Siirry pääsisältöön

Kesän tuusailuja ja nautiskelua!!


Hei taasen, niin on kiirettä pitänyt ettei ole kerennyt päivityksiä tekemään. Mutta kaikenlaista touhuiluja on myös tullut tehtyä, ja vähän myös päässyt nauttimaankin.

Meidän Netta neiti on niin innoissaan uudesta kesähuoneesta ettei meinaa sieltä pois lähteä. Tässä minä yritän sitä maanitella tulemaan pois poikkeen, mutta neiti vaan katselee häntä heiluen että onko pakko.



Ystävättäreni on antanut monenlaisia sisustusvinkkejä kesähuoneeseen, kahvilla käydessään. Yksi vinkeistä oli että tarvisen pienen korin jonka kanssa sitten kukkamekko päällä napsailen noita kuihtuneita kesäkukkia pois. Tämmöinen kori sitten löytyikin aivan sattumalta käyttämättömänä aittamme perukoilta. Sitähän piti sitten vähän tuunailla ja siitä tuli oivallinen kuihtuneiden kesäkukkien keräilykori. Kori on siis hommattu, mutta se kukkamekko vielä puuttuu. Eikä kyllä ollut ilmojakaan että olisi tarennut kukkamekossa ulkona pyörähdelläkkään.

Tässä kori maalattuna.
 Muutamia kukka ostojakin tuli tässä yhtenä päivänä tehtyä. Työmatkan varrelta löytyi yllätys, yllätys puutarha, johon piti tottakai käydä tutustumassa. Sieltä löytyikin kauan kaipaamani vaalenapunainen Alppiruusu ja pari kappaletta vaalenapunaisena kukkivia kurjenpolvija.


Samalla reissulla pyörähdin sitten ystävättäreni luona, ja siellä kaivettiin sitten muutamia muitakin kukkia hänen kukkapenkistään. Nyt oli sitten taas muutama kukkanen istutettava koristamaan omaa pihapiiriä.

Siinä sateisena ja viileänä viikkona tuli sitten illan ratoksi tv:tä katsellessa virkattua tuonne kesähuoneeseen tommoinen hempukka mattokin.

Siinä se nyt sitten koristaa kesähuoneen lattiaa pöytäryhmän alla.

 Netukan piti sitä käydä vähän ihmettelemässä ja haistelemassa, että mikähän ihme tämä nyt tähän on tullut.

Pitihän se ottaa ulko-ovesta jo keltainen pääsiäiskranssi pupuineen pois, ja laittaa vähän punaista ja valkoista, terassin värimaailman mukaan.
 Yhtenä lauantaina pyörähdettiin poitsun kanssa tuolla isolla kaupungilla, koska oli hänen rippijuhlansa tulossa. Niin pitihän nuorelle herralle käydä ihka ensimmäinen puku ostamassa. Kyllä muuten oli sitten oikein komea ja tyylikäs nuori herra. Sillä samalla reissulla tuli käytyä myös yhdessä sisustuskaupassa ja sieltä lähti mukaan kaikenlaista kivaa taas kesähuoneeseen. Pitäähän se ovessa olla tervetulokyltti, toivottamaan vieraat tervetulleeksi.

Sieltä löytyi myös pari kappaletta tommosia valkoisia laatikoita joista tekaisin sitten pöydät noille yrttiruukuille, jotka kaivoin tuolta vanhasta yrttilaatikosta ja laitoin vanhoihin koirien juomakuppeina olleisiin peltiämpäreihin. Siinä on nyt minun viljelmäni, sitruunamelissaa, salaattia, persiljaa ja ruohosipulia. Pari kappaletta punaisia pellesiä ostin myös tuohon yrttien kanssa väriä antamaan.


Löytyihän sieltä vielä etupuolen ikkunoihin syysiltojen iloksi kauniit kynttilä lyhdyt, niihin laitoin vaalenapunaiset tuikut antamaan vähän väriä. Näitä poltellaan sitten kun illat hämärtyvät.

Tämmöinen kiva vanhanajan peltitaulukin löytyi, jossa on muutama luonnonkukka, latinaksi kirjoitettuna.

Ystävättäreni oli joskus taas maininnut että tohon ikkunalle sopisi jotkut kivat pienet pullot, niin semmoisetpa sitten löysin myös tältä reissulta. Ja kyllä siihen ne todellakin käyvät erittäin hyvin, näihin voi aina laittaa muutaman kukkasen sitten tuolta pihamaalta mökkeröön tullessaan.


Samalta reissulta löytyi myös tämmöinen ihana taulu, jossa on todella hyvin sanottu mietelause..Näin meidän on tehtävä. Koskaan ei pidä murehtia eilistä eikä surra huomista vaan elää tätä päivää täysillä.

Tämän kranssin ostin joskus työmatkalta Pihtiputaalta, tarkoitus oli laittaa tämä tuohon oveen mutta koska tämä on paperinen niin se olisi mennyt pahaksi. Niimpä laitoin sen koristeeksi kesähuoneen sisälle.


Joskus ajattelin että olisi kiva jos tuossa ylhäällä roikkuisi jotain vihreää, niin sitten löysin tällaiset posliiniset garden astiat. Niihin kävin kaivamasta kukkapenkistä tätä suikeroalpia ja hienot tuli. Tässä ensimmäisessä kuvassa on posliininen kastelukannu.

Tässä on sitten tommonen posliininen sankko. Tässä nämä suikeroalpit jo kukkivat keltaisin kukin.


No hups, aika paljon sitä tältä reissulta sitten on löytynytkin. Nämäkin ihanat perhostyynyt löytyi. Ensin oli tarkoitus ommella ihan itse jonkunlaiset kivat ruusuiset tyynyt, mutta koska nämä löytyi ja käyvät tosi hyvin tohon sohvaan niin pakko oli ostaa.


Tässä vähän lähi kuvaa, eikös olekin hieno?


Nyt on vain sitten kaikenlaista laiteltu kesähuoneen seinälle koristeeksi.



Nyt sitten vihdoin ja viimein alkoi ihana pionipenkki olla täydessä kukassaan. Kyllä se on aina niin komia, harmi vain että nuo kukat kestävät niin vähän aikaa.



Pari vuotta sitten ostettu sormustinkukka on tehnyt tänä kesänä monta pientä tainta, nyt ne kukkii kauniisti monessakin kohdassa.


Punainen päivänkakkarakin on jo kukassa.

Tämän kukan nimeä en muista.

Tässä kukkii niitä ystävättären kukkapenkistä kaivamat malvat.


Päivänliljat kukkivat monessa penkissä tosi kauniisti keltaisin kukin.


Monen värisiä kuunliljoja löytyy myös meidän pihalta.



Runkomarketat koristavat sisääntuloa, molemmin puolin.

Samoin sisääntulossa on molemmillapuolilla valkoista ja vaaleanpunaista petuniaa.



Terassin pöydällä ihana miljoonakello tai japaninkello jompikumpi. Tästä minä tykkään tämä on kaunis.



Jaloritarinkannukset kukkivat kauniisti terassin vierellä ennekuin liljat aukaisevat kukkansa.


Terassinkaiteella komeilee viisi parvekelaatikkoa joissa on myös vaalenapunaista petuniaa ja valkoista lopeliaa.

Heinäseiväs aidalla olen rajannut alapihalta hormittuvan alueen, aidassa kasvaa komeasti villiviini. Penkissä siinä vieressä on pientäsydäntä ja isoja kuunliljoja.

Alapihalla on myös rivi pilarituijia joiden edessä on rivi keltaisia päivänliljoja.


Tämmöinen petuniakin tuli ostettua joten sekin koristaa alapihan kiviaitaa.

Ihanat vaaleanpunaiset daaliat ovat saaneet paikkansa heinäseivästä tehdyssä laatikossa.


Monenlaista kukkaa on myös kesähuoneen sisällä. On petuniaa ymm..


Tämä on joku perenna mutta en muista nimeä.


Tämä on kaunis, mutta nimeä en muista.



Laventeli tuoksuu kivasti kesähuoneessa.


Rakas poikani osti äidille sen kaivatun kynttiläkruunun (kyllä kun itse pyysin). Mutta nyt on kesähuoneessa myös kynttiläkruunu. Kynttilät löytyi netistä, tuli vaan vähän turhan pitkät mutta onneksi ne polttamalla lyhenevät :)




Nyt on kauniisti kukkaset ikkunalla...


Punaiset amppelineilikatkin alkoivat kukkia...



Viime viikonloppuna löytyi rompetorilta tämmöiset ihanuudet.


Heinäkuun kohdalla Kodin Kuvalehden kalenterissa komeili tällainen herkullisen näköinen mansikkakääretorttu. 



Niin pitihän se näin mansikka aikaan sitten itsekin tekaista. Ja voi poijaat että oli herkullinen. Onneksi tuli pari kaveria myös herkuttelemaan minun kanssani kesähuoneeseen tätä herkkua. Nami nami...



Nyt me Netukan kanssa vain nautiskellaan. Netta tykkää kuorsata tuossa sohvalla ihan oikeesti.
Ja varsinkin kun saa olla mamman kanssa.


Siinä se ottaa toooosi rennosti.


Tämmöistä meillä on tapahtunut...toivottavasti tykkäsit. Ehkä jatkossa kerkeen vähän useammin päivittelemään. Mutta eikös se sanontakin kuulu että parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Nyt alkaa siis olla kesähuoneessa kaikenlaista ja pihamaakin on päässyt kukkaloistoon...nyt siis on vain lupa nautiskella ja katsoa omia kättensä töitä. Ihan viimeisin kukkapenkki ei ole vielä oikein esittelykunnossa, mutta ehkä joskus.

Käyhän katsatelemassa aina joskus...mitä sitä ollaan tuusailtu ja tuunailtu...




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak