Siirry pääsisältöön

Pikkaisen pääsiäistä laitettu piristykseksi meidänkin kotiin...sormet upotettu multaan sekä Suomen koiranäyttelyjen lopetuksen hieno päätös kotinäyttelyt!



 Oikein mukavaa aurinkoista huhtikuuta, vaikka välillä tuli vielä lunta niin nyt aurinko paistaa ja keli lämpenee. Vaikka tässä on välillä ollut hermo pinnassa ja muutenkin on tuntunut että kaikki menee päin prinkkalaa eikä mikään onnistu niin siitä huolimatta on pidettävä mieli korkealla ja yrittää raahustaa eteenpäin. Töissä on ollut tässä viimeaikoina niin rankkaa että tuntuu kuin kaikki kaatuisi päälle sekä hermo on ollut todellakin pinnassa ja siitä ovat saaneet kuulla myös sekä työtoverit että kaikki muutkin ystävät ja tuttavat, pyydän sitä anteeksi, en yleensä ole näin vittumainen ihminen (vai olenko?)mutta nyt on vaan ollut todellakin hermo pinnassa. Mutta nyt alkaa loma ja aion nauttia siitä kaikin tavoin, enkä ajattele mitään negatiivisia asioita vaan yritän pysyä positiivisena niin kuin ennen vanhaan.

 Vaikka en pääsiäisenä olekaan kotona niin siitä huolimatta piti kuitenkin laitella vähän väriä tuonne pihalle kun alkoivat näyttää nuo callunat jo ihan hirveiltä.

Kuistille etuoven viereen laittelin vähän narsisseja tuomaan vähän piristystä. 



Kyllä se kummasti piristää mieltä kun saa jotain väriä vaihdettua tähän oven eteen, on se paljon mukavampi tulla kotio.


Pikkuisen sain jo aloitettua niitä Melissan tunikoita. Posti toi viikko sitten minulle tollasen lehden josta saa muutamia kaavoja joita voi sitten vähän tuunailla mieleisekseen. En muuten edes tiennyt että tuollainen lehti on olemassa, ennen vanhaan kun omille lapsilleni ompelin noita vaatteita niin oli sellainen kuin Muotimuksu jota ei näköjään enää ole, tai en ole ainakaan mistää löytänyt. 
No tuosta kuitenkin sain sen tunikan kaavan piirrettyä ja kankaat leikattua mutta sitten loppui aika sekä inspiraatio. Mutta kohta on pakko saada se ommeltua koska olen lähdössä tällä viikolla sinne mumminmussukan luokse ja olisi kiva jos voisi sen tunikan viedä tullessaan.


Koska on aurinkoisia päiviä tässä ollut jo muutamia ja viikko sitten oli jo tosi lämmin päivä, niin me Nupun kanssa nautiskeltiin auringosta yhdessä tuolla kesähuoneessa.


Ensin nautiskeltiin Nupun kanssa ja sitten sinne tuli meidän kaveriksi Nitta.


Emmekä me pitkään tarvinneet olla kolmestaan kun seuraamme saapui myös Netta.


Ja yllätys yllätys kohta meitä oli jo viisi ja meidän kaveriksi saapui myös Kusti...


Siinä me sitten nautiskelimme viidestään kun kaverit alkoi pyörittämään päätänsä ja ihmettelin että mikähän heiltä on nyt hävinnyt....


Eikä tarvinnut pitkään miettiä kuka heiltä oli kadoksissa, eli Nella. Niimpä me sitten koko konkkaronkan kanssa nautiskelimme ensimmäisistä kevään auringon säteistä kesähuoneessa.....Ja kaikki nautti...



Pitkän rankan työrupeaman jälkeen on tosi kiva jäädä ansaitulle kahden viikon lomalle jonka kruunaa puhdas koti. Loma pitää aloittaa lasillisella valkkaria ja oikaista jalat sohvalle sekä nauttia vaan olostaan.



Mikäs sen parempaa on kuin tämä Suomen näyttelyiden lopetus vähäksi aikaa on lopettaa oman kylän näyttelyissä ja vielä suhtkoht hyvällä menestyksellä.

Kiteen koiranäyttely 13.4.2019
Tuomarina Madsen Jessie Borregaard, Denmark
JUN ERI, JUK 1 SA, PU 3 VASERT

Arvostelu: (suurinpiirtein mitä sain selvää tuosta arvostelusta)
12 months old, young male, under developing, very pleasing head, could be a bit longer in muzzle, correct bite healthy eyes of correct size, lovely dark colour, enouger flat skull, well placed ears urth good feathering, still need should develop in chest and depthy of chost, well angulated in fint and rear, well set tail correct coat did coat structure, moves with teach and drive from side still needs to form up his in bacli fiam teach behind. ( siis ei hajuakaan mitä tuossa lopussa lukee)

Kuva on Joensuun näyttelystä @lumikattiphotos
Jos joku saa paremmin tuosta selvää niin kertoisko miullekin...


 Nitta Kiteen näyttelyssä 13.4.2019
Tuomarina Madsen Jessie Borregaard, Denmark
JUN ERI, JUK 2 (kukaan junnunarttu ei saanut SA:ta)

Arvostelu:

16 months, well developed for her age. Pleasing head, correct flat skull and well set ears under good featherning. correct eye set. good colour, a bit deep in stop, correct bite, correct leng of neck, for age, well developed in forechest and deptu of chest, well set tail, good angulation in behind but need to muscle up, correct and fine in front movement, too narrow and in sound behind, good coat and coat shucfure.


Kuva on Joensuun näyttelystä @lumikattiphotos

Viimeisenä muttei vähäisempänä oli sitten meidän Nuppu.

Nuppu Kiteen näyttelyssä 13.4.2019
Tuomarina Savolainen Tuula
NUO ERI, NUK 1 SA, PN 4

Arvostelu:

23kk erinomaiset mittasuhteet, esiintyy ryhdikkäästi, hyvä omenan muotoinen pää. Isot tummat silmät, hyvä asentoiset korvat, hyvät isot hampaat, hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hieman pehmeät ranteet, tilava rintakehä voisi olla hieman pidempi ja lanneosa lyhempi. Erinomainen häntä, tehokkaat tarmokkaat liikkeet.


Kuva on Joensuun näyttelystä @lumikattiphotos

Vaikka se otti taas vähän tuonne hermopinteeseen kun jäi varsinkin Nupulta se serti saamatta oman kylän näyttelystä, niin siitä huolimatta olen tosi iloinen ja onnellinen kaikkien hyvään näyttelymenestykseen. 

Kustin varasertistä olen erittäin onnellinen ja odottelen mitä tuo komea poika vielä tuokaan kunhan ensin kasvaa ja saa massaa tuonne runkoonsa. 

Nupun kohdalla olen luullut vähän liikoja, joten parempi että olen tullut maan pinnalle enkä odottele hänen kohdallaan sitä kuuta taivaalta. Pitää vain hyväksyä tosi asiat ettei se mikään huippu koira olekaan vaikka olen niin luullut. Katsotaan miten hän tuosta vankkenee ja annetaan hänellekin vielä aikaa. Yksi murheen kohta tuossa tytössä on, eli se kun se köyristää nykyään liikkeessä tuota selkäänsä, ollaan nyt pariin otteeseen käyty hänen kanssaan tuolla fyssärillä ja hänen mielestään kaikki kireydet pitäisi olla sieltä jo poissa. Tulevana maanantaina mennään uudestaan katsotaan mitä se sanoo tällä kertaa, jos siellä ei ole kireyttä niin sitten on jotain muuta ongelmaa ja se on meidän ensin selvitettävä ennenkuin jatkamme näitä näyttelyitä.

Kyllä ne nuo näyttelyt ovat rankkoja niin koirille kuin emännällekin. Nuppukin sammui sohvalle mamman syliin heti kun päästiin kotiin.


Samoin Nitta kaivautui tuonne sohvantyynyn päälle ja otti pienet tirsat..


Komea Kustikin painoi päänsä sohvatyynyyn ja tiedä häntä mitä se siinä sottailee...Ajattelee varmaan että ihanaa kun vihdoin pääsi kotiin...


Niimpä oli sit näyttelyt näytelty täällä Suomen kamaralla ja voimme valmistua kesään. Vuorossa oli siis noiden taimien kouliminen sunnuntaipäivän ratoksi.


Osan taimista heitin roskiin koska en todellakaan tarvitse niin paljoa mitä noista olisi tullut. Muutaman ylimääräisen kyllä istutin vien ne sitten Melissalle tuliaiseksi kun menen sinne loppuviikosta.


Nyt olisi muutama paprikantaimi koulittuna.


Sekä valkoisia samettiruusuja.


Tavallista tomaattia.

Kirsikka tomaattia.



Lisää valkoista samettiruusua...


Tämmöistä oli meikäläisellä nyt tässä huhtikuun alussa. Nyt alkaa sitten loma ja lomalla tämä mummi matkustaa pitkästä aikaa mumminmussukan Melissan luokse keskiviikkona. Samalla reissulla pyörähdetään katsomassa Latvian Riika kaupunki Nitan, Kustin sekä Nupun kanssa koiranäyttelyjen merkeissä. Koskaan en ole Latviassa käynyt joten odotan innolla jo pelkästään sen paikan näkemistä vaikka sieltä ei mitään menestystä tulisikaan, otan sen vaan lomareissuna.

Oikein ihanaa ja aurinkoista kevättä pidetään lippu korkealla ja mieli virkeänä, sen aion minä ainakin tehdä enkä murehdi enää menneitä enkä tulevia. Otetaan vastaan kaikki mitä elämällä on annettavana hymyssä suin ja positiivisella mielellä...

Seuraava postaus tuleekin varmasti kertomaan mitä olen lomallani tehnyt, jos ketä vielä kiinnostaa meikäläisen höpinät niin pysykäähän kuulolla ja ketä ei niin voi pysyä kaukana....





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak