Hae tästä blogista

sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Virkattuja pitsipalloja ja enkeleitä.

Hei taasen, nyt alkaa nuo virkatut pitsipallot olla valmiina ja lisäksi syntyi myös paperinarupalloja ja virkattuja enkeleitä.

Virkattujen pitsipallojen ohjeen löysin Ihana askartelulehdestä  todella helppo ja kauniita palloja tuli tällä ohjeella. Tässä suurinpiirtein se miten itse toteutin nämä pallot:

Tarvikkeet:
Ohutta puuvillalankaa, virkkuukoukun 2,0 mm, kuumenemattoman Led-valosarjan, vesi-ilmapalloja, liimaa esiim. Eri Keeper, neulan.1. Virkkaa 6-7 kjs ja yhdistä renkaaksi.


2, Virkkaa aluksi 3 kjs näin saat yhden pylvään alkuun seuraavaksi 15 p näin yhteensä pylväitä on 16. Yhdistä kierros ps kolmanteen kjs.


3. Virkkaa 4 kjs näin tulee yksi pylväs ja yksi kjs * p seuraavaan silmukkaan ja 1 kjs* toista *_* vileä 14 kertaa näin tulee yhteensä 16 p ja 1 kjs. Sulje ps kolmanteen kjs. Virkkaa vielä 1 ps seuraavaan silmukkaan.


4. Vikkaa 3 kjs, 1 p, 1kjs. *2 p edellisen kerroksen kaareen, 1 kjs* Toista *_* yht. 25 kertaa. Virkkaa vielä lopuksi 1 ks ja 1 ps kolmanteen ketjusilmukkaan. Siirry kahdella ps pylväsryhmien väliin.


5. Tee * 5 kjs, 1 ls edellisen kerroksen kaareen *. toista *_* yht. 14 kertaa. Virkkaa lopuksi vielä 5 kjs ja kiinnitä piilosilmukalla edellisen kerroksen esimmäiseen ketjusilmukkaan. Virkkaa vielä 2 ps päästäksesi kaaren keskikohtaan.

6. Tämä kierros tehdään samoin kuin tuo 5. kierros.7. Seuraavaksi * 6 kjs, 1 ks kaareen* toista yht. 14 kertaa.  Virkkaa vielä lopuksi 6 kjs ja kiinnitä piilosilmukalla edellisen kerroksen ensimmäiseen kjs:aan. Virkkaa vielä 3 piilosilmukkaa, katkaise lanka ja päättele langanpää nurjalle. 
Virkkaa toinen samanlainen kappale, älä kuitenkaan katkaise lankaa.
8. Aseta kappaleet nurjat puolet vastakkain ja yhdistä kappaleet siksakvirkkaukselle, eli * virkkaa 3 kjs ( sillä langalla jonka jätit katkaisematta) + 1 ks kappaleen 2 kaareen* Toista *_* 15 kertaa. virkkaa lopuksi muutama piilosilmukka ja päättele langanpää. Puhota ilmapallo kappaleiden väliin vähän ennen reunan sulkemista siten, että pallon suu tulee ulos aloitusreiästä.

9. Puhalla ilmapallo piukaksi palloksi.

10. Sekoita liima-vesiseos ( suhde 1:1) ja kasta ilmapallot siinä. Liima-vesiseoksen levittämiseen voit käyttää sivellintä tai uittaa ilmapallot pienessä astiassa (esim. viilipurkissa) Itse kastelin fetajuusto purkissa. Tarkista lopuksi että langat ovat  kauttaaltaan kostuneet.


11. Ripusta pallot roikkumaan ja anna kuivua ilmavassa paikassa yön yli. Tässä minulla roikkuvat keittiön ikkunassa lintuhäkin reunasta.

12. Kun langat ovat täysin kuivuneet, voit puhkaista ilmapallot. Vedä ilmapallot varovasti virkattujen pallojen sisältä ja työnnä Led-valot pallojen aloitusaukoista sisään.  Itse liimasin vielä Led-valot kuumaliimalla kiinni että varmasti pysyvät.

Kun pallot ovat valmiina ne voikin sitten ripustaa koristamaan kotia, tai antaa vaikka lahjaksi.
Itse ripustin valot olohuoneeseen peilin reunaan ja aivan ihanat tuli.

Osan palloista laitoin kodinhoitohuoneessa valmiina olevaan lasipurkkiin. Näitä palloja en liimannut valonauhaan kiinni vaan nämä ovat irrallisena vaan purkissa ja valonauha siellä seassa. Tästäkin tuli tosi kiva.Näin valmistui virkatut pitsipallot Led-valonauhaan. Aivan ihana idea. Näitä pallojan tuli sitten ihan reilusti tehtyä, jotenka joku onnekas saa näitä varmaankin joululahjaksi :)

Askartelu tarvikkeista löytyi myös vyyhti paperinarua, joten samalla liima seoksella tein myös muutaman narupallovalonauhan. Narupallovalonauha ei varmaankaan tule meille vaan joku onnekas saa senkin joululahjaksi :)Kun nuo virkatutpitsipallot on saatu valmiiksi, niin tyttären toivomuksena aloin väkertämään virkattuja pitsienkeleitä.
Tässä onkin sitten ensimmäinen koeversio, aika hyvä siitä tulikin vaikka näin itse sen sanonkin.


Näiden pitsienkeleiden valmistuksesta ja ohjeesta seuraavan kerran.

Kiitos taas käynnistäsi, ja tervetuloa taas seuraavan kerran pitsienkelien valmistusta lukemaa.

Oikein mukavaa talvista marraskuuta.

Nähdään taas.

3 kommenttia:

 1. Virkkaan itse juuri noita samanlaisia palloja :) Pitsienkelisi on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi pallot oli kivoja tehdä, ja helppoja. Osasta palloista tuli valonauhoja joista yksi lähti ystävälleni lahjaksi ja toinen jäi itselleni. Muutama yksittäinen pallo jäi lasipurkkiin valojen seuraksi. Kiitos, pitsienkelit oli myös helppoja tehdä ja niitä lähti myös lahjaksi eikä meinannut itselleni jäädä ollenkaan. Pitää varmaan ensi jouluksi tehdä paljon enemmän. Oikein hyvää joulua sinulle Pirkkoinkeri ja kiva kun kävit blogissani.

   Poista
  2. Noi pallot oli kivoja tehdä, ja helppoja. Osasta palloista tuli valonauhoja joista yksi lähti ystävälleni lahjaksi ja toinen jäi itselleni. Muutama yksittäinen pallo jäi lasipurkkiin valojen seuraksi. Kiitos, pitsienkelit oli myös helppoja tehdä ja niitä lähti myös lahjaksi eikä meinannut itselleni jäädä ollenkaan. Pitää varmaan ensi jouluksi tehdä paljon enemmän. Oikein hyvää joulua sinulle Pirkkoinkeri ja kiva kun kävit blogissani.

   Poista

Olisi kiva lukea käynnistäsi blogissani...Olisitko kiva ja jättäisit jäljen käynnistäsi..:)