Siirry pääsisältöön

Nyt on vihdoin ja viimein nämä koiranäyttelyt tulleet päätökseen.


Nyt alkaa jo veto olla poissa tältä emännältä. Maaliskuussa kun on aloitettu tämä näyttelyrumba niin on siinä tullut monenlaista näyttelyä nähtyä. Ensimmäistä kertaa laajennettiin myös Suomen rajojen ulkopuolelle tänä vuonna ja se oli tosi opettavaista sekä aivan mieletön kokemus. 

On tämä kausi ollut sekä antoisa että hermoja repivä, on tullut menestystä ja pettymystä niin että välillä on tullut laskettua isoja rupisammakoitakin suustansa. Mutta vaikka tämä on ollut todella rankka kausi niin siitä huolimatta olen myös nauttinut tästä vaikka se ei aina ole siltä kuulostanutkaan. Olen saanut lisää uusia kavereita ja vähän ehkä kunnioitustakin tietyissä piireissä. Mutta mukaan on myös mahtunut sitä negatiivistakin puolta jonka nyt aion unohtaa ja nauttia niistä pienistä ja suurista iloista mitä tämä harrastus on tuonut tullessaan. Vielä kerran kiitos kaikille jotka olette pysyneet ystävinäni ja kavereinani siitä huolimatta vaikka olen niitä rupisammakoita päästellytkin suustani. Toivottavasti voimme myös jatkossa pysyä ystävinä ja kavereina.

Nämä viimeiset näyttelyt alkoivatkin viikko sitten Mikkelistä jonne suuntasimme sunnuntai-aamuna anivarhaisella villakoirakaverini kanssa. Matka sujui mukavasti ja perillä odotti lämmin kesäinen näyttelypäivä. Meidän pikku Nittamme olikin ensimmäisenä kehässä ja sitä jännitettiin yhdessä kehän reunalla.

Mikkeli kv 29.7.2018 Tuomarina Mijatovic Jadranka, Kroatia.

PEN 1 KP VSP.

Arvostelu kuului näin:
7 months old female. Good size and bones and body proportions. Well angulated in fron enough angulations rear. Bit narrow behind. Would like more flat skull and more filled cheeks and bigger eyes.

Vaikka on pienellä vielä petrattavaa niin siitä huolimatta olen tosi ylpeä tästä pikku neidistä, joka on pärjännyt näin hyvin jo tähän asti.


Sitten odottelimmekin pitkän tovin Nupun kehäkierrosta, siinäpä tulikin sitten hyvää aikaa tutustua uusiin tuttaviini. Oikein ihania chihuihmisiä sattui tälle reissulle joten pakko on pyörtää puheeni siitä etteikö tästäkin porukasta löydy niitä ihania ihmisiä.

Vihdoin ja viimein tulikin sitten Nupun vuoro näyttää omaa kehächarmiaan. 

Mikkeli KV 29.7.2018 Tuomari Lazic Suncica, Serbia.

JUN ERI, JUK 1 SA, PN 4.

Arvostelu kuului näin:

14 monts old, Excellend, Typical head with good expression. Exellent topline, tailset & carrege. Good chest & fouchest (tai jotain) ???? position of legs free movement. 

Eli eipä tuo Nuppukaan huonosti pärjännyt, vaikka ihan kaikkea en saanutkaan selvää tuosta arvostelusta, eli olen kirjoittanut tuohon niinkuin ne on tuossa arvostelussa. Mutta ymmärsin ettei se paljoa kyllä moittinutkaan tuota meidän pikku Nuppusta.




Niimpä olikin sitten ne näyttelyt taputeltu tällä erää ja Nitta ei taaskaan pettänyt minun odotuksiani eikä Nuppukaan mitenkään huonosti pärjännyt. Olen tosi ylpeä molemmista pikku pirpanoistani. 

Kotimatkallamme poikkesimme sitten Savonlinnassa tervehtimässä meiltä lähtenyttä pikku Heta tyttöä. Nitta ja Heta tapasivat siis ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun pennut lähtivät maailmalle. Oikein mukavasti kuitenkin näiden pikkuisten leikit sopivat yhteen ja kyllä neidit muistivat että he ovat siskoksia. Aivan ihana pikkuinen neiti oli kasvanut myös Hetasta ja toivoisinkin että hänetkin näkisimme joskus tuolla kehässä. Pikkuisen toivoa omistajat antoivatkin, ehkä ensi kesänä.



Niin oli neideillä vauhtia ettei meinannut kameran kanssa keretä mukana olla, mutta joitakin kuvia joskeekin tärähtäneitä sellaisia sain kun sainkin otettua.






Samalla tavalla sitä virtaa riitti molemmilla...Ei paljon Nittaakaan reissu väsymys painanut vaikka olikin koko päivän ollu kuumalla kentällä.


Tosi kaunis pää oli tällä pikku Hetalla, sekä tummat nappi silmät.



Viikko pyörittiinkin sitten taas välillä töiden merkeissä ja vuorossa olikin sitten kolmi päiväiset näyttelyt Kuopiossa.

Tytär tuli tyttärentyttären kanssa meille torstai-iltana ja koko porukka pakkauduttiin sitten perjantai-aamuna autoon ja lähdettiin kohti Kuopioo..

Eikä sitä tarvinnut tälläkään näyttelyalueella kylmissään värjötellä vaan lämpöä riitti oikein hyvin. Itselläni oli kyllä telttakin mukana mutta onneksi ihana cavaihminen vuokrasi meille jo valmiiksi pystytetyn teltan kehien vieressä, jonka olivat edellisenä iltana pystyttäneet, koska olisi ollut vähän haasteellista saada oma teltta sinne jonnekin lähelle mahtumaan.

Ensimmäisenä vuorossa olikin sitten taas jälleen kerran Nitta, vaikka molemmat kehät meinasivat alkaa melkein samaan aikaan niin jouduttiin vähän jännittämään että keretäänkö molempiin kehiin. Mutta onneksi molemmat tuomari olivat aikataulussa jäljessä ja ihan hyvin me sitten kerkesimme molempiin kehiin, eikä tainnut tulla niin hirmuista kiirettäkään. Onneksi molemmat rodut ovat helpot laittaa valmiiksi, ei tarvitse kuin ottaa vaan kärristä ja vähän sukaista harjalla niin ollaan jo kehään valmiina.

Kuopio Sawo show 3.8.2018. Tuomarina Vesa Lehtonen.

PEN 2 KP.

Arvostelu kuului näin: 

Hyvät mittasuhteet. Hyvä päänmalli, huulet saavat vielä täyttyä. Hyvä kaula ja ylälinja. Ikäisekseen sopiva luusto, kääntää seistessään kintereitä sisäänpäin. Liikkuu sivulta hyvällä askeleella mutta vielä kapeasti edestä ja takaa. Hyvä karvanlaatu.

No ei paha arvostelu, ja ihan oikeasta hän sanoo kyllä tämä pikkuinen on vielä ihan pihtikinttu, jospa se siitä oikenee kunhan saadaan vähän vielä lihasta ja voimaa tuonne takapäähän. Ei huono.


Nupulla ei ihan noin hyvä päivä ollut tämä ensimmäinen Kuopion esiintymispäivä mutta ei hirmu huonokaan.

Kuopio Sawo Show 3.8.2018 Tuomarina, Marja Talvitie.

JUN ERI, JUK 2

Arvostelu kuului näin:

Edestä hieman löysästi muuten hyvin liikkuva. Erittäin hyvän tyyppinen hyvä pää, profiili & korvat. Hyvä kaula, erinomainen häntä, hyvä karvanlaatu, tarvitsee vain aikaa. Erinomainen purenta.

Eli ei huono arvostelu lainkaan, Nuppu tarvitsee vain aikaa...


 Ensimmäinen näyttelypäivä oli ohitse ja kaikki aloimme olla jo aika väsyneitä pitkästä päivästä joten, kävimme vain hotellin ravintolassa syömässä ja painuimme pehkuihin koska huomenna olisi taas rankka lämmin päivä tiedossa. Nitta ja Nuppu nauttivat koko reissun ajan mamman vieressä nukkumisesta. Aamu yöstä oli vain pakko laittaa ne vähäksi aikaa näyttelykärryyn koska epäilin että saattaa tulla jotain ylimääräistä tuonne hotellin lattialle ennenkuin lähdemme aamulla käymään ulkona. 



Kun oli kunnolla levätty niin lauantai-aamuna suuntasinkin näiden kahden rakkauspakkausten kanssa taas Sorsasalon raviradalle nauttimaan näyttelytunnelmasta ja auringosta. 

Ensimmäisenä meillä kehän kaunistukseksi menikin sitten tällä kertaa Nuppu koska Cavalierien tuomari oli vaihtunut ja arvostelu oli siirretty toiselle tuomarille joka arvostelikin nämä sitten viimeisenä rotunaan joten pitkä päivä oli tälläkin kertaa tiedossa.

Nuppu esiintyikin tosi mallikkaasti tänään ja olin tästä neidistä tosi ylpeä vaikka kilpailu oli kovaa ja oli tosi kauniita junnuja kehässä.

Kuopio Sawo Show 4.8.2018 Tuomarina Delerue Pedro Sanches, Portugali.

JUN ERI, JUK 2, SA

Arvostelu kuului jotenkin näin:

Feminine head, good neck & topline, A bit long in body and specially in the loin. Good angulation behind. Movement could be stronger. Exellent coat.

Eli ei mikään huono neiti...vaikkei nyt parasnarttu kisassa pärjättykään..

Lopuksi pääsimme vihdoinkin Nitankin kanssa kehään vaikka tällä kertaa Nitta ei sykähdyttänyt tätä tuomaria.

Kuopio Sawo Show 4.8.2018. Tuomarina Draganescu Marian, Romania

PEN 3

Arvostelu kuului jotenkin näin:

7 moths, feminine i´d pretez a litlle more substand, correct head, elegant neck. The withes could be more srong. correct topline, no enough palalled front, very close locks in standind & in movement.

Eli pihtikintuksi tituleerasi tämäkin tuomari jos oikein ymmärsin...Mutta me näytämme vielä...

Tämän näyttelypäivän lopuksi käväisimmekin sitten tuhlaamassa rahamme Matkuksen ostoskeskuksessa ja Ikeassa. Lopuksi rauhoituimme taas nukkumaan (sama kuva kuin edellä, mutta aikeet ovat ihan samat, mitä nyt ei oteta lukuun yhtä hirmuista rallaamista ennen simahtamista.)



Niimpä olikin sitten vuorossa viimeinen näyttelypäivä eli sunnuntai. Jotenkin aloimme olla jo väsyneitä koko poppoo ehkä koiriakin myöten mutta siitä huolimatta nämä pienet karvatassut jaksoivat vielä poseerata kehässä saaden ihan kunnolliset arvostelut. 

Nitta tippui kyllä päivä päivältä pykälää alemmas mutta Nuppu taas kohensi paikkaansa. Joten ei voi olla kuin ylpeä näistä pikkuisista karvakuonoista.
Nitta oli tällä kertaa ensimmäisenä vuorossa ja Nupun esiintymistä odottelimme jonkin aikaa. Tässä Nitan tulos viimeiseltä näyttelypäivältä.

Kuopio Sawo Show 5.8.2018, Tuomarina; Delerue Pedro Sanches, Portugali.

PEN 4

Arvostelu kuului jotenkin näin:

Nice feminine head, good neck. Topline needs to film. Chest to be developed, movement too close behind. correct coat.

Siinä lyhyesti ja ytimekkästi Nitan arvostelu. No Kyllä se nyt jo uskotaan että pihtikinttu mikä pihtikinttu, mutta toivottavasti meidän lenkkeilyt ja pomppailut auttaisivat saamaan noista takaliikkeistä vielä hyvät ja ehkä lihaksikkaammatkin, toivossa on ainakin hyvä elää.

Sitten viimeisempänä muttei tietenkään vähäisempänä olikin sitten Nupun vuoro.

Kuopio Sawo Show 5.8.2018 Tuomarina:  Giura Anca, Romania.

JUN ERI, JUK1, SA

Arvostelu kuului jotenkinsa näin:

14 months old, correctly cleveloped. feminine arready elegant with correct head, strong teeths and correct bite. Dark eyes. Wellset ear, feminine well defided body. correct coat & movement. 

Eipä tuo tämäkään tuomari löytänyt tuosta meidän pikkuisesta mitään vikaan vaikkei nyt parasnarttu kehässä sitä jatkoon laittanutkaan. 

Vaikka Nitan sijoitukset tippui kuin lehmän häntä tämän näyttelyreissun aikana, niin onneksi kuitenkin Nupun sijoitukset taas vuorostaan paranivat joten fifty sixty...

No viikonloppu oli tosi hieno siitä huolimatta vaikkei tuo uusi pokalikaappi täyttynytkään tällä kertaa vaan tulimme vain yhden ruusukkeen kanssa kotia. Oli aivan huippua tavata mukavia vanhoja näyttelykavereita sekä mikä vielä parempaa sai pari uutta mukavaa näyttelykaveria lisää. Viikonloppu oli myös siltäkin puolin onnistunut että sain viettää pienen Melissa tyttären sekä oman tyttären kanssa huippu viikonlopun.

Nyt onkin aika sitten laittaa pillit pussiin näyttelyiden osalta ja keskittyä oman kunnon sekä koirien kunnon kohentamiseen oikein urakalla. Nupusta tulee vielä kaunis ja voitokas tyttönen kunhan vähän tulee muotoja ja kasvaa aikuisten mittasuhteisiin, eli saa sitä aikaa mitä tämä yksi tuomari oli kirjoittanutkin. 
Nitan kanssa yritetään saada noita takaliikkeitä ja takaosaa vahvemmaksi lenkkeilemällä, toivottavasti saadaan paljon lihasta myös koko neitiin niin luulen että sitten tulemme pärjäämään vielä joskus noissa näyttelykehissäkin tulevaisuudessa.

Näyttelyviikonlopun jälkeen kotona odottikin oikein hyvä oma tomaattisato kesähuoneessa ja saimme salaattiin ihan ihka omat tuoreet kirsikkatomaatit, voiko tämän viikonlopun paremmin lopettaa...


Oikein paljon kiitoksia kaikille näyttelykavereille ja pidetään lippu korkealla vaikkei sieltä näyttelyistä aina sitä menestystä tulisikaan. Tämä rouva kiittää kaikkia vanhoja sekä uusia näyttelykavereita, olette olleet kyllä aivan mahtavia että olette sietäneet minua ja halunneet olla minun kanssani yhteydessä. Toivon teille kaikkea hyvää, ja toivon että pysytte edelleen kavereinani, ehkä joskus näämme myös siellä kehän laidalla....ehkä joskus....

Netta, Nella, Nitta ja Nuppu lähettää kaikille koirakavereille myöskin terveisiä sekä hyvää  loppukesän jatkoa, minä kiitän ja kumarran.

Nyt alkoi näyttelyvapaa aika.......


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak