Hei taas...torstai on toivoa täynnä....
Tänään oli jotenkin tylsä päivä joten jotain piristystä piti keksiä...
Niimpä ajattelin yllättää meidän koulusta palaavan teini pojan ja paistoin lämpimät sämpylät välipalaksi...
MYLLÄRIN
ROUHEISET SÄMPYLÄT
noin 24 kpl...
5 dl Vettä tai maitoa
50 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 rkl sokeria tai siirappia
1/2 rkl suolaa
50 g voita tai margariinia tai 1/2 dl öljyä
12 dl Myllärin sämpyläjauhoja
Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää mausteet ja alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva alustuksen loppupuolella. Jätä taikina tavallista pullataikinaa pehmeämmäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi muovin tai liinan alla (n. 30 min.)
Leivo taikinasta pyöreitä tai pitkiä sämpylöitä ja kohota ne pellillä hyvin liinalla tai muovilla peitettynä. Kostuta sämpylät vedellä juuri ennen paistoa. Kostutetut sämpylät voi koristella esim. unikon- tai pellavansiemenillä.
Paista 225C n. 15 minuuttia.
Itse tein taikinan kaksinkertaisena. Nesteenä käytin pelkkää vettä sekä hiivana minulla oli kuivahiivaa.
Aivan tosi herkullisia sämpylöitä tulikin ja poitsun kanssa niitä sitten herkuteltiin...Nami nami...
Kannattaa tehdä.. Suosittelen....
Hyvää torstai-illan jatkoa....Palaillaan...
Tänään oli jotenkin tylsä päivä joten jotain piristystä piti keksiä...
Niimpä ajattelin yllättää meidän koulusta palaavan teini pojan ja paistoin lämpimät sämpylät välipalaksi...
MYLLÄRIN
ROUHEISET SÄMPYLÄT
noin 24 kpl...
5 dl Vettä tai maitoa
50 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 rkl sokeria tai siirappia
1/2 rkl suolaa
50 g voita tai margariinia tai 1/2 dl öljyä
12 dl Myllärin sämpyläjauhoja
Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää mausteet ja alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva alustuksen loppupuolella. Jätä taikina tavallista pullataikinaa pehmeämmäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi muovin tai liinan alla (n. 30 min.)
Leivo taikinasta pyöreitä tai pitkiä sämpylöitä ja kohota ne pellillä hyvin liinalla tai muovilla peitettynä. Kostuta sämpylät vedellä juuri ennen paistoa. Kostutetut sämpylät voi koristella esim. unikon- tai pellavansiemenillä.
Paista 225C n. 15 minuuttia.
Itse tein taikinan kaksinkertaisena. Nesteenä käytin pelkkää vettä sekä hiivana minulla oli kuivahiivaa.
Aivan tosi herkullisia sämpylöitä tulikin ja poitsun kanssa niitä sitten herkuteltiin...Nami nami...
Kannattaa tehdä.. Suosittelen....
Hyvää torstai-illan jatkoa....Palaillaan...
Kommentit
Lähetä kommentti
Olisi kiva lukea käynnistäsi blogissani...Olisitko kiva ja jättäisit jäljen käynnistäsi..:)