Siirry pääsisältöön

Niin se vuosi 2017 vaihtui viikonloppuna, niin myös sisustus vaihtui joulusta uuteen vuoteen!

Hyvää uutta vuotta 2017 kaikille lukijoilleni.. Meidän uusi vuosi vaihtui sisustuksen myllerryksessä uuden vuoden aattona...
Punainen väri häipyi odottelemaan seuraavaa joulua ja sisustukseen hiipi lisää valkoista...

Joulukuusi meille kyllä vielä jäi, koska se on niin kaunis, eikä niin hirveästi vielä neulasiakaan tiputtele. Joulukuuselle annoin armon aikaa loppiaiseen asti sen jälkeen viimeinenkin ripaus 2016 joulusta poistuu meiltä mutta siihen asti nautitaan....

Eteisen lipaston päällä oli punainen amaryllis joka päätti kuihduttaa kukkansa heti joulun jälkeen, niimpä laitoin noiden lumipallo-oksien seuraksi pari silkkistä orkideanoksaa. Ne saavat olla siinä siihen asti kunhan saan siihen vaikka jonkun elävän kukan...


Keittiön pöytä uudistui myös, punainen tähtiliina sekä punaiset tuolinpehmusteet siirtyivät odottelemaan ensi joulua ja tilalle tuli valkoinen pellavaliina ja samat valkoiset tapletit jotka oli ollut kyllä jo joulunakin...
Tuoleihin laitoin valko/beige istuinpehmusteet ja näin muuttui koko keittiön ilme uudeksi vuodeksi!!!


Keittiön pöydällä ollut asetelma sai myös vielä jäädä, siitä poistui vaan kaikki punainen ja entinen kynttilä lyhty vaihtui koska se  meni rikki kun yritin ottaa siitä poltetun kynttilän pois.

 Nyt tähän vaihtui se joululahjaksi tullut tuikkulyhty, jossa oli tuikkukehikko sisällä ja jouluiset nauhat. Tuikkukehikko pois ja sisälle merisuolaa ja iso kynttilä, samoin myös punaiset nauhat pois ja pellavainen pitsinauha tilalle.. Joulutähti- ja hyasinttiasetelma saa vielä olla sinne asti kunhan lopettavat kukkimisen sitten tilalle tulee joko ruukkukukka tai leikkokukkia, sen näkee sitten.


Telkkarin edessä olevan junan edestä lähti tontut joulumaahan ja tilalle tuli pupujussit ja itse virkattu valko/beige kukkaliina.


Sivupöydältä poistui joulutonttu ja tonttuhan se tietysti tilallekkin tuli mutta ei joulutonttu :) lisäksi laitoin vielä valkoiset kynttilät. Tuo valokartio saa olla vielä tuolla pöydän alla vaikka loppiaiseen asti tai ehkä pitempäänkin en tiedä viedä. Se jää nähtäväksi..


Olohuoneen pöydältä poistui myö kaikki punainen, jouluruusu saa kyllä kukkia tuossa niin kauan kuin kukkii ja sitten siihenkin tulee ehkä joku ruukkukukka tai leikkokukkia ei vielä tietoa.... Punainen joululiina poistui myös ja tilalle tuli pellavaliina.


Sohvalta poistin myös kaikki joulutyynyt ja tilalle tuli nuo talviset pyöreät tyynyt mitkä tein viime talvena... Tuohon neliön muotoiseen tyynyyn haluaisin vielä jonkun valkoisen tyynynpäällisen että tulisi vähän vaaleutta tuohonkin  sohvannurkkaan. Ehkä seuraavalla kerralla siinä onkin se valkoinen tyynynpäällinen, se jää nähtäväksi.


Olohuoneen ikkunoista poistui myös punaiset verhot ja jätin vain ainoastaan valkoiset toistaiseksi, ehkä sitten loppiaisen jälkeen laitan sinne sellaiset beiget verhot tai sitten annan olla vaan noin.


Näin meillä valmistauduttiin uuteen vuoteen sisustamalla, mitenkäs sitä muuten..


Pikku wc:stäkin poistin kaikki punaiset joulukoristeet ja ihan vahingossa löysin tuolta tyttären vanhasta huoneesta tämän pienen maljakon ja tuon posliinityttösen, minusta tuntui että noihan käy todella hyvin tuohon nurkkaan. Ja piste iin päälle oli tuo pinkki silkkinen orkideankukanoksa.


Eteisen lipaston päällä olevat kynttilälampetit saivat olla vielä noin mutta poistin niistä vain roikkumasta sen punaisen sydämen ja vaihdoin siihen tuon valkoisen...


Uuden vuoden kunniaksi kävin illan pimetessä sytyttämässä noita ulkokynttilöitä. Takaterassilla roikkuu nuo pienet lyhdyt jotka saivat myös pienet lyhtykynttilät.


Tottakai se pitää uusi vuosi ottaa vastaan kuohuvalla, niimpä laitoin tuon ystävättären viime kesänä Tallinnan laivalta ostaman kuoharipullon tuonne lumihankeen viilenemään ( kun en omista sitä oikeaa astiaa). Mutta hyvin se tuollakin viileni ja hyvältä maistui...Oli muuten tosi hyvää!!


Näin me juhlistettiin sitten uuden vuoden 2017 tuleminen!


Vaikka klo. 18 alkoi jokapuolella rakettien pauke niin meidän tyttäret ottivat kyllä ihan lunkisti, niitä ei mitenkään hätkäyttänyt pauke eikä valojenloiste...



Näin se kääntyi kalenterikin sitten seuraavan vuoden 2017 puolelle, ja koska edellinenkin oli cavalierkalenteri niin pitäähän se olla tällekkin vuodelle samanlainen... Tämän kalenterin ostin silloin marraskuussa siellä cavalierien erikoisnäyttelyistä.


Uuden vuoden päivänä pyörähdimme tuolla ruokakaupassa, ja siellä oli kaikki "joulukoristeet" alennuksessa, niimpä en malttanut olla ostamatta noita ihana pöllökynttiläkippoja...Ei nuo minusta niin jouluisia ole joten laitoin ne nyt esille..



Samalla reissulla lähti myös mukaan aika ihana kaitaliina, ei muuten tarvinnut montaa kertaa hypistellä tuota liinaa kun se jo pomppasi sieltä ostoskärryyn..Se on kuin tehty tuohon meidän keittiön pöydälle vai mitä ootte mieltä?



Eipä sitä malttanut olla tälläkään kertaa jotain tuusailematta joten eilen illalla suunnittelin tuon vanhan jalkalampun varjostimen tuunausta. 
Olen jo pitkään yrittänyt keksi mitä ihmettä tuohon laittaisi, yksi ajatus oli että päällystän sen serveteillä, mutta jotenkin sekään ei  oikein houkutellut. Niimpä eilen illalla se ajatus sitten tuli, minullahan on vanhaa pitsiverhoa josta voikin sitten tuunata tuohon vanhaan varjostimeen uuden päällisen. 



Niimpä leikkasin kaksi kertaa tuon varjostimen ympärysmitan tuota pitsikangasta ja koska tuossa verhossa oli toisessa reunassa tommoinen röyhelö niin sen jätin sitten tuohon alareunaan. 

Ompelin laskoksia tuohon yläreunaan ja liimasin kuumaliimalla sen sitten tuohon varjostimen yläreunan sisäpuolelle. Yläreunaan ja alareunaan laitoin sitten tommoista huonekalupitsinauhaa jolla sain kankaan tukevasti kiinni tuohon varjostimeen. Omasta mielestäni tuli ainakin tosi kivan näköinen.


Lopuksi sommittelin pitsinauhasta tasavälein pienet rusetit tuohon yläreunaan ja laitoin kuumaliimalla ne kiinni. 



Aikamoisen muodonmuutoksen se kyllä koki, ja olen tosi tyytyväinen lopputulokseen...


Näin meillä aloitettiin vuosi 2017...
Tästä on hyvä jatkaa, jotain kivaa pitää vielä keksi koska ei voi tietää mitä tulevan pitää, saattaa olla vaikka että työt kutsuvat ensi kuussa mutta se jää vielä arvoitukseksi.

Kiitos kun olet ollut mukanani ja toivottavasti olet vastaisuudessakin... Yritän tehdä aina jotain että teillä lukijoilla pysyy mielenkiinto seurata tätä minun maailmaani ja tuusailujani...

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2017

Palaillaan taas joko sisustamisen tai jonkun tuusauksen merkeissä!!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak