Siirry pääsisältöön

Syyskuun muistoja...elämää koiranpennun kanssa.... karvakorvien hyvinvointi..

 Nyt on pieni tauko noissa koiranäyttelyhommissa joten jotain kivaa oli pakko keksiä täällä kotona.. Meillä on tuohon eteisen käytävän seinälle muodostunut ajan myötä kuvakollaasi lapsista ja tietenkin nyt pikkuhiljaa siihen tulee myös kuvia lapsenlapsista.

Ensimmäisestä lapsenlapsesta sinne on tullutkin jo monta kuvaa, mutta tästä nuorimmaisesta ei vielä ollut kuin yksi vauvakuva joten siihen oli tehtävä muutos ja molemmista rakkaista mumminmussukoista on oltava tasaverroin kuvia. Niimpä nuorimmainenkin mumminmussukka pääsi siihen kollaasiin seinälle kun teetin hänestä muutaman kuvan. Vaikka ei vieläkään ole yhtä paljon molemmista niin eiköhän pikkuinen Kaspian ota vielä siskoa kiinni kuvien määrässä on hän niin suloinen hymypoika.


Nyt on ainakin molemmilla suurin piirtein samanlaiset kuvakollaasit, olisin halunnut ihan samanlaisen kuin Melissalla koska tuo kehys on aivan ihana mutta koska ei sellaista löytynyt niin tämä kehys käy hyvin, vaihdetaan sitten kun saadaan samanlainen kehys. Nämä kuvat ovat myös terapiaa mummille koska niin harvoin pääsee näitä pieniä kullanmuruja mussuttelemaan, niin ompahan kuvia joita voi päivittäin katsella, niin ikävä helpottuu edes vähäsen.


Kennelin sivuja piti myös pitkästä aikaa päivittää joten oli otettava vähän tuoreempia kuvia tuosta meidän pikkuisesta Lily-neidistä koska hänestä ei ollut kuin silloin muutaman viikon ikäisenä otettu kuva. Onneksi pihamaalle oli ilmaantunut "mörkö" eli peltipönttö ja sitä piti haukkua muutama päivä ja neiti oli terhakkaana, näin sain ainakin omasta mielestäni hienot kuvat tästä pikkuisesta karvakorvasta.


En tiedä mitä mieltä muut ovat, mutta ainakin omasta mielestäni tämä neiti on iän myöten kaunistunut ihan hitokseen. Luulin että tästä tulee sellainen pitkä runkoinen rimpula, mutta hän on kehittynyt nuoresta iästä huolimatta aivan mahtavasti ja on omaan silmään ainakin tosi kaunis. Hirmu paljon Lily muistuttaa isäänsä niin rungollisesti kuin myös kasvoistakin.


Mitään hirmuisia pihahommia ei ole pystynyt tekemään vielä sen leikkauksen jälkeen, mutta koska tuo ulko-oven edessä oleva kuisti alkoi olla jo ihan kamalan näköinen kun raivasin siitä kesäkukat (pelargonit) talvehtimaan sisälle. Olinhan nuo Calluna-ruukut siihen jo osittain silloin leikkauksen jälkeen laittanut, mutta nyt oli pakko jo ihan istuttaa ne siihen koska näyttivät todella hölmöltä, töröttäessä noiden isojen ruukkujen päällä. Onneksi löytyi vielä valmiiksi kerättyä jäkälääkin tuolta varastosta, jota oli kiva laittaa tuohon juurelle. 


Koska nämä olivat jo valmiiksi istutettu ruukkuun tällaiseksi isoksi istutukseksi, olikin helppo vaan kaivaa monttu noihin isoihin ruukkuihin ja ottaa istutusruukut pois ja tunkea suoraan tuohon ruukkuun sekä jäkälää juurelle. Näin saatiin kaunis helppo, sekä valmis istutus koristamaan syksyä ja talvea tuohon kuistin molemmille puolille. En vielä tiedä käynkö jossain vaiheessa siihen vielä muutaman oksan havuja, se jää nähtäväksi.


Tuosta tikapuusta vein ne kesäkukat tuonne sisälle ja koska tuo olisi tosi mitättömän näköinen ilman mitään niin mietin että mitähän tuohon laittaisi. Onneksi viime hammaslääkäri reissulla pistäydyin Joensuun Prismassa ja siellä oli tosi kivoja valmiita istutuksia joissa oli Callunaa sekä tuota lankaköynnöstä, niistä sai tosi kivat istutukset myös noihin ruukkuihin. Juurelle laitoin myös vähän sitä jäkälää ja niistä tuli tosi kivat, ehkä käyn vielä noihinkin muutaman vaikka katajanoksan silloin niistä tulee vielä tosi hienot.


Tämä on tosi kivan värinen ja tuo lankaköynnös tekee tästä vielä näyttävämmän, havunoksia ei tähän voi laittaa tulee liian täyteen, mutta ehkä muutamalla katajanoksalla tuohon saisi lisää ilmettä.


Tämä on samanlainen kuin tuo edellinenkin mutta erivärinen, ensin meinasin laittaa molempiin samanvärisen, mutta ehkä onkin parempi näin kuin on vähän väriä. Tähänkin saatan lisätä vielä muutaman katajanoksan...


Viime sunnuntaina lähdimme Milla neidin kanssa tuonne tielle kokeilemaan miten se onnistuu tuo pannassa ja hihnassa oleminen. Neitihän meni kuin vanha tekijä eikä näyttänyt ahdistavan yhtään vaan mentiin vauhdilla sinne ja tänne. Välillä piti käydä nuuhkimassa kukkia ja lukemassa päivän uutiset koska hajuja siellä varmasti oli.


Milla oli erittäin kiinnostunut todellakin tuoksuttelemaan kaikkia kukkia, oli tosi kiva seurata miten pikkuinen neiti meni aina jonkun kukan luokse ja tuoksutteli niitä. Milla oli oikea kukkaistyttö.


Välillä oltiin myös piilosta ja kun autoja tuli niin tämä pikkuinen neiti oli tosi nätisti puskassa tien vieressä ja sieltä seurasi kun auto meni ohi. Hienosti sujui siis meidän ensimmäinen hihnakävely....


Koska tämä neiti on niin liikkuvaista sorttia ettei paljon paikoillaan pysy, niin onneksi perhonen lähti lentoon tienvarrelta ja sain jonkunlaisen seisontakuvan, ei nyt niin täydellisen mutta olipahan hetken ainakin paikoillaan.


Meillä on ollut tämän neidin kanssa välillä aikamoisia erimielisyyksiä siitä mitä ei saa tehdä ja mitä saa tehdä. Yleensä tämä neiti tekee juuri sitä mitä ei saa tehdä ja muistaa sen ehkä viisi sekuntia kun häntä kielletään. Joskus olisi tosi kiva tietää mitä tuossa pienessä päässä oikein liikkuu. Yleensä juuri silloin kun se on sen sekunnin paikoillaan niin luulen että hän keksii juuri silloin niitä juttuja mitä ei saa tehdä.


Mutta onneksi tämä pieni suloinen riiviö on myös opettanut minua siitä että kukaan ei ole samanlainen. Meillä on ollut paljon pentuja ja kaikki ovat todellakin olleet aivan erilaisia, on ollut ihana huomata millaisia persoonia nämä kaikki ovat. Cavalierit ovat jo pentuna täydellisiä Cavalierien luonteen omaavia kun taas Chihut ovat myös, eli molemmat ovat täysin erilaisia. Kyllä minunkin elämäni olisi vielä enemmän tylsää jos nämä karvakorvat eivät olisi täällä pitämässä minua virkeänä ja antamassa iloa päiviin. 


Kyllä pienetkin asiat voi piristää syksyn synkeyden aikana, kuin esimerkiksi istuminen pari tuntia kynsihuollossa. Varsinkin kun loppu tulos on aivan mahtava ja voi nauttia uusista kauniista syksykynsistä. Voihan tämä olla monen mielestä turhuutta mutta voin sanoa että minä ainakin nautin tästä turhuudesta ja koska en käy kampaajalla (vaan leikkaan hiukseni itse) niin haluan nauttia edes jostakin hemmottelusta ja tämä kynsihuolto kuuluu minulla juuri niihin...


Oon jo pitkään miettinyt että pitäisi ostaa koirille jonkinlainen trimmeri jolla saisi noilta karvakorvilta leikattua noita tassukarvoja, kun tähän asti olen ottanut ne tavan leikkaus saksilla eikä niillä saa mitenkään hyvin. Selailin tuolta internetin syövereistä jos vaikka minkälaisia trimmereitä ja oli tosi vaikea valita niitä niiden pelkistä kuvista. Onneksi otin yhden Cavalier-kamun kanssa puheeksi ja hän kehui tätä trimmeriä niin ajattelin että eipähän tuo paljon maksa joten kokeillaan.
Tämä tuli sitten viime viikolla joten aivan pakko oli nyt viikonloppuna sitä testata ja olen tosi tyytyväinen tähän. Aivan huippu tuote, pieni kokoinen ja tosi näppärä käytössä ja tämä löytyy Milopetin sivuilta, suosittelen Aeolus-kiss-minitrimmeri.


Toinen hankinta olikin sitten noille karvakorville tämä hammasharja. Koska koiramäärä on kasvanut nyt tähän 7 ja koirien terveys sekä hyvinvointi on minulle tärkeää, niin harkitsin jo pitkään koirien hammasharjan ostoa. Meillä oli vanha lasten pieni sähköhammasharja jota suunnittelin että otan sen uudelleen käyttöön ja pesen sillä koirien hampaat. 
No eihän siitä mitään tullut kun se surisi ja jurisi, niin jokainen lähti niin kauas siitä harjasta kuin vaan pääsivät joten suunnitelmaan tuli muutos. Pitkään mietin että mikähän olisi paras jolla saisi pidettyä noiden karvakorvien hammaskaluston puhtaana ja terveenä purutikkujen lisäksi. Näin sitten tuolta internetin syövereistä tämän Emmi-petin ultrasonicin hammasharjan ja ajattelin että eihän siitä mitään haittaakaan ole jos kokeilen. Mutta tämä osoittautuikin tosi hyväksi, aluksi jokainen karvakorva vähän vierasti kun otin tuon käteen ja olivat sitä mieltä että taas lähdetään tuosta vekottimesta kauaksi. Mutta koska tämä ei pidä mitään ääntä, eikä sillä mitenkään harjata vaan laitetaan tuota hammastahnaa ja pidetään 10 sekuntia yhdessä kohdassa paikoillaan ja sitten siirrytään toiseen kohtaan. Olen tuota käyttänyt nyt pari viikkoa ja käytän pari kolme kertaa viikossa, olen huomannut jo pikkuista eroa. Parilla karvakorvalla on ollut vähän hammaskiveä kulmahampaissa ja tämän parin viikon jälkeen ne on melkein puhdistuneet. Alku kankeus on hävinnyt ja nyt jokainen karvakorva onkin jo antanut ihan kivasti puhdistaa tuolla hampaat, olen tuohonkin tosi tyytyväinen. Jos joku haluaa kokeilla niin suosittelen emmi®-pet koirien Ultraäänihammasharja.



Nämä pari uutta hankintaa on ollut koirien hyvinvointiin liittyen ja olen tosi tyytyväinen koska näiden karvakorvien hyvin vointi on minulle tosi tärkeää, niin teen heidän vuoksensa mitä vaan.
Kolmas hankita tällä hetkellä olikin tuolle meidän pikku Millalle, Mustista ja Mirristä löysin aivan ihanan vaaleanpunaisen hihnan ja pannan. Vaikka kaikenlaisia pantoja ja valjaitahan meiltä kyllä löytyy, mutta jotenkin tuntui siltä että pitää jokaisella pienellä karvakorvalla joka meidän porukkaan tulee olla jotain ihan omaakin, niinpä hommasin Millalle ensimmäiset omat lenkkeilyvarusteet.



En yleensä mainosta mitään alkoholi tuotetta mutta nyt on ihan pakko. Olen pitkään jo pysytellyt pelkässä valkkarissa koska siideristä ja lonkerosta tulee närästystä sekä turvottaa joten ei ole kiva olla. Mutta ajattelin eilen kaupassa käydessäni että otan nyt yhden siiderin illaksi telkkaria katsoessa. Tämä olikin aivan huippu, aivan huippu hyvän makuinen ja harmitti kun en ollut ottanut kuin yhden joten tänään piti käydä hakemassa pari lisää joita voi nauttia Tanssii tähtien kanssa ohjelman aikana. Jos kuka tykkää makeasta siideristä niin kannattaa maistaa tätä, on ihan helvetin hyvää....


Lopuksi vielä yksi kuva pienestä riiviöstä joka hyppäsi tuonne korin päälle ja alkoi järsimään tuota isännän eväslaukkua, eikun järske vaan kuului ja sitten kun kielsin niin eikös hän noilla suloisilla nappisilmillään tuijottanut "mitä en minä ole mitään tehnyt" joten ei hänelle voi olla pitkään vihainen :)


Tämmöistä tällä kertaa, pitkä oli viikko sairasloman jälkeen mutta menihän se kuitenkin. Kaikkea kivaa tuli tehtyä ja mikä parasta, hommattua noille karvakorville laitteita että heidän hyvinvointi on taattu koska se on minulle tärkeää. Nyt jatketaan tätä synkkää syksyä mutta yritetään keksiä jotain kivaa ettei mieli synkisty liikaa. 
Kaikkein eniten minä nyt odotan Nupun juoksujen alkua että pääsen taas käymään Oulussa tapaamaan hyvää kasvattajakaveria sekä tarkoitus on viettää siellä useammankin päivän että pääsee tästä normaali arjesta vähän irtautumaan. Toiseksi eniten odotan taas Lahden näyttelyreissua koska se tulee olemaan todella tärkeä minulle koska Lilyn veli Hugo-poika on myös ilmoitettu sinne ja olen aivan täpinöissäni näkemään tämän pienen ihana pojan.  Ihan hirveästi odotan minkälaisen arvostelun tämä pikku poika saa.... Voi hitto että en meinaa jaksaa odottaa... Mutta ehkä tää synkkä aika menee nopeammin kuin on jotain kivaa odotettavissa.

Oikein ihanaa syksyä synkkyydestä ja vesisateesta huolimatta, pidetään mieli korkealla ja poltellaan kynttilöitä sekä keksitään jotain kivaa mielen piristykseksi...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak