Siirry pääsisältöön

Syyskuun kuulumisia Cavattaren ja koiruuksien elämästä



Viipurin näyttelyreissun jälkeen oli kyllä paikallaan kohottaa malja Nupulle sekä Nitan että Kustinkin titteleille. Tämä kesä on ollut aivan huippu näiden kolmen koiruuksien osalta ei voi olla kuin ihan hiton tyytyväinen. Toukokuussa Viipurin reissun jälkeen laitettu skumppa tuonne jääkaappiin olikin jo aika korkata ja kilistellä. 


Mikäs sen kivempaa aloittaa muutenkin viikon kesäloma kuin korkata kesähuoneessa skumppapullo ja nauttia ihanasta lämpimästä syysillasta kynttilöiden sekä skumpan kanssa.




Ensimmäistä kertaa sytytin kynttilät kesähuoneeseen ja nautiskelin ihanasta alkavasta syksystä.



Työkaveri teki perjantaina minulle hienon kampauksen sinne Venäjän näyttelyyn, olikin muuten tosi hieno kun kesti neljä päivää. Sitten oli kyllä jo irroitettava, olisikohan tällä syytä siihen miksi pärjättiin niin hyvin tuolla Viipurissa tiedä häntä.


Syksy on vaihtunut mutta puutarhassa kukkii. Petuniatkin jaksaa vielä kukkia tosi hyvin koska kerran päivässä kuljen tämän pikku korini kanssa ympäri puutarhaa ja nypin kaikki kuolleet kukat pois. Aurinkoisella kelillä tulee paljon vähemmän tuota roskaa kuin sitten sateen jälkeen. Petuniat ei niin hirveästi tykkää tuosta vesisateesta joten ihan hyvätkin kukat piiskautuvat huonoksi ja ne on parempi kerätä sieltä pois.


Tässä sateen jälkeen kuva kun paljon on vielä kukkia petuniassa mutta sade on osittain piiskannut joten kerätään huonot pois ja niin loistaa taas.


Mustasilmäsusannat loistaa myös, tämä pääsi välillä vähän kuivamaan joten tämä ei niin hyvän näköinen enää ole, mutta tuo toinen loistaa.



Tämä ei ole niin paljon piiskautunut mutta paljon on vielä kukkia tässäkin.


Perhospelakuu on vielä tosi kivan näköinen, toivottavasti saan tämän jotenkin talvetettua. Viime vuonna ei onnistunut.


Daaliat ja Hortensia ovat vielä täydessä kukassa, eihän näitä raahdi vielä mihinkään heittää...


Hortensia tekee aivan mahtavan kokoisia kukkia koko ajan...

 Daaliat ja Samettiruusut ovat aivan mahtavan näköisiä näissä ruukuissa. Antaa vaan kukkien kukkia.



Inkaliljakin työntää kokoajan lisää kukkia, toivottavasti saan tämänkin talvetettua ensi kesälle koska tämä on aivan ihana.


Entäs nämä Pelargoniat tuolla kesähuoneessa, aivan mahtavat. Kokoajan tulee lisää kukkaa joten miten näitäkään raahtii vielä siirtää sisätiloihin. Toivottavasti eivät unohdu vaan saan laittaa talvehtimaan ja loistavat vielä ensi kesänäkin.


Nämäkin amppelit ovat aivan mahtavat, voikun nämäkin saisi talvetettua niin olisi ensi kesänä helpompaa.. Mutta nämä ei onnistu.


Tämäkin kesähuoneen edessä oleva hortensia, ihan mahtavat kukat ja koko ajan tulee lisää kukkanuppuja. Toivottavasti olisi pitkään vielä lämmintä niin tätäkin kukka loistoa saa vielä ihailla pitkän aikaa....


Onnistuisikohan näiden Daalioiden juurakot talvettamaan, joskus olen yrittänyt mutta huonolla tuloksella. Pitäisiköhän näillä taas kokeilla eihän se ota jos ei annakkaan.


Nämä on viime talven talvehtineita pelargoneita ja aivan hienosti ovat lähteneet kasvamaan. Koko ajan työtävät uutta kukkanuppuvartta ja kukkaa....




Keijunmekko on kasvanut aivan huimasti, toinen on jo tuolla katossa asti. Saisinkohan näistä kerättyä siemenet talteen ja saisi kasvatettua itse ensi kesälle omat taimet. Saa nähdä, viime kesänä en ainakaan löytänyt niistä kukista siemeniä, tai en osannut etsiä.


Toinen Keijunmekko viiltää maata....


Isossa kukkapenkissä kesähuoneen vierellä kukkii Syysleimut. Eivät ole tänään parhaimmillaan koska sade oli piiskannut ne viime yönä...


Mumminakkunalla komeilevat vielä mahtavat pelargoniat.



Kesähuoneen nurkassa kasvaa aivan mahtavasti vielä petunia. Välillä meinas jo kuolla kuivuuteen mutta heräsi hyvin henkiin ja uutta kukkaa pukkaa koko ajan lisää ja lisää....


Viime vuotinen syntymäpäivälahja meni talven yli ja nyt kukkii kauniisti kesähuoneessa. Vähän enemmän olisi pitänyt katkoa noita oksia sielloin keväällä, niin  ei olisi noin roikeli. Mutta jos saan sen menemään vielä ensi talvenkin yli niin sitten pienitään ja otetaan pistokkaita.


Kranssit ja Villiviini on aivan mahtavan näköiset tuossa portin molemmilla puolilla.


Puutarhan ihastelun jälkeen on ihanaa nauttia lasillinen skumppaa kesähuoneessa ja vaan nautiskella kesän viimeisistä lämpimistä illoista koska luulen että ei tätä pitkään enää kestä.


Nuppukin nauttii mamman kanssa kesähuoneessa viimeisistä lämpimistä kesäilloista.


Ilta hämärtyy ja koko karvakorvaporukka on nautiskelemassa kesähuoneen tunnelmasta kynttilälyhtyjen loisteessa mamman kanssa, mikäs sen mukavampaa kun kaikki rakkaimmat ovat lähellä.


Nyt saatiin myös kesän näyttelyreissusta aidot dokumentit postissa, eli Nupun Latvian muotovalion aidot diplomit ja ruusuke pääsevät nyt kehyksiin seinälle muiden diplomien viereen. Nyt odotellaan vaan vielä Venäjän valiodiplomia ja silloin alkaisi olla kaikki saavutetut diplomit seinällä. 


Koska suunnitteilla on Nellan ja Nupun astutukset niin ilman virallisia terveystarkastuksia minä en missään nimessä aio astuttaa joten matka suuntautuikin Joensuuhun virallisiin terveystarkastuksiin näiden neitien kanssa. Vähän kyllä jännitti että mitähän sieltä tulee mutta koska en ollut huomannut kummassakaan neidissä mitään poikkeavaan niin luottavaisin mielin mentiin. Eipä siellä mitään poikkeavaa ollutkaan vaan täydellisillä papereilla jatkamme astutuksien suunnittelua, terveitä tyttöjä molemmat.


Pakko on teillekin kertoa tämä tarina, kun olen aina miettinyt mitähän sitä lahjaksi aina antaisi kavereille ja tuttaville niin nyt se selvisi. Kyseltyäni vähän työkavereilta niin mikäs sen parempi lahja onkaan apteekin työntekijältä kuin Apteekkarin konjakki pullo. Aivan huippu lahja, vaikka en itse konjakista tykkää, mutta pelkän pullon takia voisin ostaa tuon myös itselleni...


Syksy tekee kovasti tuloaan ja alku postauksessa olikin viimeisiä kuvia kesäkukista ja nämä auringonkukat vielä viimeistelee hienosti tämän kesäkukkien kuvasarjan. Aivan ihania Auringonkukkia kasvoi tuolla aitan vieressä kaverin antamista taimista...Saisinkohan ensi kesänä itsekkin näitä kasvatettua, se jää nähtäväksi mutta toiveissa olisi.


Nyt alkaa illat olla jo niin viileitä että viikonlopun skumppa pullo piti nauttia ihan sisätiloissa, ei pystynyt enää menemään kesähuoneeseen. Mutta mikäs sen tunnelmallista sitä olisi nauttia sisälläkin kun laittaa kynttilät palamaan ja nautiskelee.


Viikonlopun nautiskelua ensimmäisten syksyn kynttilöiden palaessa.


Ihanaa oli laitella illan hämärtyessä kynttilöitä palamaan ja vähän tuli myös muuteltua olohuoneen järjestystä.



Kaksi pientä pöytää laittelin vierekkään ikkunan eteen niin sain näille kaikille Orkideoille mukavat paikat vierekkäin.


Illan hämärtyessä pienet tuikkukipot näyttivät tosi kivoilta noiden enkeleiden vieressä. Noihin tuunattuihin pulloihin laitoin vielä tuolta ulkoa pari perhospelargonin kukkia ja tästä tuli tosi kivan näköinen.


Vaikka välillä on kauhean ikävä lähteä töihin aamulla kun tämä porukka katselee niin haikein mielen lähtöäni. Niin tässä oli sellainen tilanne että he halusivat vain dentastixtikun ja olivat sitä mieltä että anna se niin saat mennä töihin..Hah hah haa... 


Koska syksy on tullut ja kesäkukkien aika on poistua, tuli meillekin muutama syksyinen istutus tuohon ulkokuistille. Olin suunnitellut viikon että tulevana viikonloppuna laittelen kesäkukat pois ja uudet syysistutukset niiden tilalle, mutta luoja olikin päättänyt ihan muuta ja flussa iski loppuviikosta ja meinasi jäädä istutukset laittamatta. Perjantai ja lauantai meni flunssan kourissa pienessä kuumeessa ja alkoi jo tuntua toivottomalta. Mutta onneksi sunnuntaina oli vielä vapaapäivä ja kuumekin oli laskenut joten uhmasin luojaa ja menin siivoamaan pihan talven tuloa odottelemaan. Puhdistin ja raivasin ulkokalusteet aittaan talven ajaksi sekä kaikki kesäkukat, mitä en yritä talvettaa heitin tunkiolle, lopuksi ajoin etupihan nurmikon ehkä tai oikeastaan toivottavasti viimeisen kerran. Nyt saa siis talvi tulla minun puolestani, täällä alkaa olla valmista.

Etukuistille kävin paikalliselta Tokmannilta hakemassa Callunoita sekä hopealankaa syysistutuksiin, kesäkukkaistutuksista jäi vielä nuo Muratit jotka käytin hyödyksi ja istutin ne noiden Callunoiden ja hopealankojen seuraksi ne antavat kivasti ilmettä noihin istutuksiin. Lopuksi kävin metsästä havunoksia ja pallojäkälää joilla viimeistelin nuo istutukset. Ainakin omasta mielestäni onnistuin aika hyvin, koska noista tuli ainakin omaan silmään tosi kivan näköisiä.


Kuistin molemmille puolille tuli samanlaiset istutukset. Noihin alhaalla oleviin laitoin vielä nuo lyhdyt tuohon keskelle, niissä on kiva poltella sitten kynttilöitä illalla hämärässä, ne valaiset tosi kauniisti tuota istutusta.


Kuistin heinäseivästikkaille laitoin myös noita Callunoita ja havunoksia, tästäkin tuli tosi kivat ainakin omasta mielestäni. Pallovalot loistavat kivasti tuossa ympärillä ja antavat mukavan tunnelman sisäänkäynnille.


Pikkuinen pöytä tuolta terassin päädystä missä se oli yhden istuskeluryhmän keskellä, siirtyi tähän kuistille ja sai myös koristeeksi kauniin syysistutuksen, Callunaa, hopealankaa sekä havuja. Lisäksi nämä vanhat ruskanväriset tuikkukipot sopivat tuohon asetelmaan tosi kivasti ja niissä on kiva poltella tuikkuja syksy / talvi- iltoina.



Lopuksi syksyisiin puutarhahommiin lisäsin tänä syksynä noiden siementen keräilyn. Koskaan aikaisemmin en ole omasta pihasta kerännyt siemeniä, mutta nyt ajattelin että kokeillaan. Eihän ole mitään varmaa että noista lähtee mitään kasvamaan mutta yritetään, eihän se ota jos ei annakkaan. 


Sain vähän opastusta vanhalta puutarhurilta, minkälainen on tuon keijunmekon siemenkota joten sellainen piti käydä tarkistamassa josko löytyisi tuolta omasta kukasta, mikä kukkii vielä täydellä voimalla tuolla kesähuoneessa. Ja yllätys oli suuri koska sieltä todellakin löytyi useampiakin siemenkotia, nyt vaan siemenet talteen ja tammikuussa täyden kuun aikaan kylvämään siemenet ruukkuun ja odottelemaan tuloksia.
  Tänä kesänä nuo kylvämäni krassin siemenet teki aivan mahtavat kukat joten kokeillaan ensi kesänä sitten miten näistä omista siemenistä lähtevät kasvamaan, noita siemeniä on ihan hitokseen vaikka en edes kaikkia kerännytkään.
Lisäksi ajattelin kokeilla kerätä myös noita isojen samettiruusujen siemeniä saisiko niistä kasvatettua omia taimia ensi kesänä.
Ihan innoissani olen näiden siemenien suhteen jos vaikka saisi omat kasvit kasvatettua omista siemenistä, toivossa on hyvä elää... Eihän mitään saa jos ei edes yritä, vai mitä olette mieltä.


Kesän kauniit pelargoniat siirtyivät myös sisätiloihin odottelemaan ensi kesää, katsotaan miten näiden käy menevätkö kaikki talven yli. Nämä Pelargoniat ovat toissa kesäisiä ja siirsin nämä nyt väliaikaisesti tuohon pojan entiseen huoneeseen. Luulen että se on talvella vähän liian lämmin joten ne siirtyvät vielä tuonne peräkammariin koska se on viileämpi, mutta koska nämä ovat vielä täydessä kukassa ja isoja niin niille ei ole vielä paikkaa tuolla peräkammarissa.


Nämä pienet Pelargoniat ovat tämän kesäisiä joten nämä on siirretty jo valmiiksi tuonne peräkammariin, saa nähdä menevätkö talven yli vai pitääkö heittää keväällä tunkiolle. Nuo viime joulun Amaryllikset kasvoivat kivasti kesällä tuolla Kesähuoneessa joten toivon että jos vaikka kukkisivat sitten tänä jouluna uudestaan. Nyt odottelen vain että kuivattaa nuo lehdet ja voin siirtää ne pimeään odottelemaan joulua. Koskaan aikaisemmin en ole noita yrittänyt pitää hengissä joten sekin kokeilu on ensimmäinen, saa nähdä miten käy.


Nämäkin pienet Pelargoniat ovat tämän kesän kesäkukkia katsotaan menevätkö talven yli. Yritän myös saada nuo Inkaliljat menemään talven yli, mutta epäilen kyllä etteivät mene. 


Koska flunssa on ollut niin jotenkin tuon yhden päivän puuhastelu tuolla ulkohommissa vei koko meidän porukalta mehut. Niimpä loppupäivä menikin sohvalla rentoutuessa ja lataillessa akkuja tulevaa työviikkoa varten, eikä siinä kyllä tarvinnut yksistään olla koska nämä lämpöpatterit halusivat tulla mamman jalkoja lämmittämään. Mikäs sen mukavampaa on viettää sunnuntai-iltaa kuin näiden rakkaiden karvakorvien kanssa makaillessa sohvalla.


Syyshommelit on tehty ja terveystarkastukset myös, onkin sitten aika valmistautua siihen että jospa vaikka ensi talvena meillä viipettäisi pieniä koiravauvoja. 
Niimpä suuntasimme tämän pikkuriivön kanssa kohti Seinäjokea seuraavana viikonloppuna kosiomatkalle.


Ensimmäisen päivän iltana Nuppu oli sitä mieltä ettei tää ollut yhtään kivaa. Ensin pitää kuusi tuntia hönöttää tuolla boxissa hitonmoinen matka ja sitten tommoinen valkoinen karvakorva jallitti minua koko illan ja hyppi selässä. Tää on mamma siun syytä, en oo siun kaveri.


Vihdoin ja viimein olimme päässeet hotellille ja voimme nauttia kaksistaan olosta lähdimme Nupun kanssa nauttimaan lasillisen valkoviiniä hotellin aulaan. No ihan itselleni se lasillinen oli kyllä ihan tarpeen unilääkkeeksi, mutta oli kiva että voimme olla Nupun kanssa kaksistaan sitä nauttimassa eikä tarvinnut pienen olla yksinään hotellihuoneessa. Meillä oli rankkamatka takana joten oli ihan ymmärrettävää että Nuppu halusi olla mamman kanssa koko illan.



Nuppu oli illalla todella onnellinen kun sai olla mamman viekussa ja vielä kun sai nukkuakin prinsessana mamman viekussa. Vähän kyllä jännitti kun kuului yöllä vaikka minkälaisia ääniä niin niitä piti kyllä vähän haukahdella mutta muuten meni ihan kivasti.

Seuraavana aamuna kun sai vähän herkkuruokaa ja muutenkin sai olla mamman kanssa ihan kaksistaan koko illan ja yön nukkua mamman viekussa niin alkoi Nuppukin olla jo sitä mieltä että kyllä se tuo mamma on ihan kiva.


Aamulla suuntasimme taas Manuel rakkaan luokse ja johan oli ihan eri ääni kellossa molemmilla. Nuppukin oli sitä mieltä että tämähän on ihan kivaa... Kotimatkalle lähdettiinkin tyytyväisin mielin, koska ainakin näytti siltä että Nupulla oli olo kuin omenalla "punaiset posket ja siemenet sisällä". Ainakin toivon niin. 


Matka oli kyllä todella pitkä ja kuusi tuntia hurruutettiin kotiin, välillä oli pakko käydä nappaamassa vähän suklaata ja kahvia. Suklaalla ja kahvilla taisinkin pari päivää elellä koska auton roskakassista löytyi kotona 7 purkkia kahvia ja muutama suklaapatukan paperi.



Kun vihdoinkin olimme kotona niin odottelimmekin sitten pienen mumminmussukan saapumista. Voi sitä riemua kun vihdoinkin mummi ja mumminmussukka tapasivat. Viikko menikin sitten tämän ihanan lapsenlapsen kanssa, koska mummin piti tehdä kaikki kukaan muu ei kelvannut.

Aivan mahtava syyskuu onkin jo takana ja olemme siirtyneet lokakuun puolelle.
Viime kesä on laitettu pakettiin ja otettu vastaan syksy, Nuppukin on päässyt sulhasiin ja nyt vaan odotellaan tuloksia ja toivotaan että saataisiin marraskuun lopulla pieniä chihulapsia.

Oikein ihanaa syksyä kaikille lukijoilleni, vaikka illat pimenevät ja ilmat kylmenevät pidetään mieli virkeänä ja nautiskellaan kynttilöiden tunnelmasta, näin minä ainakin lupaan tehdä.








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak