Siirry pääsisältöön

Kesäloman ja Juhannuksen viettoa omassa puutarhassa....


Alku kesäloma meni reissatessa mutta onneksi kerkesin vähän nauttimaan omasta puutarhastanikin loman aikana.

Monena aamuna tuli aamukahvit sekä päiväkahvit nautittua kesähuoneessa kuunnellen  linnun laulua ja ihastellessani puutarhan loistoa.


Koirat oli aina myös mukana kahvittelemassa jos vaikka sattuisi vähän jäätelöä saamaan. Nettakin vahti aina tuolilla että ei vaan mene herkkuhetki ohi, eikä se muuten mennyt hän piti siitä todellakin huolta.


Kesäkukatkin sain vihdoin ja viimein laitettua paikoilleen, koskaan aikaisemmin ei kesäkukkien osto ole jäänyt näin myöhäiselle mutta koska tänä kesänä olin aika paljon tuon Nupun kanssa noilla näyttelyreissuilla niin en viitsinyt ostaa kesäkukkia kuolemaan siksi aikaa. 

Vaikka olinkin päättänyt että ostan vain pelkästään tänä vuonna noihin pakollisiin ruukkuihin nuo kesäkukat niin tällä kertaa löysin vielä vaaleanpunaisia mustasilmäsusannoja ja vähän aikaa mietittyäni mihin ne istuttaisin päätin tuunata pari vanhaa ruukkua niille sopivaksi. Nämä vanhat ruskeat ruukut saivat pintaansa vähän valkeaa maalia ja olivat täydelliset istutuspaikat noille mustasilmäsusannoille.


Vanhat kehikot löytyivät myös tuolta aitasta joten ne olivat tosi hyvät noihin ruukkuihin joita myöten nuo mustasilmäsusannat voivat kiivetä.




Kesähuoneen eteen tuli hortensiat ja kerrotut lumihiutaleet.


Kesähuoneeseen ostin pari kappaletta amppelitomaatteja sekä amppelikurkun. Istutuslaatikkoon sain kaverilta kolme tomaatin tainta ja toiseen laatikkoon istutin pari kappaletta paprikan taimia. 


Ja monena vuotena kesähuoneessa on ollut myös vaaleanpunainen kerrottupetunia niimpä tänäkään vuonna se ei tehnyt poikkeusta koska se on niin kaunis.


Kesähuoneen ikkunoille ostin muutaman vaaleanpunaisen pelargonian niin kuin monena aikaisempanakin vuonna.



Keittiön ikkunan edessä olevaan amppelitelineeseen tuli vaaleanpunaiset miljoonakellot, monena vuonna olen etsinyt siihen noita amppelineilikoita mutta koska niitä ei meinaa minään kesänä saada niin tänä vuonna en edes etsinyt vaan ostin suoraan nuo miljoonakellot koska niitä ainakin saa ja kyllähän nekin tuossa on viihtyneet. Mutta sitten näin kun näinkin yhdessä puutarhamyymälässä niitä amppelineilikoita mutta en enää viitsinyt ostaa vaan tyydyin kuitenkin noihin miljoonakelloihin.


Toisaalta kävi kyllä hyvä tuuri että ostin vasta nyt myöhemmin nämä kesäkukat koska yleensä olen ostanut noihin parvekelaatikoihin tuohon terassin reunalle niitä pieniä petunioita joita saa monta kappaletta muutamalla eurolla niin ei tule ihan hirveään hintaan kun noihin menee muutama kymmenen yleensä niitä, mutta koska ne olivat jo ehtineet mennä niin yhdessä puutarhamyymälässä oli näitä isoja petunioita 10 kappaletta viidellä eurolla ja nämä ovat paljon paremman näköisiä kuin ne pienet.
 Parvekelaatikoihin laitoin pari kappaletta valkoisia ja pari kappaletta vaaleanpunaisia petunioita ja nyt ovatkin tosi hyvän näköiset.


Terassinpöydälle laitoin  vaaleanpunaisen Dianan joka on myös tainnut olla jo monena vuotena se kukka mikä on ollut tuossa pöydällä.


Kesähuoneen eteen ostin mieheni antamalla äitienpäivälahja lahjakortilla silloin nuo uudet amppelit joihin istutin nyt sitten tuon hopeisen kesäkukan jonka nimeä en muista, sekä kaveriksi tuli sitten nuo kerrotut miljoonakellot (kai). Alas ruukkuihin tuli nuo punaiset hortensiat ja kerrotut lumihiutaleet. Hortensiat ja lumihiutaleet ovat hyvä pari noissa ruukuissa koska molemmat tarvitsevat paljon vettä eivätkä saa missään nimessä kuivahtaa.


Kesähuoneen päätyikkunan taakse parvekelaatikkoon tuli pari kappaletta vaaleanpunaisia pelargonioita sekä myös yksi noita hopeisia kesäkukkia.


Koska puutarhaa pitää välillä hoitaakin niin tuo talonpäädyssä niin sanotulla alapihalla oleva kivikkopenkkikin piti puhdistaa enimmistä rikkaruohoista niin se olikin sitten yhden päivän urakka. 






















Mutta vaikka siinä olikin urakkaa ja melkein päivä meni niin olen kyllä tosi tyytyväinen aikaan saannokseeni ja näin voin koko loppukesän sitten nauttia puhdistetusta kivikkopenkistä.




Siinä kitkuhomman yhteydessä nappasin muutaman kivikkokasvin myös noihin ruukkuihin jotka ajattelin laittaa tuonne aitan päässä olevalle heinäseiväshyllylle. Näin säästin muutaman euron kesäkukissa kun ei sinne tarvinnut niitä ostaa.

Lisää kesäkukkia tuli myös tuonne talonpäädyssä olevalle terassille. Aivan ihanan isot Daaliat ja muutama heinäkin tuli istutettua noihin isoihin ruukkuihin sekä pari kappaletta pelargonioita tuohon pöydällä olevaan koriin.




Ulko-oven viereen istutin niitä samoja petunioita tuohon koriin, vaaleanpunainen Diana tuohon ylempään tuoliin sekä kerrottu miniruusupegonia tuohon pienempään tuoliin. Iso vaaleanpunainen hortensia sai paikkansa tuohon viime kesänä työkavereilta saamaani ruukkuun.


Aitan päässä oleva vanha pyöräkin sai kyytiinsä vähän kesäkukkia, etukoriin tuli petunia ja takakoriin miljoonakello.


Roskakatokseenkin piti roskakuskille laittaa vähän piristystä ja näin ollen siihen istutin vaaleanpunaiset pelargoniat sekä kerrotun miljoonakellon, jossa on kolmea eri väriä.


Noiden isojen kivien päällä oleviin vanhoihin maitopeilareihin istutin tuolta kukkapenkissä olevaa suikeroalpia, noista tulee ihan kivan näköisiä kun ne lähtevät sieltä kasvamaan eteenpäin ja kukkivat keltaisena mattona..toivottavasti...


Samoin noihinkin ruosteisiin maitotonkkiin tuli myös tuota suikeroalpia.


Alapihalla oli myös tuo miehen joku kesä tekemä heinäseiväs kukkalaatikko, normaalisti en osta noita vedenpisaroita koska ne roskaavat ihan hitokseen. Mutta nyt jotenkin ne oli niin kauniita ja ajattelin että saavat roskata sitten tuolla alapihalla, siellä ei niin haittaa jos niitä ei heti kerkeä keräämään pois, sinne myös tuohon reunalle istutin suikeroalpia.


Alapihalla oli tuo kivestä tehty ympyrä jonka keskelle tein viime kesänä tuon kivikasan tuohon heinäseiväskehikon juurelle. Tuohonkin kaivoin tuota suikeroalpia koska se viime vuotinen oli kuollut niin laitoin siihen uudestaan. 


Sekä nostelin tasasin välein kiviä pois tuosta ja ajattelin istuttaa nuo keltareunaset kuunliljat tuolta istuinalueelta kultapallojen juurelta, koska siellä ne on liian varjossa eivätkä meinaa kunnolla kasvaa.


Kesken puutarhahommien tuli kalakauppias tuomaan muikkuja joten piti nuo puutarhahommelit lopettaa vähäksi aikaa ja lähteä muikkujen puhdistukseen. Samalla ajattelin että otan sen viime kesänä lahjaksi saamani savustuspöntön esiin ja savustan iltaruuaksi nuo muikut.

Niimpä iskikin sitten idealla että pitää saada tuohon terassille jonkinlainen pöytä sille savustuspöntölle ettei sen tarvitse ihan maassa olla. Kävin hakemassa vanhan joskus aikaisemmin tehdyn heinäseiväspöydän ja ajattelin sen vähän tuunata siihen terassille sopivaksi. Ensin vähän maalia pintaan ja kuivumaan.


Sitten piti keksiä siihen jonkinlainen taso, no minullahan oli niitä vanhoja ikkunoita joita olin joskus haalinut tuonne aittaan. Siitähän se ajatus sitten lähti, eikun vähän sutaistaan siihenkin maalia ja näin tuli tosi kiva savustuspöntön pöytä.


Tarkoitus on vielä jos ostaisi valkoisia kiviä tuohon ikkunan alle kun tuossa heinäseiväspöydässä on nuo reunat niin siihen saa kivasti ne kivet laitettua tuohon väliin.


On se muuten hieno!!!




Kun oli saatu muikut putsattua ja laitettua savustuspönttöön kypsymään olikin aika taas siirtyä puutarhahommiin. Nyt on sitten nuo kuunliljat istutettu tuohon ympärille ja luulen että tuosta tulee tosi kivan näköinen kunhan nuo tuosta pöyhistyvät.


Kaksivärinen miljoonakelloamppeli tuli myös tuohon heinäseiväskehikon keskelle roikkumaan. Vaikka melkein kaikkialla on vaaleanpunaista ja valkoista niin tämä paikka on aina ollut johon on jostakin syystä tullut aina keltaista...


Tähän viime kesänä tekemääni uuteen oleskelualueeseen istutin tuolta metsästä muutaman saniaisen taimen ja niiden lisäksi otin tuolta toisesta kukkapenkistä muutaman pikkusydämen. Nyt on tässäkin jotakin monivuotista noiden alppikärhöjen juurella. Viime kesänähän tässä oli vain kesäkukkia.


Kun oli saatu kesäkukat laitettua ja muutenkin vähän puutarhaa siistittyä oli aika siirtyä tekemään osittaista juhannussiivousta. Ensimmäisenä olikin sitten mattojen pesu, sehän oli tänä kesänä helppoa koska kelit oli mitä mahtavimmat eikä tarvinnut pelätä että matot eivät kerkeä kuivamaan niinkuin viime kesänä. 
Eikun matot virittelin vaan tuohon terassille ja painepesurilla vaan liat pois, lopuksi nostelin sitten tuohon terassin kaiteelle ne kuivumaan. Melkeimpä samana iltana sai ottaa puhtaat ja kuivat matot odottelemaan juhannusta jolloin ne sitten laitellaan lattialle.


Siinä mattojen pesun lomassa tuli kaveri käymään skumppapullon kanssa ja hänhän oli tosi tervetullut häiriimään matonpesu-urakkaa. Kyllä tommoiset vieraat todellakin on tervetulleita, skumppapullon voimalla tuo loppu matonpesukin sujui oikein lauleskellen.


Seuraavana päivänä piti vähän tuusatakin. Eli nämä vanhat kyltit tuossa etupihan portin molemmilla puolilla alkoivat olla jo aikansa eläneitä joten näitä piti vähän tuunata.


Niimpä eikun maalia pintaan ja vanhastakin tulee uuden näköisiä.


Ensin kirjoitin mustalla tussilla uudestaan nuo tekstit ja lopuksi vaaleanpunaisella maalilla nuo reunukset ja hienot tuli vaikka itse sanonkin.


Jos edellisenä päivänä oli käynyt mieluisia vieraita skumppapullon kanssa niin ei se tämänkään päivän vieras ollut mikään hullumpi. Nimittäin vanha koulukaveri oli käynyt kotipihassaan kaivelemassa vanhaa aittaa ja oli löytänyt minun vanhoja runovihkoja jotka olin kolmekymmentä vuotta sitten hänelle lainannut. Hänen mielestään laina-aika oli varmaankin jo mennyt umpeen...Tulipa tosi nostalgiset ajat mieleen kun noita sitten lueskelin tuolla kesähuoneessa illalla...


Koska tytär oli tulossa perheineen meille Juhannukseksi niin vierashuone pitää laittaa kuntoon. Edessä oli siis vierashuoneen siivous ja sänkyjen laitto. Sohva piti levittää ja pikkuiselle mumminmussukalle kasata tuo matkasänky, kun huone oli saatu kuntoon voi Juhannusvieraat majoittua rauhassa.



Peräkammariin olin jo pitkään haaveillut tuolta meidän aitan vinniltä vanhaa antiikkista vedettävää sänkyä, nyt sitten vihdoinkin saimme pojan kanssa sen roudattua sieltä alas. 
Tämänkin peräkammarin siivosin sekä laitoin vasta pestyn maton sinne lattialle. Lopuksi kannoimme pojan kanssa tuon sängyn tuonne perälle ja siinä sitten voi vaikka Melissa vanhempana nukkua kun on mummin luona vierailulla. 


Monta vuotta sitten ostettu sohva oli kyllä jo sen näköinen että tarvitsisi ihan kunnollisen pesun ja varsinkin kun siinä on hyppineet monen kokoiset koirat pennusta aikuiseen ja olipa keli minkälainen tahansa niin voitte vaan kuvitella minkä näköinen tuo sohva jo alkoi olla. 

Niimpä ajattelin kokeilla että saanko nuo sohvatyynyt tuolla pesukoneessa puhtaaksi ja tuleeko puhdas vanha sohva vai tuleeko katastrofi ja täytyy hankkia uusi sohva. No kuitenkin kaikki onnistui loistavasti ja sain pestyä nuo tyynyt ja laitoin ne märkänä sitten paikoilleen ja ulos kuivumaan. Ei voi kuin ihastella nyt kuinka puhdas tuosta sohvasta tuli, eli ei kannata aina uskoa sitä kun sanotaan ettei noita päällysiä voi pestä, minähän olenkin sellainen etten kaikkea usko mitä sanotaa vaan haluan testata itse...


Samalla pesurumballa sain myös pestyä kaikki muutkin sohvatyynyt sekä torkkupeitot, näin meillä oli Juhannukseksi kaikki tekstiilit puhtaana. Koska olin monta päivää pessyt ja puunannut kaikkea juhannusta varten niin nyt olikin sitten lopuksi miehen vuoro tehdä osansa Juhannussiivouksesta, ja sehän tarkoitti sitä että siivoaja tulee juhannusaatonaattona tekemään lopun juhannussiivouksen.


 Juhannusruusutkin tulivat juuri sopivasti kukkaan juhannuksena ja sain niitä laitettua juhannukseksi maljakoihin. 


Niin meni juhannus ja seuraavalla viikolla olikin töihin paluu edessä. Lopuksi vähän kukkaloistoa miten on kesäkukat ja muutkin puutarhan kukat alkaneet loistaa.





Terassin vieressä oleva Jaloritarinkannuspenkki alkaa puhjeta kukkaan.




Pionipenkkikin alkaa puhjeta kukkaan ja ilahduttaa kauniilla kukkaloistollaan pihan keskeisellä paikalla.



Lomalla kävin kirpparilla ja löysin tämän kivan maljakon joka sopii tosi hyvin tuonne minun kesähuoneeseen. En ole vielä päättänyt mitä laitan tuohon mutta ehkä siihen jotain vielä keksin.







Amppelikurkusta olen jo saanut satoakin, yhden kurkun napsin eilen tuosta ja näyttäisi siltä että kaksi kappaletta on tulossa myös ihan pikapuoliin.






Isossa kukkapenkissä alkaa pikkuhiljaa kukkia milloin mikäkin vuoronperään ja saamme nauttia koko kesän tuon penkin kukkaloisteesta.



Vaikka päätin etten osta enää yhtään kesäkukkaa niin jotenkin vaan näitä amppeleita lähti yhtenä päivänä minun mukaan tuolta kaupasta, ja koska oli amppelit niin niihinhän oli tietysti ostettava myös kukat. Nyt nämä amppelit kaunistavat tuossa tuloportin molemmilla puolilla.


Jokaisessa kukkapenkissä alkaa joku kukka kukkia kokoajan... Tässä on tällä hetkellä keltainen päivänlilja sekä pikkusydän kukassa.


Ai hupsista, silloin kun ostin nuo seinäamppelit tuohon portin molemmille puolille niin mukaan lähti myös pari tällaista amppelia jotka löysivät paikkansa tuolta roskakatoksen molemmilta puolilta.


Kuunliljat ovat aivan mahtavat jokaisessa penkissä.
















Näin meillä ihaillaan puutarhaa ja nautitaan sen kauneudesta. Kesäloma ja Juhannus meni joten nyt puurretaan jo töissä ja nautiskellaan vaan iltaisin ja viikonloppuisin puutarhasta.

Oikein mukavaa kesää kaikille ja mukava kun piipahdit katsomassa miten meidän puutarha voi ja mitä olen taas tuusannut.

Seuraava postaukseni onkin sitten taas varmaankin koiranäyttelyistä koska viimeisin koiranäyttely oli nyt Juhannuspäivänä Viipurissa mutta siitä sitten lisää seuraavan kerran.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak