Siirry pääsisältöön

Olipas työntäyteinen viikonloppu, mutta sain kuitenkin vähän myös tuusattua...

Rankka oli viikko taas takanapäin, mutta sitäkin antoisampi viikonloppu. Viikolla ei paljon jaksa mitään tuusailla mutta viikonloppuna sitäkin enemmän. Vaikka nyt olikin kuusipäiväinen työviikko ja lauantainakin olin rahaa tienaamassa, niin siitä huolimatta sain vähän jotakin myös aikaan kotosalla.

Töiden jälkeen oli pakko terhistäytyä ja ajaa taas 4 tuntia tuota nurmikkoa. Kyllä joskus tuntuu että muutan rivitaloon niin ei tuotakaan urakkaa ole joka kesä, varsinkin kun se on 4 tunnin urakka ja kukaan muu ei sitä koko kesän aikana aja. Mutta kyllä siitä tulee sitten tosi hyvä mieli kun sen on saanut vihdoin ja viimein ajettua ja nuo pienet karvatassut kirmailevat sydämmen kyllyydestä pitkin tuota isoa pihamaata.....



Uhkasin töistä lähdettyä että käyn kaupasta paxin siideriä ja juon jokaisen leikkaamani osuuden jälkeen, eli kun noita osuuksia on etupiha, takapiha, alapiha ja sivupiha. No kyllähän minä sen paxin kävin mutta ei minusta juoppoa kyllä saa tekemälläkään, sillä ei mennyt kuin tämä yksi tölkki ja jos olisin enemmän ottanut niin nurmikko olisi jäänyt leikkaamatta, koska niin paljon alkoi jo tämänkin jälkeen nukuttamaan että pakko oli lopettaa tähän yhteen...  Hyvimpä tuo nurmikko leikkautui vaikka en tätä energiajuomaa enempää ottanutkaan.


Seuraavana olikin sitten nurmikon leikkuun jälkeen kesäkukkien kastelu, niiäkin kun miulla riittää... 12 kappaletta noita kymmenen litran kastelukannuja kun kantoi yhteensä näille kukille niin kyllä tiesi kantaneensa. Ja voin sanoa että nurmikon leikkuu ja tämä kastelukannujen kantaminen käy kyllä ihan täysin työpäivän jälkeen kuntojumpasta...Oli aika väsynyt olotila.

Tämä kaunis pelargonia jaksaa vieläkin ilahduttaa näillä kauneilla kukkasilla, toivottavasti saan tämän talvehtimaan ja se ilahduttaa vielä ensikesänäkin.


Iso kerrottu petunia-amppelikin on vielä täydessä kukassa ja janoaa vettä....


Kesähuoneessa nämäkin petuniat, pöytäryhmän molemmilla puolilla, puskevat kukkaa koko ajan...


Viime keväänä tyttären kanssa käytiin siellä Lahden kevätmessuilla ja sieltä ostin alennusmyynnistä muutaman vaaleanpunaisen Kallan mukulan. Tosi hyvin ne lähtivät kasvamaan vaikkakin meinasin ne unohtaa istuttamatta, joten istutin ne vaan nopeasti tuohon kesähuoneen multalaatikkoon. Nyt ne kukkii tosi runsaasti siinä, ainut huono puoli tuossa on vaan se ettei ne todellakaan ole vaaleanpunaisia... Mutta ihan kauniita ne ovat siitä huolimatta. Tuosta pitää ne vielä kaivaa nyt syksyllä ruukkuihin että voi kokeilla niiden talvettamista.


Kesähuoneen edusta on aika kuuma paikka joten nuo hortensiat eivät ole enää parhaimmillaan näin kuuman kesän jälkeen, mutta en ole raaskinut niitä leikatakaan koska onhan nuo nyt vielä ihan kivan näköisiä.


Tämäkin kesäkukka puskee kukkaa ihan täydeltä teholta.


Toisellakin puolella kesähuoneen ovea on tuo hortensia, joka kylläkin tekee jo uutta vaaleanpunaista kukkaa tuohon juurelle. Nuo amppelit ovat koko kesän olleet tosi kauniin näköisiä.


Tämä kokonaisuudessaan toiselta puolen kesähuoneen ovea. Tuo lumihiutale ei ole oikein tykännyt tästä kuumuudesta vaikka olen sille sitä vettä antanut olevinaan ihan tarpeeksi, muttei se jaksa kukkia enää täysillä.


Etukuistillakin vielä nuo petuniat kukkivat ihan kivasti kun vaan jaksaa niitä kuivia siitä nyppiä pois.



Kun oli kesäkukatkin saatu kasteltua olikin sitten aika siirtyä sisätiloihin. Silmiä kirveli jo väsymys, mutta ei se vaan auta sisätilatkin piti saada viikonloppu kuntoon joten eikun rätti ja imuri käteen ja siivoamaan. Kun oli siistiä ulkona ja sisällä voikin sitten käydä kukkapenkistä napsimassa uudet kukkaset maljakkoon. Nyt voi alkaa viettää loppu viikonloppua.


Oli tosi kiva herätä sunnuntai-aamuna, kun pitkästä aikaa ei kello herättänyt, niimpä sitten nukkua tossotinkin kymmeneen asti. 

Enkä minä osaa olla paikoillani vaan piti hoitaa tänäkin päivänä muutama rästi homma. Silloin Kuopion näyttelyreissulla pyörähdettiin tyttären kanssa siellä Ikeassakin ja mukaani lähti tämä  keittiöjakkara. Olihan meillä jo ennestäänkin sellainen, mutta kukaan muu ei sille uskaltanut enää kiivetä koska se oli pikkasen liimauksistaan irronnut sekä askelma laudat olivat halki, joten uusi jakkara tuli ihan tarpeeseen.

Tämä on ostettu siis raakaversiona koska ajattelin sen itse kalkkimaalilla maalata. Tänään olikin hyvä päivä tehdä vähän näitä tuusauksia sisällä koska ulkona satoi vettä. Levittelinkin tämän jakkaran tänne peräkammariin ja otin sitä hyvää kalkkimaalia ja aloin sutimaan. 


Siinä jakkaran kuivaessa kävin keräämässä nämä kesähuoneen antimet päiväruuaksi. Kesähuoneen takana on minulla se salaattilaatikko ja tänä kesänä siitä on saanut runsaan sadon. Kesähuoneesta keräsin nuo amppelikirsikkatomaatit ja tuon amppelikurkun. 

Sekä nuo isot tomaatit olivat jo osa myös kypsiä. Nämä on sitä oikeaa luomuruokaa. Meidän Lounas koostuikin sitten melko luomusta ruuasta koska kaivoin pakastimesta hirvenlihaa ja tekaisin siitä kastikkeen uusien perunoiden seuraksi. Näistä kesähuoneen antimista tein tuoresalaatin ja pakastimesta otin vielä puolukoita joista tein survoksen sen hirvenlihakastikkeen seurakasi. Oli muuten tosi maukasta.


Välillä kävin laittamassa siihen keittiöjakkaraan vahan päälle kuivumaan ja otin nämä rakkaat karva tassut käsittelyyn. Ensimmäisenä pöydälle nousi Nella koska hänessä menee pisimmän aikaa. Nella tämän neidin korvakarvat ovat niin mahtavat että kun ne saadaan harjattua niin aikaa kuluu. Tällä kertaa käsittelyyn kuului tassukarvojen tosi lyhyeksi leikkaaminen koska rapakelit alkavat ja aamulenkilläkin tämä neiti osaa kyllä liata tassunsa. Tällä konstilla ainakin vähän saadaan pidettyä kotia puhtaana. Mutta kyllä siitä tuli kaunis neiti kun harjattiin ja puunattiin.


Seuraavana olikin sitten Netta, tällä vanhalla neitillä ei aikaa kulu kyllä noihin korvakarvoihin koska niitä ei todellakaan ole. Mutta muuta karvaa tällä neidillä on sitten sitäkin enemmän. Kyllä hän on nimensä veroinen Nätti Netta, ei haittaa vaikkei noita korvakarvoja olekaan. Toivottavasti ne kasvaisivat nyt kun nuo pennutkaan eivät enää roiku noissa korvissa, olisihan se hienoa että kun Netta sitten joskus menee sinne veteraanikehään niin sillä olisi myös nuo korvakarvat. 

Jos jollakin on hyviä keinoja millä noita karvoja saisi noihin korviin niin otan mielelläni vastaan. Tassut tuli lyhyeksi tälläkin neidillä.


Seuraavana olikin sitten pikku Nitan vuoro, eipä tämänkään puunaamisessa pitkään mene koska ei noita karvoja hirveästi ole muualla kuin korvissa, jossa on yhtä komeat karvat kuin äidilläänkin. Tosi hyvin antoi tämäkin pikkuneiti itseään puunata, vaikka tuo takapuoli oli vähän ongelmallinen ja sitä ei olisi haluttu liikuttaa. Tassukarvojen leikkaaminenkin onnistui tosi hyvin. On se tämä pikkuneitikin nätti.



Viimeisenä muttei tietenkään vähäisempänä oli sitten Nupun vuoro. Oli pikkaisen karva irti tästäkin neidistä, onneksi ei ole mitään näyttelyitä lähimainkaan koska tämä neiti ei ole missään hyvässä näyttelykarvassa. Lopuksi leikattiin myös koko konkkaronkalta kynnet.


Näyttelytavaratkin joutui naftaliiniin tämän viikonlopun aikana...

Koska olen päättänyt että näyttelyt ovat näytelty nyt joksikin aikaa, niin näyttelytavarat joutuivat varastoon. Koko kesän ne onkin olleet tuolla autotallissa hollilla että voi vaan viskata autoon kun lähtö on, mutta nyt otin ne tuonne peräkammariin sisätiloihin ja ehkä sitten jonain päivänä roudaan ne takaisin tuonne autoon, mutta siihen menee vielä aikaa.


Molemmat kärritkin mahtuivat, einyt niin nätisti, mutta kuitenkin tuonne peräkammariin odottelemaan niitä hyviä aikoja.


Vihdoinkin oli se vaha kuivunut ja pääsin kokoamaan tuon uuden keittiöjakkaran. Siitä tuli tosi hieno ja nyt uskaltaa sitten sen päälle noustakin.


Lopuksi vielä yksi tuusaus minkä keksin tässä yhtenä päivänä. Eli tuonne vierashuoneeseen minne tuli se uusi pokaalikaappi piti saada joku patentti myös noille ruusukkeillekin koska eivät oikein kestäneet kakspuolisella teipillä tuossa seinässä vaan napsahtelivat vähän väliä lattialle.

Nella meinasi menettää hermonsa kun se luuli että siellä oli joku eläin....hah hah haa.... 

No sitten keksin että minullahan on tuolla aitassa pala tuota verkkoa ja niimpä kävin sen sieltä hakemassa ja nitojalla naputtelin sen kiinni tuohon seinään ja laitoin verhonipsuilla noita ruusukkeita siihen roikkumaan. Nyt pysyvät hyvin siinä kiinni,  eivätkä aiheuta Nellalle hermoromahdusta.....


 Siinäpä se hurahti tämäkin viikonloppu ja illalla kävin vielä ihastelemassa tuota ajettua nurmikkoa sekä noita kesäkukkia...Kesähuonekin loistaa kukkaismeressä joka on tosi kaunista, niin ulkoa kuin....


Sisältäkin....


Ehkä saamme nauttia tästä kukkaloistosta vielä pitkälle syksyyn ja saan vielä myös tuota luomuruokaa lisää tuolta omasta kesähuoneestani...tiedä häntä...

Oikein kiva oli pitkästä aikaa kun ei tarvitse lähteä mihinkään näyttelyihin ja matkustaa rankkoja matkoja viikonloppuisin, vaan saa olla vaan paikoillaan ja tehdä jotain kivaa sekä olla yöpuvussa koko sunnuntaipäivän niinkuin olen tänään ollut.

Mitäpä sitä yöpukua pois vaihtamaan koska kohtahan sitä pitää mennä yöpuulle ja aamulla taas tienaamaan rahaa että saa toteuttaa unelmiaan.....

Oikein ihanaa alkavaa syksyä kaikille nauttikaa vielä näistä valoisista ja lämpimistä päivistä sillä vielä tulee pimeää ja kylmää siitä olen varma...

Me mennään ensiviikonloppuna juhlistamaan pientä mumminmussukka Melissaa joka täyttää jo 1-vuotta. Mummilla on jo tosi ikävä tätä pientä riiviötä, mutta ei ole enää pitkä aika kun nähdään....

Seuraavan kerran kerronkin teille sitten varmaan meidän pikkuneidin 1-vuotis juhlista, hei vaan siihen asti.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak