä ihan googlettaa että miksi, niin sekin selvisi siinä yön aikana. Eli kirsikkaa ei näköjään enää ole tässä sarjassa joten se siitä sitten. Antaa nyt olla tuon värinen, ehkä ensi kesänä se tuo pähkinä muuttaa väriä ja siitäkin tulee kirsikan värinen...saa nähdä... ja ihan muuten itse teen senkin :)


Siinäpä on sitten se vessan matto, joka valmistui myös tässä marraskuun alussa ja on muuten hieno. Värit ovat vähän kuin tikkurilan värikartassa mutta onneksi tässä ei näy lika niin helposti kuin mitä siinä aikaisemmassa kun siinä oli niin paljon sitä valkeaa. 


Pyhäinpäivänä syttyivät myös kynttelit lyhtyihin kesähuoneessa, sekä myös tuolla pihan puolella. 



 Kesähuoneen ikkunalle syttyivät tuikut.


Ulkolyhdyissä tykkään poltella noita isoja öljykynttilöitä, koska ne palavat useamman päivän eikä tarvitse olla joka päivä sytyttämässä sinne kynttilöitä.


Tämä kehikko on kaunis kun siihen laittaa nuo lyhdyt palamaan, ja kun on vielä isot öljykynttilät niin saa nauttia koko viikonlopun näiden kynttilöiden loisteesta.


Heti muuttuu paljon kauniimmaksi tuokin kesähuone kun edes vähän tulee tuota lunta.


Ihmettelin että miksi meillä ei ole tuossa pihaan tuloportissa niitä valoja, jotka on siinä ollut joka talvi. Sitten muistin että viime talvena tuli lumet katolta ja rikkoivat koko tuon talonpuoleisen aidan katkoen myös ne valot. 
Ostinkin siihen nuo pitkät valot jotka yltivätkin sitten valaisemaan koko aidan. Tuli tosi kauniin näköinen vaikka tässä kuvassa sitä ei oikein nää.



Etukuistin molemmille puolille tein nuo havuistutukset ja laitoin tuon lyhdyn siihen keskelle, siitäkin tuli tosi kaunis kun laittoi kynttilät palamaan tuohon lyhtyyn...


Sisällä myös tunnelmoitiin pyhäinpäivänä kynttilöiden valossa....



Keittiön ikkunalla.... Aivan mahtavan näköiset on myös nuo Saintpauliat kun ovat täydessä kukassa, toivottavasti saa nauttia pitkään noiden kukkimisesta.



Että minä tykkään tuosta senkistä se on kuin luotu tuohon. Jouluksi haluan siihen sitten jonkinlaisen jouluasetelman.. Katsotaan millaisen keksin.


Tähdet loistaa kivasti myös tuossa olohuoneen ikkunassa, iltaisin ei oikeastaan mitään muuta valoa tarvitsekaan, nuo riittää.


Olohuoneen pöydällä.....


Mies joka meillä asuu oli unohtanut meidän 26 vuotishääpäivän silloin kun se lähti sinne metsästysreissullensa pohjoiseen....No nyt se oli sitten viime yönä sen muistanut ja sain sen kunniaksi sain tämmöisen hääpäiväleivoksen....No olihan se ihan kiva ...


Pyhäinpäivän viikonloppuna olin ajatellut tehdä tämmöisen kotitontun tuohon ulko-oven viereen oleville tikkaille. No sehän piti sitten sunnuntaina toteuttaa, siinä se nyt sitten istuskelee ja tutkailee mitä tuossa meidän ulkosalla tapahtuu, sekä toivottaa vieraat tervetulleeksi....



 Marraskuuhun kuuluu myös perinteiset Jyväskylän kolmipäiväiset näyttelyt. Niihin sitten matkustettiin, Nitan, Kusti ja Netan kanssa. Nuppu jäi kotiin koska luulin silloin kun tuonne piti ilmoittautua että se on tiineenä vaikka sehän ei nyt tällä kertaa sitten ollutkaan. 
Joten kotiin jäi tällä kertaa Nella ja Nuppu. Muiden kanssa vietettiinkin marraskuun toinen viikonloppu sateisessa Jyväskylässä.


Perjantaina 8.11.2019 Oli Cavalier Kingcharlesinspanieli erkkari Jyväskylän Paviljongissa.
Tyttöjen tuomarina oli Jeavons Guy, Canadasta.

Nitta "Leinottaren Adalmiinan Helmi 
NUO ERI

Levely balanced body, wish conveat propertions, Eyes are little bit  prononneed & could be cartear in colour. Nice out going & happy temperamend. Standine also close on the hocks which is evident goin away. ( ihan tarkasti en saanut selvää tuosta kirjoituksesta, mutta jotain tuonne päin)

Lauantaina 9.11.2019 vaihtui sitten tuomarit päikkäin,
eli tytöillä oli sitten Hoke Jason, USA

NUO ERI

Good over all balance, shape proper that top seuh. Expression could be slishthing softer good strensht of jaww. Correct chest of necle could habe move depth to eltosw. correct set tail. sound in motion . Exc laniage.

Sunnuntaina koko porukan tuomarina toimikin sitten
Ericsson Dan, Sweden.

NUO EH

Feminin, lite tunn tik, som är  påfallande trång bak och behöver mera pais. Femining lite änkelt huvud.Fina öron, bra färg. Priset pä grund av mycket tränga bakbensröreksena.


Netta, " Raniina's Nätti Netta"

Perjantaina 8.11.2019 VET ERI SA

8 years old, Nice breed type. Well balannced. Moving souldly in all directions. Nice sweed disposition Appecliny soft expression with nice, dark eyes.

Lauantaina 9.11.2019
VET ERI

Correct balance cf bg to bight. with proper top seull. Good darg eye. and blush full muzzle. Coul use more bensht cf necle body well filled strong loin. tail could be set slishtly wisher sound in motion. could carry head shishtly hisher ch motion.

Sunnuntaina 10.11.2019
VET ERI

Välgående, 8 årig veteran tik med bra kropp och rygg. Lite rund i skallen och borde var i snyggare pälskondition och djupare färg. Trevlig temperament.


Perjantaina 8.11.2019 Poikien tuomarina toimi 
Hoke Jason, USA

Kusti "Blue Moon Cavaliers Gucci"
NUO ERI

In Propertion, balrd dog Proper topskull. Exellent eye & expression. Correct muzzle with being over done frod rib for age. could carry shightly more bone. Solid, short loin. Croup slightly too steep. Sound both comin & going. High on the move.

Lauantaina 9.11.2019 olikin sitten 
Jeavons Guy, Canada
NUO ERI

Good size, correct amoucent of bone nice round dark eye the stop is a little bit dap. I would like to see a little bit more shoulder layback. It's a little bit high placed in the neck. Free active movement the tail is too high placad i carried.

Sunnuntaina 10. 11.2019

NUO EH
Fint huvud och uttryckt, bra kropp pch rygg. Lite tunn benstomme. Borde har bättre vinklad fram och bak. Bra päls och färg. bär svansen mycket hägt i rörelsen.


Perjantai oli raskaspäivä kun ensin ajettiin muutama tunti näyttelypaikalle ja sitten koko loppu päivä siellä näytelmissä. Koko päivänä ei tullut mitään syötyä joten ajattelimme kaverin kanssa että syömme oikein mahtavasti sitten siinä hotellilla missä olimme majoittuneita.

No jaa..... 35 euron poroa....Kyllähän tällä nyt nälkä siirtyi mutta jos ei olisi ollut noita bataattiranskalaisia niin nälkä oisi kyllä jäänyt..... Joo mutta hyvää oli ei voi kieltää, mutta taas ei oikein tuo hinta ja koko kohdanneet.....Maalaistollot kun tuli kaupunkiin....



Mutta olihan se sitten ruokailun jälkeen mukava painautua hotellin sänkyyn näiden karvakorvien kanssa, kyllähän me nautittiinkin tästä reissusta, vaikkei mitään menestystä tullut tälläkään kertaa.
Tällä kertaa tämä oli meidän viimeinen tämän talven näyttelyreissu, katsotaan nyt nuo pennutukset ja suunnitellaan sitten ensi keväänä vasta uusia reissuja.


Kolmen Cavalierin kanssa liikuskellessa näillä näyttelyreissulla tulin huomaamaan että alkaa nuo pikkuiset näyttelykärryt jäädä pieneksi joten päätinkin laittaa tällä reissulla nämä kärryt myyntiin.

Tulihan siitä vähän polemiikkia jotta mitä ihmettä olenko lopettelemassa tätä näyttely hommaa....No jaa onhan sekin käynyt monesti mielessä koska ei näistä ole mitään kummempia saavutuksia tullut.

Mutta kyllä tämä taitaa olla elämäntapa joten ihan vaan kaikille tiedoksi etten ole näyttelyitä lopettelemassa vaan ihan vaan myymässä nämä pieneksi jääneet kärryt pois ja hankkimassa uudet isommat tilalle.
No nämä kärryt ovatkin lähteneet jo uudelle omistajalle ja uudet kärryt odottelevat tuolla uusia reissuja näyttelyrintamalla. Mutta meidän näyttelyt siis jatkuvat vasta ensi keväänä kunhan saadaan tuo pennutus rumba läpi käytyä....


Ihan hyvinhän meillä meni ja Kustikin pärjäsi ihan hyvin. Tässä Kustin urakka on jo viikonlopulta ohi ja on valmis lähtemään kotia. Mutta tytöillä on vielä edessä esiintyminen joten hän joutuu nyt kyllä viel odottelemaan. Eikä tuolle Kustille tainnut mitään hirveitä traumoja tulla vaikka joutuikin olemaan kolme päivää vaaleanpunaisessa häkissä ja kaiken kukkuraksi oli vielä vaaleanpunainen häkkisuojakin.... 
Mutta ihan hän taitaa kunnon mies olla eikä mikään puppelipoika......



Rankka oli taas reissu joten ilta meneekin sitten koko porukan kanssa makailessa meidän vakio paikalla eli sohvalla.




Päivänä muutamana mitetin että pitäisi oikeastaan taas tilata Ifolorilta uusi vuoden 2020 seinäkalenteri meidän karvakorvista tuonne keittiöön. Niinhän siinä sitten kävi että etsin kuvia näistä kaikista karvakorvista ja tilasin uuden Cavalier/ Chihuahua kalenterin.
 Samalla tuli mieleen että voisinkin teettää uuden canvastaulun olkkariin koko meidän jengistä, Nellasta ja Netastahan siellä jo on, mutta kun tätä porukkaa on näköjään siunaantunut lisää niin olisihan se kiva jos koko porukasta olisi jonkin näköinen taulu tuolla seinällä.

Niimpä istuttelin noita karvakorvia tuonne sohvan nurkkaan ja yritin ottaa jonkunlaisen kivan kuvan.
Tässä muutamia otoksia kuvauksista.

Tämä on ehkä kivoin....


Tästä saisi ehkä taas yhden joulukuvan kun tässä on Cavalierkuoro,  Chihun säestyksellä.


No sitten kävikin jo tulevaa mammaa väsyttämään ja hän päättikin käydä pitualleen...


Kusti kävi taivastelemaan....


No sitten se Kusti kävikin jo ihan oikeasti taivastelemaan... 'Tämä on kaikkein huvittavin kuva....
Mutta päädyinkin sitten tuohon ensimmäiseen josta tulee se meidän uusi taulu, siihen kun saisi vielä sellaiset vanhat mahtavan kokoiset prameet kehykset niin sitten se oisi täydellinen.


Marraskuun loppupuolella aloin lattamaan vähän jo jouluakin. Koska joulu on vain niin vähän aikaa, niin joka vuosi nämä joulukoristeet kaivan esiin yhä aikaisemin ja aikaisemmin. Mutta nyt oli ihanaa laittaa tuohon uuden lipaston päälle tällainen joulumaan. Vielä pitää laittaa muutama joulukukkakin siihen niin sitten siitä tulee kiva.


Nämä viime vuonna tuunatut tontut sopivat siihen täydellisesti.


Molemmilla reunoilla on oma tonttunsa.


Tämä pieni pöytäkin sai oman tyttötontun. Tämä tonttu ei ole itse tehty, vaan ihan kaupasta ostettu, ehkä jonain päivänä kun on aikaa ja viitsiläisyyttä niin tekaisen myös tollaisen tyttötontun ihan itse.


Keittiön pöydän tarjotin sai myös kuusia ja poroja sekä nämä peurat jatkavat siinä makoilua joulun ajan.


Joulun laittamisen keskellä oli aiheellista paistaa jo ensimmäiset tortut ja kyllähän ne maistuivatkin aivan mahtavalle päiväkahvilla.


Nellan pennutushuoneeseen tuli tällä kertaa valvontakamera, tämä on kyllä aivan huippu ostos. Voi työpäivän aikana seurata miten meidän mamma voi ja sitten jatkossa myös miten pentujen kanssa menee. 


Marraskuun lopulla suunnistimme muutaman työkaverin kanssa Farmasiapäiville isolle kirkolle. Pääsin tällä kertaa ensimmäisen kerran mukaan. Matka alkoi aikaisin koska lähdimme matkaan aamun ensimmäisellä junalla ja herätys oli klo. 4.30. Aamupalan nautimmekin sitten junassa.


Farmasiapäivien jälkeen majoituimme messukeskuksen vieressä olevaan hotelliin Holiday Inniin. Tosi kiva hotelli, suosittelen jos messukeskuksella olet käymässä.


Illalla suuntasimme sitten kohti uutta Triplan kauppakeskusta Black Friday tarjousten metsästykseen.


Reissun kohokohta oli kuitenkin tapaaminen Nellan ensimmäisestä pentueesta lähteneen Martan tapaaminen. Aivan ihana persoona oli tämä neiti, niin täydellinen Cavalier kuin olla vain voi, kaikki vastaantulijat sekä lähellä liikkujat piti ehdottomasti käydä tervehtimässä ja vauhtia oli kuin pienessä pitäjässä joten tästä syystä nämä kuvat ovat niin tärähtäneitä kuin olla voi.


" Hei tuolla on taas joku, eli sinne siis" ja niin lähdettiin....


 " ja tuolla" .... siis ei hetkeäkään paikoillaan.....


No välillä pitikin sitten vähän huilata kun oli liian paljon kaikkee kiinnostavaa...


" ai mitä minäkö"


Aivan ihana....



 " ai mitä...nytkö menet jo? " Hei hei Martta, toivottavasti nähdään vielä uudestaan, oot kyllä niin ihana... 


Farmasiapäivien antia oli myös testaaminen Triplan Fame ravintolaa...No jaa tunnelmaa ei tässä ravintolassa juurikaan ollut, menu oli ihan hirvee... En ole ikinä tykännyt lampaasta koska olen joskus syönyt pahan makuista lammasta ja siitä jäi kammo joten ihan heti en kyllä sitä maistaisi. Mutta tällä kertaa oli nälkä ja tässä menuussa ei mitään muuta syötävää ollut kuin tämä lammas, joten pakkohan se oli sitten ottaa.... Mutta tästä voi kyllä sanoa että tämä oli todellakin hyvää.... 

Hinta oli päätä huimaava kaikissa tämän Triplan ravintoloissa varsinkin valkkarin osalta, 13-14 euroa 16cent.... ei hitto...samalla hinnalla saa puolitoista pulloa ostettua joten näissä oli kyllä kate kohdallaan.... Pois tulomatkalle käytiinkin sitten ostamassa oma pullo ihan Alkosta, joka maksoi kympin ja siitä saimme otettua kaikki kolme, ihan täydet lasilliset.....Köyhän on jostakin säästettävä....



Tämmöinen aikamatka oli meikäläisellä marraskuu.....

Nyt siirrymmekin sitten jo joulukuun puolelle ja jännitys eikun vaan kasvaa koska toivottavasti joulukuussa saamme ihailla ja suukotella pieniä Nellan lapsosia....

Oikein ihanaa joulun odotusta sekä Joulua kaikille lukijoilleni palataan uudestaan sitten joulun jälkeen, toivottavasti viihdyit taas seurassani ja haluat tulla taas lukemaan joulukuun postaustani vielä ensi vuonnakin.....

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak