Siirry pääsisältöön

Joulu tulla jollottaa....Joulua kotiin...Jouluista tuunausta sekä vähän jouluaskartelua...

Niin se vaan joulu sieltä tulla jollottaa ja tänään on monella paikkakunnalla jo joulunavajaisetkin. Niimpä pitihän se minunkin laitella vähän joulua omaan kotiini..

Muutama vuosi sitten tein näitä tonttuja sekä itselleni että myyntiinkin ja nyt oli näiden omien tonttujen vuoro vähän kokea muuttumisleikki, niimpä ajattelin vähän tuunata näitä. Yleensä minun jouluuni kuuluu tuo punainen väri ja kyllähän sitä vieläkin meidän jouluisessa sisustuksessa on, mutta vain pieninä ripauksina joten nämä oranssinpunaiset hiippalakit muuttuivat tässä muuttumisleikissä valkohattuisiksi.


Mies joka meillä asuu oli sitä mieltä etteivät nuo ole enää mitään tonttuja vaan venäläisiä pakkasukkoja...hah hah haa...No joo kyllähän tontulla pitäisi olla punaiset lakit mutta nyt nämä ovat sitten pakkasukkoja, ei vaineskaan kyllä nämä ovat ihan tonttuja.... 

Eli ompelin valkoisesta fleecekankaasta uuden pipon ja laitoin siihen pienen suikaleen turkista tuohon pipon reunalle, kyllä siitä tuli hieno ainakin miun mielestäni...Mitäs mieltä te olette??

Tämä pieni tonttutollero pääsi muuttumisleikin jälkeen keinumaan tuonne sohvan nurkkaan ihan omaan keinuun... 


Siinä se rentotonttero keinuskelee valkoinen hiippalakki päässä ja on se kyllä tontun näköinen näinkin vaikkei sillä olekaan sitä punaista hiippalakkia.


Yksi valkohattuinen tonttu istuskelee tuossa orkidean vieressä ja hoitelee sitä joulun ajan..


Kaks tonttutoljanteria vahtii tuota tynnyriä ettei kukaan käy siellä karkkivarkaissa...


Lisäksi olohuoneen ikkunaan saapuivat loistamaan uudet valotähdet, on ne muuten hienot..



Nämä tähdet ovat kyllä kauniit ja hyvin käyvät noiden lumihiutaleiden kanssa tuonne ikkunaan.




Telkkaritasolle laitoin tämän viime jouluna ostamani kuusen ja poron. Ihan ei vielä tunnu oikealta tuo punainen tuikkukuppi tuossa, ja luulen että vaihdan senkin vielä johonkin toiseen mutta saa nyt olla siinä jonkun aikaa ennekuin löydän paremman. 


Viime jouluna sain tämän tähden vanhalta hyvältä ystävältä joululahjaksi ja olen sitä pyöritellyt milloin minnekin sen jälkeen. Mutta jotenkin en ole sille mitään kivaa paikkaa löytänyt, nyt niinkuin vahingossa sille löytyi tosi hyvä paikka tuolta vapaalta seinältä. 

Aivan huippu paikka onkin kun tuo seinä on ruskeanvärinen ja tuo tähti on valkoinen, niin se loistaa aivan ihanasti tuolta seinällä. Siinä on sitten ajastin jolla sen voi ajastaa palamaan tiettynä aikana joten sitä ei tarvitse kiipeillä sammuttelemaan eikä sytyttelemään.



Nämä joulukoristeet ostin viime vuonna tyttären luona käydessäni Lahden Kärkkäiseltä ja tästä se idea itse asiassa lähtikin noihin omiin tonttuihin. Tämä on tosi kivan näköinen tonttu ja eihän nuo muut tontut voineet erottua joukosta joten nyt ovat kaikki tontut meillä valkohattuisia... 

Tuo rekikin on aivan ihana ja olisi kiva laittaa siihen vielä muutama lahjapakettikin, mutta täytyy vielä suunnitella. Ehkä siinä vielä ennen joulua on muutama paketti kyydissä.


 Lauantai-iltana sain vielä idean kun yritin käydä nukkumaan, ulko-oveenhan pitäisi vielä jonkunlainen kranssi tehdä jouluksi ja oikeastaan koko talveksi. Lunta ja pakkasta on sen verran etten viitsi flunssaisena lähteä tuonne metsään etsimään havuja ja tehdä havukranssia vaan tällä kertaa meille pitää keksiä jotain muuta... Niimpä sitten miehen joka meillä asuu kuorsausta kuunnellessani se idea pätkähti sitten päähäni... Teen täksi jouluksi käpykranssin tuohon ulko-oveen.....

Niimpä sitten herättyäni ja aamukahvit juotuani kipaisin tuonne aittaan etsimään käpyvarastoani...eipä siinä tarvinnut kauan niitä etsiskellä kun sieltähän löytyi laatikollinen kivoja männynkäpyjä.  

Seuraavaksi etsin vanhan sydämenmuotoisen rautalankakehikon johon aloin suunnittelemaan sitä käpykranssia. Niitä käpyjä etsiessäni löysin myös vähän jäkälää joten ajattelin myös käyttää sitä tässä kranssissa. 

Eli käpykranssin teko alkoi siitä että sen rautalankakehikon taakse liimaksin pahvista saman muotoisen levyn. Sitten siihen levylle aloin liimaamaan kuumaliimalla niitä jäkälän paloja pohjaksi.
Lopuksi sitten asettelin kuumaliimalla noita käpyjä sen jäkälä maton päälle ja siitä tuli ainakin omasta mielestäni tosi hieno.



Seuraavaksi kävin autotallista vähän valkoista maalia jota sudin vähän noiden käpyjen reunoihin ja sen jälkeen siroittelin kultaistahilettä niihin käpyjen maalatuille reunoille... Näin saatiin vähän loisteliaisuutta tähän kranssiin.



Nyt sen piti sitten vähän aikaa antaa kuivua ennekuin sitä aletaan lisää koristella. Olisihan se ihan nätti noinkin mutta ajattelin siihen kuitenkin vielä jotakin laittaa, ainakin ehkä rusetin. 



Kun kranssi oli kuivanut lisäsin siihen tuon rusetin jonka keskelle liimasin pienen posliini enkelin. Lopuksi vielä laitoin nuo pienet kiva luistimet roikkumaan tuohon keskelle. Mitään muuta en viitsinyt enää tuohon laittaa koska olisi mennyt liian täyteen ja ajatushan tuossa oli juuri nuo kävyt. Että olen tyytyväinen lopputulokseen vaikkakin niinkuin aina ennekin tuon kuumaliiman kanssa tuusatessani, sormet ovat rakkuloita täynnä koska ei vaan osaa olla polttamatta sillä liimalla ikinä omia sormiaakaan....



Siinä se nyt koristaa meidän ulko-ovea.... Ainakin itse tykkään ja sehän on pääasia...vai mitä? Eihän sen aina tarvitse mikään havukranssi ollakkaan. 


Mummilan ovi on nyt valmis ottamaan joulun vastaan...ja tietenkin meidän pikkuisen tontun eli Melissan!


Lisäksi jouluna pitää olla kynttilöitä joten laittelin jokaiselle ikkunalle paitsi tällä kertaa olohuoneen ikkunalle ei laitettu kynttelikköä koska siellä on tällä kertaa ne tähdet. Mutta jokaisella muulla ikkunalla välkkyvät tänä jouluna nämä kauniit kyntteliköt..


Keittiön ikkunalle kyntelikön seuraksi laittelin noiden santtujen ruukkuihin jouluiset nauhat. Osa on punaista ja osa kultaista nauhaa. Lisäksi tähän keittiön ikkunalle on tarkoitus laittaa vielä hyasintteja antamaan sitä jouluista tuoksua, mutta ne tulevat sitten lähempänä joulua. 

Aivan ihanaa oli laitella tätä joulua kotiin kun maakin sai eilen mukavan valkoisen lumipeitteen, näin tuli myös jouluinen mieli.


Lisäksi jouluna meillä koristaa nämä viime jouluksi tuunatut sisäovissa olevat kranssit. Tämä kranssi koristaa wc-n ovea.


Jokaisessa ovessa on erilainen kranssi sekä ovien päällä on nuo jugurttipurkeista tuunatut jouluiset kellot...Jotenkin nämä tuovat aivan ihanasti sitä joulun tunnelmaa....


Eteisen lipaston päällä tuo tonttutyttö on tainnut ollakin koko vuoden siinä,  joten siinä hän saa istuskella tästä eteenkin päin. Kynttelikköihin vaihtuivat jouluiset mansetit kesäisten ruusujen tilalle. 


Viime jouluna tuunasin nuo vanhat olkipukit myös tuolla valko-kultaisella teemalla ja tänä vuonna nostin ne tuon pikkuisen kaapin päälle. 
Siellä ne ovat turvassa ainakin noilta meidän pieniltä nelijalkaisilta terroristeilta, koska luulen että niistä ei jäisi kuin pientä silppua jäljelle kun esim. vaikka Nitta saisi ne hampaisiinsa. 
Mutta tuolla ne on turvassa eikä tuo terroristi saa niitä sieltä.


Keittiöön ei hirveästi joulua nyt tule koska se minun hieno jouluverho oli ottanut viime pesussa vähän kontaktia punaisen kanssa ja oli ihan vaaleanpunainen joten heitin sen roskiin. Mutta koska verhot eivät vaihdu jouluksi niin laitetaan kuitenkin vähän pientä jouluista keittiöönkin. No tuoleihin vaihdoin nuo viime jouluna tekemäni jouluiset pehmusteet sekä lattialle punainen matto...


Pöydälle tuli tuota samaa sarjaa oleva liina, niin kuin nuo tuolien pehmusteetkin ovat.


Ruokapöydän yläpuolella roikkuu tämä kynttelikkö johon vaihdoin myös ruusuisten mansettien tilalle vähän talvista ja ehkäpä vähän jouluisemmatkin mansetit, sekä lisäsin tuohon kynttelikköön myös tuota punaista helminauhaa... Eli ei meiltä ole se punainen hävinnyt ihan kokonaan vaan on ihan pieninä piristyksinä siellä täällä kuitenkin....


Nämä mansetit ovat tosi kivat, tässä on oikeastaan kahta eri mansettia. Toisessa on pelkästään noita lumipalloja ja havuja, sitten on nuo toiset mansetit noiden päällä jossa on punaisia marjoja ja niiden lehtiä. Jotenkin noista tuli tosi kivat yhdessä...


Näin me alamme odottaa sekä viettää joulua pienten jouluisten koristeiden kanssa. Mites teidän joulu valmistelut ovat alkaneet? 

Oikein mukavaa joulun odotusta kaikille lukijoilleni ja nauttikaa jouluisista asioista turhaan stressaamatta koska se joulu tulee sieltä kuitenkin sille emme mitään voi kuitenkaan....



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak