Siirry pääsisältöön

Sisustukseen vähän jo jouluista ilmettä, ompeluhommia sekä pikkujoulua!


Marraskuu alkoikin tosi valkoisesti ja saimme maahan ihan mukavasti jo luntakin. Ulkona oli tosi kaunista, valoisaa ja puhtaan näköistä mutta eihän me siitä kauaa pystyneet nauttimaan kun saapui taas vesisateet ja kauneus oli tiessään kun saapui märkää ja pimeää.


Koska lumi teki jo vähän joulun tuntua niin halusin lisätä pikkuhiljaa sisustukseenkin jo joulua. Tänä vuonna tarkoitus onkin laittaa viininpunaista tavan punaisen tilalle joten tilasin Ellokselta uuden ison karvalankamaton tuohon olohuoneeseen ja heti tuli niin jouluinen olo. Tyynyihin vaihdoin myös punaiset päälliset sekä torkkupeitot vaihtuivat myös punaiseen, torkkupeittojen on tarkoitus vaihtua vielä tuohon viininpunaiseen, kunhan jostain löydän sellaisia kivoja..


Ikkunoihin ripustelin myös Ellokselta tilaamani viininpunaiset verhot ja laitoin jo kynttelikötkin palamaan että saadaan vähän lisä valoa tähän pimeyteen.


Samassa tilauksessa oli myös tuo uusi viininpunaista samettia oleva tyyny tuohon sohvalle.. Näin saimme pikkuisen jo joulun tuntua ihan vaan pienillä yksityiskohdilla..


Viime vuonna virkkaamani pitsipallot ovat olleet koko ajan tuossa olohuoneen peilin päällä roikkumassa mutta nyt nekin laitoin palamaan ja saimme lisää valoa tupaan.


Nuppu ottikin tämän uuden maton heti omakseen ja tässä olikin kiva leikkiä ja tutkiskella Netan valvovan silmän alla.


Eteisen pöydälle laitoin uudet kynttilät ja lisäsin mansetteihin myös tuota viininpunaista sekä nämäkin pitsipallovalot sytytin palamaan, tekevät tosi kivan kuvion tuohon seinään, aika kaunista.


Vihdoinkin sain myös nuo Melissan kuvat tulostettua ja laitettua tuohon Lahdesta ostamaani kehykseen. Sekä tuon ihanan ison kuvan kehystin tuohon valkoiseen isoon kehykseen. Eteisen seinällä oleva perhepotretti sai siis jatkoa Melissan kuvista ja jotenkin tuntuu että tämä on vasta alkua, toivottavasti tämä seinä ei jää liian pieneksi.


Koko syksy on mennyt vähän hiimaillessa eikä ole saanut mitään aikaiseksi mutta kun se inspiraatio sitten viimein iskee niin sitten pitää tehdä vaikka mitä..

Niimpä vapaapäivänä kipaisin tuonne metsään ja napsin muutaman havunoksan sieltä mukaani ja tekaisin ulko-oveen tämmöisen havukranssin, ainakin omasta mielestäni siitä tuli kyllä täysin onnistunut.


Koska se viininpunainen on tämän joulun sisustusväri meillä niin etsiskelin valmiita viininpunaisia liinoja kaupoista ja netistä mutta koska mitään mielestä ei sieltä löytynyt niin sitten ei auttanut muu kuin kaivaa ompelukone tuolta naftaliinista sekä käydä kankaita hakemassa ja niin vaan alkoi liinoja tipahdella tuolta ompelukoneen jalan alta....

Olohuoneen pöytä saikin sitten tällaisen röyhelöreunaisen liinan, koska en halunnut mitään kantikasta niin oli vähän haasteelleellista tehdä siihen jonkinlaista reunusta joten tämä röyhelömalli oli yksi vaihtoehto ja ihan kivahan siitä tulikin.


Tv-tasokin sai kaksi pientä liinaa. Viininpunaisesta kankaasta leikkasin pieniä ympyröitä sekä valkoisesta vähän isompia ja liimasin kaksipuolisella tukikankaalla ne yhteen ja koska se saumuri on siellä tytöllä niin ompelin sitten vaan siksak-ompeleella nuo ympärykset, eihän siitä niin siisti tullut kuin jos olisi saumurilla vetäissyt mutta saahan ne tehtyä vielä jälkikäteenkin.


Koska ne liinat on tehty valkoisen kankaan päälle niin silloin toinen puoli on kokonaan valkoinen ja liinaa voi siis pitää sitten molemmin puolin, käytännöllistä.



Koska liinat vaihtuivat viininpunaisiin niin samoin tekivät nyt kynttilätkin, lisäksi laitoin noihin pulloihin myös kynttilät koska ei ole koskaan kynttilöitä liikaa näin pimeänä aikana.



Keittiönpöydälle valmistui myös kaitaliina joka saakin siinä olla sitten ihan sinne Jouluun asti sitten vaihdetaan siihen se iso jouluinen liina jouluaattona.


Keittiön ikkuna on ollut vähän ankean näköinen jo pitkän aikaa kun kaikki ne sainpauliat otti ja kuolivat. Niimpä ostinkin nyt siihen muutaman kaktuksen ja minitulilatvat, katsotaan miten pitkään ne pysyvät tuossa hengissä ennenkuin hyasintit valtaavat tuon paikan tuoden joulun tuoksua tupaan...


Kaunis valkoinen kaktus ja pieni minitulilatva sulassa sovussa.


Kynttelikön ripustin myös tuohon keittiön ikkunaan ja vaihdoin viininpunaisen kynttilän myös tuohon astiaan.


Toisella puolella on myös kaktus ja minitulilatva sekä myö tuo pieni orkidea joka sitkeästi vaan pysyy hengissä ja tekee uutta lehteä tuonne juureen... Nuo orgideat ovat kyllä ihan totaalisti yllättäneet tänä vuonna minut täysin nyt ovat hengissä ihan kiusallaankin kun aikaisemmin ne ovat heittäneet henkensä jo siitä lähtien kun ovat kukintansa lopettaneet mutta nämä ei todellakaan aio kuolla.


Koska olemme myös aloitelleet uudelleen noita aamulenkkejä ja Nuppukin on ihan hienosti kulkenut jo siellä mukana. Mutta vähän on Nupulla ollut kylmä ja ankea kulkea tuossa vanhassa ja vähän pienessäkin villapaidassa joten löysin hänelle tuolta netin valtavasta valikoimasta tosi kivan ja lämpimän toppahaalarin, nyt ei pitäisi todellakaan palella enää ja voi tulla vaikka kuinka kovat pakkaset.


Yleensä olen karsastanut noita hupullisia koska ne tahtoo nuo huput valua koiran naamalle eikä sitten eteen katsomisesta tule yhtään mitään. Mutta tässä haalarissa sekin oli hienosti hoidettu ja tässä on tuolla niskassa neppari joka pitää tuon hupun paikoillaan eikä valu tuon koiran naamalle mutta suojaa kuitenkin hyvin tuota päätä.


Ensimmäiset pikkujoulutkin vietettiin tänä viikonloppuna työporukan kanssa Joensuussa. Ensin aloitimme illan kuohuviinillä ja kahvilla kroisantin kera Joensuun Teatteriravintolassa jonka jälkeen vietimmekin vähän kulttuuriaikaa ja katsoimme teatteriesityksen Harmonysisters.


Teatteriesityksen jälkeen vietimmekin iltaa sitten hyvän ruuan ja juoman parissa. 
Alkupalojen kanssa meille tarjottiin hienoa rypäleistä Espanjalaista valkoviiniä.


Alkupalana oli kraavattua siikaa. Kaunis oli lautaselle tehty annos vaikka tälleen maalaisena näytti kyllä siltä että tuohan on kerta haarukallinen ja se on siinä mutta osaahan sitä maalaistollokin nauttia ruuasta ja eri makuista joten ei se niin onneton annos ollutkaan.


Pääruuan kanssa tarjoiltiin punaviiniä mutta koska itse en pysty punaviiniä juomaan niin pyysinkin itselleni toisen lasin valkkaria ja kiva nuori tarjoilijapoika sen kyllä kaatoikin ihan mukisematta minun lasiini...


Pääruokana olikin sitten taas kaunis lautasellinen ja näytti myös siltä ettei tuosta kyllä tule maha täyteen, mutta vaikka tuossa ei ollut kuin iso klöntti lihaa ja muutama porkkanan ja punajuuren palanen niin kyllähän se täytti ihan mukavasti vatsan ja hyvää oli..


Jälkiruuaksi meille tarjoiltiinkin sitten bayleisiä ja kahvin kanssa suklaakakkua pelargoniankukalla höystettynä... Njam tosi hyvää....


Näin alkoi minun marraskuuni ja kun tuonne ulos vähän vilkaisee niin näyttäisi siltä että taas saamme valkoisen lumipeitteen maahan. Toivottavasti se vaan sitten pysyy eikä tule taas loskapaska keliä ja synkkää pimeetä vesisadetta...

Tämä viikko meneekin ihan vaan töiden merkeissä enkä usko että tulee mitään ihmeellistä tuusattua, viikonloppunakin olen töissä ja seuraavana viikonloppuna suuntaankin sitten junalla kohti Lahtea mummonmussukaa hoitamaan.

Oikein ihanaa marraskuuta ja joulun odotusta kaikille teille lukijoilleni nautitaan kynttilöistä ja ehkä tuosta valkoisesta lumestakin eikä anneta mielen mustua vaikka ilma olisikin musta vaan sytytetään kynttilöitä ja kaikki ns. jouluvalotkin voi jo ihan hyvällä mielellä ripustella tuonne ulos, eikun siitä vaan....


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak