Hae tästä blogista

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Metsän antimia, Liljoja liljoja.....Ulkona jyrisee ja paukkuu..nyt on hyvä aika tehdä päivityksiä.  Tämä viikko onkin ollut marjaisa ja kukkaisa...
Ensimmäiset talven herkut on sitten käyty hakemassa ja eikun pakkaseen. Muutama marja on kyllä nytkin lupa jo syödä. 20 kiloa punaista herkkua.


Ohhoh huonosti kävi minun runkomarketalle, niin paljon oli kukkia ettei runko kestänyt vaan rysähti poikki. Vähän on karsean näköinen nyt. Mutta onneksi on kesä jo loppupuolella.

Muutamia kanttarellejakin löytyi metsästä, alkavat vaan olla jo niin kuivia käppyröitä, kun on ollut niin kuuma. Mutta  kyllähän näistä nyt yhden muhennoksen saa. Sitten vähän mustikoitakin löytyi mutta vähän olivat vielä raakoja. Näistä tuleekin sitten suussamaistuva mustikka kukko, ja loput menevät sitten pakkaseen. Ensi viikolla käydään lisää keräämässä, toivottavasti vähän ilmat viilenisivät niin olisi mukavampi kerätä.

Pari rasiaa tuli ostettua kauppareissulta myös vadelmia, ai että nämä ovat minun herkkua. Toivottavasti tänä kesänä löytyisi hyvä vattu pusikko ja paljon vattuja että saa ensi talven herkutella. Mielessä kävi jo että taidan istuttaa itsellenikin vattu  puskia. Saa nähdä ehkä syksyllä meillä on jo omia vattupensaita..


Lauantai-iltana vähän viileämpänä aikana tuli tekaistua sitten tuo mustikka kukko. Ainekset ovat: 200 g voita, 1 dl sokeria, 4dl ruissihtijauhoja, 1 tl leivin jauhetta.
Pehmeä voi ja sokeri sotketaan yhteen ja siihen lisätään jauhot joihin on sekoitettu leivinjauho.
Otetaan taikina ja vuorataan sillä uunivuoka, mutta jätetään pieni pala taikinaa kanneksi.
Sekoitetaan 8dl mustikoita ja 1dl perunajauhoja ja ripaus sokeria keskenään, ja lisätään taikinan keskelle. Laitetaan kansi kiinni ja paistetaan uunissa 175 astetta n. 60min. Nautitaan vaniljajäätelön kanssa. Nami nami..Sunnuntai aamuna sitä sitten nautiskeltiin aamukahvilla kesähuoneessa. Ai että oli hyväää. Ehkä päiväkahvillakin ...


Nyt alkavat sitten liljat kukkimaan kukkapenkeissä. Yhtään en tiedä mitä sieltä nousee, koska viime syksynä monta monta monenlaista liljan mukulaa olen eri penkkeihin laittanut...Mielenkiinnolla odotan minkälaisia, minkävärisiä sieltä putkahtelee..tässä muutamia kuvia jo mitä olen tähän mennessä bongannut.

Pionipenkissä on tulossa  tämmöisiä, näyttäisi punaiselta mutta muuta ei vielä osaa sanoa...innolla odotan....
Vihdoin ja viimein alkoivat krassitkin kukkimaan, ihmettelin jo että miksi eivät kuki. Mutta nyt meinaa tämä kuumuus kuivattaa ne ihan alkuunsa, lehdet näyttävät jo ihan korpuilta...


Tästä penkistä löytyi sitten tämmöinen oranssikin päivänlilja, ensin kukki keltainen ja sitten tämä myöhäisempi.Pisarakello alkaa olla täydessä kukassa..Täältä löytyi tämmöinen lilja...Amppelineilikat alkoivat olla nyt vasta täynnä kukkia, vähän tuo viileä alku kesä jumitutti noita kukkimaan.


Täältä löytyy tämmöinen, vielä  kukassa mutta odotellaan...


Ensimmäiset uudet tänä kesänä ostetut kukatkin alkavat jo kukkimaan.


Nyt alkoivat nämä halvat pelargonitkin kukkimaan, näillä meni vähän pidempään kun  oivat kerenneet kaupassa kuivumaan joten jotuivat tekemään uusia kukkanuppuja ja lämmintä tuli niin kukkivat vasta nyt. Tuo punainen on minun omia talven yli menneitä taimia. Hyvin sekin nyt kukkii. Tuo vaaleanpunainen on oikein ihana.
Nämäkin olivat vähän aikaa kukkimatta enkä tiennyt minkä väriset nuo pelargonit ovat, mutta nyt kukkivat täydellä teholla ja aivan ihanat värit. Toivottavasti saisin nuo talvetettua talven yli...
Aivan ihanat daaliat alkoivat työntää kukkaa..kukkaa..ja kukkaa..


Kesähuoneeseen saapui myös kaksiväristä murattia...Tämmöistä tällä kertaa...ensi postauksessa on varmasti myös metsän antimia...ja noita liljoja ja ehkä paljon myös muuta.. 

Koskaan ei tiedä mitä tuleva tuo tullessaan. Mutta nyt ukkonen on mennyt pois ja minä lähden grillaamaan nahkaani tuonne ulos.

Ensin nautiskelen päiväkahvit ja mustikkakukon ja vaniljajäätelön kera.. 

Hyvää viikkoa kaikille..:) Nautiskellaan kesästä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva lukea käynnistäsi blogissani...Olisitko kiva ja jättäisit jäljen käynnistäsi..:)