Hae tästä blogista

perjantai 16. tammikuuta 2015

Perjantaipäivän askareiksi olin valinnut leivonnan ja ompelun...

Perjantain askareet eivät menneetkään ihan niinkuin suunnitteli :)

Perjantain aamu aloitettu normi hommilla...aamulla käyty Netan kanssa lenkkeilemässä tuolla raikkaassa talvi ilmassa. Keli oli hyvä aamulla, pientä tuulta lukuun ottamatta....


Lenkkeilyn jatkoksi jatkoin kuntosalille, vaikka edellisistä treeneistä vielä pohkeet muistuttelivat olemassa olostaan...

Salitreenit sujuivat hienosti, hiki virtasi ja yläkroppa sai osakseen kunnon treenin. Pohkeet jätin vielä huilaamaan...

Salilta tultuani keli oli muuttunut ihan kamalaksi....lunta...lunta ja vielä lunta. Sitä tulee taas taivaan täydeltä..   No ei haittaa tänään voidaankin sitten leipoa ja ommella...

Sunnuntaina vietetään, miehen joka meillä asuu, sekä poikani synttäreitä. Niin se aika kulkee, pieni poika on jo 16 v. Tarkoituksena on valmistaa kaksi kakkua. Ensimmäinen kakku on kokeilu versiona Raaka-toffeekakku Kinuskikissan tuotantoa. Toisena kakkuna olisi tarkoitus tehdä Marianne-suklaamoussekakku...

Suklaamousse kakun olen tehnyt aikaisemminkin, mutta sehän ei tarkoita että se onnistuu, mutta tuosta toisesta olen vähän eri mieltä.

MARIANNE-MOUSSEKAKKU



Tämä kakku on herkullinen ja helppo valmistaa. Voit puolittaa ohjeen, mikäli haluat valmistaa pienemmän kakun. Tee kakkusilloin n. 22 cm halk. olevaan vuokaan.

Pohja:
300 g suklaakeksejä
80-100 g margariinia sulatettuna

Mousse:

10    liivatelehteä
5 dl vispikermaa
400 g  vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
400 g  Mariannesuklaata tai minttukrokanttisukaata

Reunoille:

2 dl vispikermaa, sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
100-200 g Mariannesuklaata rouhittuna tai Minttukrokanttisuklaata.

Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa tai rouhi esim. kaulimella tai lihanuijalla pussissa. Sekoita joukkoon margariinisula.
Leikkaa halkaisijaltaan n. 26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele keksiseos leivinpaperin päälle. 
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon Vanilja tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste.
Sulata suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen. Yhdistä vaahdot ja sulatettu suklaa.
Kuumenna pienessä kasarissa n. 1 rkl vettä ja sulata liivatelehdet siihen, anna jäähtyä pieni hetki.
Lisää liivateseos ohuena nauhana edelliseen seokseen.
Kaada täyte keksinmurupohjan päälle ja hyydytä jaakaapissa muutama tunti tai yön yli.
Irroita kakku vuasta ja nosta tarjoiluvadille.
Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kakun reunoille ja rouhi keskelle suklaa.





RAAKA-TOFFEEKAKKU

Pohja:
1 1/2 dl kuorittuja manteleita
6 kuivattua viikunaa
1/2 dl kookosöljyä
1/2 dl raakakaakakojauhetta
1/4 tl jauhettua kardemummaa
1/4 tl kanelia

Toffeetäyte:
4 dl cashewpähkinöitä
1 dl kaakaovoita
1 1/4 dl agavesiirappia
3/4 dl kookosöljyä
1 rkl vaniljauutetta / aromia
hyppysellinen suolaa

Pinnalle:

50 g puolukoita
1/4 dl kookosöljyä

Liota manteleita ja täytteen cashewpähkinöitä runsaassa vedessä ainakin muutaman tunnin ajan. 
Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohja leivin paperilla. Sivele reunoille öljyä tai suojaa reunat leivinpaperiduikaleilla, jotta kakku irtoaa siististi.
Hienonna mantelit tehosekoittimella. Lisääloput pohja-ainekset ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. Painele seos vuoan pohjalle. Voit käyttää levittämisessä apuna sormia, sillä seos on rarenteeltaan hieman taikinamaista.
Hienonna pähkinät tehosekoittimella. Sulata kaakaovoiraaste kuumassa vesihauteessa. Huomio, ettei raakaleivonnaisten lämpötila saa nousta yli 45 astetta.
Lisää loput ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes seos on sileää.
Kaada toffeetäyte vuokaan. Soseuta puolukat ja yhdistä kookosöljyn kanssa.
Lusikoi puolukkaseosta täytteen pinnalle. Kuvioi pinta veitsenkärjellä.
Laita kakku jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.


No joo eipä mennyt kakkujen teko niin kuin Strömsössä...Tuo ensimmäinen Suklaa-Moussekakun kohdalla kävi semmoinen onnettomuus, että kokeilin liivatejauhoa liivatelehtien sijasta. Jote se siitä sitten kakkuun tuli semmoisia glönttejä sitä liivatetta että ei sitä voi vieraille tarjota..

Mutta onneksi olin ostanut ihan reilusti aineita ja niimpä illalla tekaisin toisen samanlaisen kakun, mutta siihen käytin ihan liivatelehtiä ja se onnistui täydellisesti...


No sitten tämän toisen kakun kohdalla tulikin sitten se toinen ongelma.
Olin kauppaan lähtiessäni kirjoittanut kaikki tarvittavat ainekset ostoslistalle. Mutta kuinkas kävikään, kun olin kaupassa huomasin että se ostoslista olikin kotona. No eipähän silloin tullutkaan kaikkia aineksia jota olisin tarvinnut tuohon kakkuun.

Pohjan sainkin tehtyä oikeilla aineksilla, mutta sitten täytyikin improvisoida....Eli tässä kakussa on tuo manteli pohja, mutta muuten siinä on puolukkaa, mascarbonejuustoa ja kermaa.

Että tämmöinen oli minun perjantain leipomispäivä...

Ommellakin olisi pitänyt, mutta aika loppui kesken...Ommellaan sitten joku toinen päivä :)

Tänään onkin  sitten siivouspäivä, sekä meinasin vielä huomiseksi tehdä kinkkupiirakan..

Katsotaan miten tämä päivä menee... Palataan!!!    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva lukea käynnistäsi blogissani...Olisitko kiva ja jättäisit jäljen käynnistäsi..:)