Siirry pääsisältöön

Parin viikon takaisia mietteitä meikäläisen elämästä sekä kuulumisia Jyväskylän näyttelystä Nitan ja Nupun kanssa.


Eli kaikenlaista on tapahtunut tämän kahden viikon aikana viime postauksesta, jotka on laittanut asiat pyörimään mielessäni. Aina ei tiedä kuka puukottaa selkään ja pahasti mutta onneksi olen paksu nahkainen ja ei jaksa välittää kaikesta. Aika paljon mietitytti viime aikoina myös se että sukulaisia on tässä viime vuosina nukkunut pois eikä heillä ole ollut vielä paljon ikääkään, nämä asiat ovat laittaneet miettimään että pitäisi pitää enemmän yhteyttä sukulaisiinsa, mutta sitten tuleekin se eteen että vaikka itse olisikin pitänyt yhteyttä niin se on ollut aina yksipuolista ja se on loppunut kun ei ole itse kerennyt yhteyttä pitämään.
Sitten kun on itsellä on ollut niin kiire ettei ole joutanut pitämään yhteyttä niin eipä kukaan muukaan ole sitten viittinyt jatkaa sitä yhteyden pitoa. Niimpä olenkin tässä mietiskellyt että taidan ollakin niin mitään sanomaton ja paha sukulainen johon ei tarvitsekaan pitää mitään yhteyttä. 

Viikko sitten valmistauduttiin sekä henkisesti että fyysisesti tuleviin Jyväskylän koiranäyttelyihin, tiedossa tietenkin oli ettei sieltä mitään menestystä tule koska vastassa oli paljon kauniita ja ihania koiria eikä meikäläisen koirat mitenkään erityisiä ole, paitsi tietenkin minulle itselleni.


Ennen näyttelyihin valmistautumista kuitenkin Netta neidin suu alkoi haista tosi pahalle ja pakko oli varata neidille aika hammaskiven poistoon, samalla sitten napsastiin 4 hammasta suusta pois jotka olivatkin jo aikansa päässä. Vähän oli Netta neiti tötteröllään kun heräsi nukutuksesta, mutta nyt on puhdas suu ja mädäntyneet hampaat oli poissa. Netta on sen verran rakas minulle että teen kaikkeni jotta tällä neidillä on mukava olla. Ikää alkaa olla tällä neidillä kohta 8 vuotta ja toivon että saamme pitää tämän neidin meillä vielä pitkän aikaa, niimpä on tärkeää että pidetään hänen terveydestään huolta ettei mitään tule tapahtumaan vaan hän pysyy terveenä ja hyvä kuntoisena vielä pitkään.


Seuraavaksi olikin sitten Nellan pesu ja puunaus tulevia näyttelyitä ajatellen, vaikkei tämä pikkuneiti hirveästi välitä tuosta pesusta ja puunauksesta niin siitä huolimatta kyllä sen näki että hän nautti siitä että oli puhdas ja kaunis, sekä valmiina tuleviin koitoksiin.,..,


Nuppu pääsi vielä tällä kertaa vähällä koska hänen näyttelyt alkavat vasta lauantaina, niinpä Nupun pesu ja puunaus jäikin sitten hotellille perjantaina tehtäväksi.


Perjantai aamuna suuntasimme näiden neitien kanssa kohti Jyväskylä Paviljonkia jossa ensimmäisenä näyttelynä olikin Cavalierien erikoisnäyttely. Kisakumppaneita Nellalla olikin 120 kaunista cavalieria joten turha oli odotella mitään ihmeimpiä tuloksia.



Nuppukin pääsi turistiksi näihin erkkareihin ja taisi kyllä kokoajan vain kärrissä makoilla kun Nitta odotteli huppu päässä omaa vuoroaan.


 Perjantaina 9.11.2018 Cavalier Kingcharlesinspanieli erikoisnäyttelyssä.
Tuomari Kane Frank, United Kingdom.

JUN ERI.

Compact toy spaniel of good propertions. Good head type. She is little white in the eyes. She needs to strenghten behaind & her tailset is a little low. She is still excellent in type.

No tämmöinen arvostelu tällä kertaa.



Pitkän matkan ja pitkän näyttelypäivän jälkeen palasimme hotellille ja saimme vihdoinkin ruokaa. Vaikka rankka oli päivä niin siitä huolimatta viikonloppu alkoi hyvin, hyvää ruokaa ja parasta seuraa voiko sitä ihminen muuta toivoa.


Perajntai-iltana oli sitten Nupun vuorokin käydä pesulla ja puunattavana tulevaa lauantain koitosta varten. Lauantain vuorossa olikin sitten molemmat ja vähän oli jännitystä ilmassa että kerkeän molempien koirien kanssa kehään. Ensimmäisenä olikin sitten Nupun vuoro ja koska tämä neiti pärjäsi tosi hyvin omassa koitoksessaan niin meidän kilpailumme jatkui ja piti käydä juoksu jalkaa cavalier kehän reunalla kyselemässä että voisiko joku ottaa Nitan ja mennä ainakin ensimmäiseen erään sen kanssa koska en millään kerkeä. Onneksi mukana olikin aivan ihania cavaihmisiä ja kämppikseni lupasi viedä Nitan ensimmäiseen erään,

Nupun kanssa pyörähdimme siinä välissä sitten omassa kehässä ja pääsinkin hyvin sieltä sitten esittämään Nitan omaan yksilöesiintymiseen.

Jyväskylän Nord näyttely 10.11.2018
Tuomarina Thorpe Marie, Irland

NUO ERI, NUK 1 SA.

An elecatchin bitch nice & lively, holds her shape well on the move. Pleasing head, good expression. exellent ears & ear palacement good florechest. enough neck, topline okay. noble fringing moves with style.

Olen ihan tyytyväinen Nupun suoritukseen ja arvosteluun, vaikkei tämän paremmin sijoituttukaan.


Lauantaina Nitta ei taas miellyttänytkään tuomaria vaan arvostelu olikin sen vuoksi mitä oli.

Jyväskylän Nordnäyttely.
Tuomarina Olson Lew, USA

JUN EH

Proper proportions, good tailset. Good proportions skul and muzzle. Could use more spring of ribs. At this apoiantment developing is very close behind.


Sitten koittikin viimeinen näyttelypäivä Jyväskylän kaupungissa. Vaikka hirveää menestymistä ei tälläkään kertaa tullut niin ainakin hotelli oli hieno ja seura tällä näyttelyreissulla oli mitä mahtavin.  Majoituimme Paviljongin vieressä olevaan hotelli Alexandraan ja siitä oli lyhyt matka kävellä näyttelypaikalle, ainoa miinus puoli oli tässä hotellissa se ettei ollut koirille kunnollista ulkoilupaikkaa vaan tuo pieni puistoalue tuossa tien toisella puolella, mutta kyllä koirat kuitenkin siihen tarpeensa sai tehtyä eikä sotkettu mitenkään hotellia. 


Tuolta putkea pitkin marssimme koirien makoillessa kärreissä joka aamu kohti näyttelypaikkaa.


Sunnuntai olikin sitten viimeinen näyttelypäivä tällä reissulla ja meillä oli ollut tosi kiva reissu vaikkei mitään ihmeempiä menestymisiä tullutkaan. Viimeinen rutistus oli enää jäljellä ja sitten voi kotimatka alkaa.

Ensimmäisenä kehään pääsi Nitta ja tällä kertaa aikataulukin onnistui täysin nappiin ja sain itse esittää alusta loppuun ensin Nitan ja sen jälkeen menin Nupun kanssa omaan koitokseen.

Jyväskylän KV näyttely. 11.11.2018
Tuomarina Almgren Hans, Sweden

JUN EH

Nätt tik med lätt nosparti. Käkarna behöver blir bredare. Välansatta öron. bra halslängd. Behöver komma mera upp på benen. Kort bröstkorg. Något uppdragen buklinja. Mycket valp ännu, behöver tiden att utvecklas. Kort i steget bak.

Mitään selvää en saanut tuosta arvostelusta mutta kaipa se oli sitten EHn arvoinen...



Nuppu pärjäsi samalla tavalla sunnuntainakin kuin lauantaina.

Jyväskylän KV näyttely 11.11.2018
Tuomarina Taulos Tiina Suomi

NUO ERI NKP 1 SA

Ryhdikkäästi esiintyvä nuori narttu, jolla hyvä pään profiili, Tummat suuret silmät, hyvä asentoiset korvat. Hyvin kehittynyt runko. Aavistuksen pitkä lanneosa. Hyvin kehittynyt takaosa. Oikein kiinnittynyt häntä. Ryhdikäs liikkuja, aavistuksen korkea etuaskel.

Ei huono!


Tämmöinen näyttelyreissu meillä takana. Rankka oli reissu joten seuraavat kaksi kuvaa näyttävät siltä mitä tapahtui kun saavuimme kotiin. Nitta painui sohvalle nukkumaan ja oli onnellinen että pääsi kotiin. 


Nuppu asettui vakiopaikalleen minun päälle sohvalla ja nautti myös kotioloista. Nyt saadaankin taas kaikki levätä ja ladata akkuja seuraavaa näyttelyreissua varten kuukauden. Joulukuun puolessa välissä matkaammekin sitten taas Suomen rajojen ulkopuolelle ja lähdemme kokeilemaan onneamme Venäjän maalle Pietariin. Katsotaan tuleeko sieltä menestystä vai vaan roppakaupalla kokemusta näille nuorille kauneille koirille ja emännälle joka ei sitten olekaan enää nuori ja kaunis....


Tämmöinen reissu meillä taas takana päin ja kohta pitäisi valmistua vielä seuraavaan reissuun sekä joulukin tulla jollottaa joten pitäisi varmaan siihenkin valmistautua. Joululahjat ovat kaikki vielä ostamatta ja koristeet kotiin laittamatta mutta eiköhän ne vielä kerennä. Tänä viikonloppuna oli vapaata vain tämä sunnuntaipäivä joten tänä viikonloppuna ei mitään ihmeempiä kerkeä tekemään. Mutta ensi viikonloppuna on molemmat päivät vapaata joten jospa sitten saisikin jo laitettua vaikka vähän jouluakin tänne kotiin.

Ennen tuota Jyväskylän reissua ostin tuolle kesähuoneen ikkunalle nämä kivat ledvalokuvut jotka saavat siellä loistaa koko talven jos vaan patterit antavat virtaa. 


Niinkuin tuossa alussa jo kerroin niin tältä näyttelyreissulta palattuani kuulin taas ikäviä uutisia kun yksi serkuistani oli nukkunut pois, ei sitä voi koskaan tietää milloin se lähdön aika on kenelläkin. Silloin tuli ne mietteet mieleen että pitäisi todellakin olla enemmän tekemisissä näiden sukulaisten kanssa, mutta toivoisin myös että tunne olisi molemminpuolista. Tässä vuosi sitten vietin paljon aikaani kummitädin kanssa, mutta kun nyt en ole kerennyt niin eipä hänkään ole mitään yhteyttä pitänyt, joten siinä taas nähtiin etten olekaan niin tärkeä että minun kanssani kannattaisi pitää mitään yhteyttä. 

Mutta onneksi minulla on nuo rakkaat koirulit sekä rakkaat lapset ja ihana rakas pieni lapsenlapsi, ilman noita minulla ei olisi mitään syytä olla olemassa, ja heidän takiaan minä jaksan laahustaa tässä maailmassa ja nauttia niistä asioista kun vielä voin.

Sekä onneksi on myös noita koirakaverita joiden kanssa voi matkustella noissa näyttelyissä ja vaikka ei mitään menestystä tule niin ainakin saa nauraa ja pitää hauskaa. Kiitos vielä kämppikselleni huippu reissusta ja siitä että reissu oli onnistunut vaikka raskas olikin. Innolla odotan myös sitä Venäjän näyttelyreissua koska yleensä sieltä on tullut uusia tuttavia sekä tiedän että senkin kertainen kämppikseni on huippu tyyppi ja meillä tulee olemaan mukava reissu.

Oikein ihanaa joulun odotusta teille kaikille lukijoilleni ja tulkaahan pistäytymään täällä blogissa taas seuraavan kerran koska eihän sitä tiedä mitä minä tänne taas tule rustaamaan. Ehkäpä kodin jouluista sisustusta on ensi kerralla luvassa ja sitä seuraavana on varmasti mietteitä ja kertomuksia sieltä Pietarin koiranäyttelyistä....


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak