Siirry pääsisältöön

Aluksi Ihana ja lämmin etelänloma reissu Espanjan Fuengirolaan sekä lopuksi puutarhan laitto talvikuntoon...



Kaksi viikkoa sitten minulla alkoi viimeinen kesäloma viikko ja se oli tarkoitus viettää tyttären perheen kanssa Espanjan Fuengirolassa. Perjantai oli jo vapaa päivä koska olin edellisellä viikolla ollut lauantain töissä, niimpä pakkasimme auton ja suuntasimme kohti Nastolaa tyttären perheen luokse, josta sitten oli tarkoitus lauantaina ajella Helsingin lentokentälle. Poika oli pestattu kotimieheksi ja koirien hoitajaksi joten hyvillä ja luottavaisin mielin voimme lähteä matkaan.

Lento lähti Helsinki-Vantaan lentokentältä vähän yli yksi iltapäivällä ja illalla kuuden aikaan olimmekin jo Malagan kentällä. Lento sujui hyvin ja Melissankin ensimmäinen lento näytti sujuvan tosi hyvin, hän nukkui suurimman osan ajasta.

Malagan kentältä hyppäsimme paikallisjunaan joka vei meidät sitten Fuengirolan keskustaan josta oli vielä pieni taksimatka hotellille. Hotelli johon majoituimme oli siisti ja viihtyisä Myramaris. Sää Fuengirolassa oli lämmin, muutenkin oli koko lomamme aikana tosi hyvä keli vaikkakin tänä ensimmäisenä ilta satoi vettä.



Seuraavana päivänä kävelimme rannalle johon oli hotellilta vähän matkaa mutta ei se meitä muita haitannut paitsi tuota miestä joka meillä asuu. Matkalla rannalle näimme tämän hienon linnan.


Eikä lomaa voi viettää ilman jäätelöä, joten pitihän sitäkin maistella tällä reissulla, ja hyvää oli.


Melissakin viihtyi hyvin reissussa mukana kunhan oli vaan välipalaa ja rattaat liikkeessä niin mikäs sitä oli ollessa. Mummi osti pienelle mumminmussukalle tommoisen ihanan söpön mollamaijan johon kirjailtiin helmaan vielä Melissan nimi.


Fuengirolan keskustassa kävellessä näimme puistossa nämä papukaijat jotka söivät ihan siinä vieressä jotakin mitä niille oli siihen kylvetty. Olivat tosi kesyjä..


Kotimiehelle, eli poitsulle löysin tuliaisiksi tosi kivat boxerit, pitihän se apinoita tuoda kun kerta olimme apinoita katsomassa...


Yhtenä iltana Melissa pääsi sitten äidin kanssa karuselliin, tyttö aluksi vähän pelkäsi mutta siitä se sitten iloksi muuttui. Mutta kun pois piti lähteä ja hän huomasi että siellähän olisi ollut myös heppoja niin huutohan siitä tuli kun hepallahan sitä olisi pitänyt ratsastaa, heppatyttö kun on. Niimpä sovimme että toisena päivänä Melissa pääsee sitten uudestaan tuohon karuselliin ja silloin hepalla ratsastamaan.


Muutamana päivänä meillä olikin sitten allaspäivä koska päivällä oli sen verran kuuma että ei olisi jaksanut lähteä käveleksimään, ja pitihän sitä saada vähän väriäkin pintaan. Eikä sitä malttanut ihan vesi lijalla näitäkään päiviä viettää vaan "sex on the beach" coktaili maistui tosi hyvältä siellä aurinkoa ottaessa.


Melissakin sai ihan ikioman ensimmäisen mehujään, jota olikin mukava maistella siinä altaalla auringossa.


Yhtenä päivänä kävimmekin sitten näyttämässä Melissalle kaikenlaisia eläimiä, paikallisessa eläintarhassa Bioparcissa.





Esimmäisenä siellä oli näitä apinoita jotka nauttivat lämpimästä ja rellottivat kivillä aurinkoa ottaen.


Tämmöinen "kottarainenkin" oli siellä puussa.


Leopardi nautti myös aurinkoisesta kesäpäivästä ja ei paljon hytkähdellyt vaikka ihmiset häiritsivät hänen nauttimishetkeään...


Tämä mötkylä makoili kanssa tuolla kivenreunan alla koska päivä oli tosi kuuma.. 


Aivan mahtavia isoja kilpikonnia oli tosi kiva näyttää Melissalle, ainut ongelma siinä vain oli kun nuokaan ei paljon liikahtaneet niin Melissa ei ihan heti ymmärtänyt mitä tuolla pitäisi oikein katsoa kun ne näyttivät vain isoilta kiviltä.


Hui, krokotiilinkin näin ihan eka kerran, en kyllä haluaisi että tollainen tulisi vastaan..


Kaikenmaailman liskojakin siellä oli vaikka minkänäköisiä.


Nämä orangit oli tosi kivoja, siinä se äitiorangi vaan makoili ja tuo yksi riiviö kiipeili ja välillä kävi kiusaamassa tuota äitiään. Nuo oli ihan kuin ihmislapset, pikkuriiviöitä. Ihan pieni vauva oli myös tuossa äitiornginluona.


Tässä ikkunan läpi nähtiin monenlaisia kaloja sekä kolme näitä ankkoja jotka kävivät tuossa ikkunan edessä esittäytymässä. Tosi hauskaa oli nähdä miten nuo räpylät tuolla vedessä polskuttavat.


Aivan ihanaa oli näyttää Melissalle näitä eläimiä koska hän tykkää ihan hirveästi eläimistä. Pikkutyttö nautti oikein näkemästään ja sanoi vaan "kato" "kato"...


Ja niinkuin oli Melissalle luvattu niin pakkohan hänen oli päästä vielä uudestaan sinne karuselliin ja nyt sillä hepalla ratsastamaan. Voi tuota pienen ihmisen iloa kun se oli onnessaan..


Tosi kaunis oli tuo karuselli illalla kun siihen syttyivät kaikki valot.


Illan pimetessä oli taas drinksun aika, tällä kertaa vuorossa oli Pina Colada...Hyvää oli.


Kummityttären äidille tuliaisia...


Seuraavana allaspäivänä olikin vuorossa sitten taas uusi drinksu tuttavuus, eli Mojito!


Yhtenä päivänä pyörähdettiin siellä Fuengirolan suomalaisten puolella. Siellä komeilli vuorenpäällä tämä Espanjan kuuluisa härkä.


Seuraavana vähän muita kuvia rannalta ja rantakadulta. Rannalle ei tällä kertaa päästykään auringon ottoon koska Melissalle se olisi ollut liian kuuma, varsinkin tuo hiekka poltteli aikuistenkin jalkapohjia joten päätimme ettemme tällä kertaa ole rannalla.



Yhtenä iltana lähdimme taksilla kohti vuoristoa pieneen  Mijasin kylään.





Mijasin kylä on tunnettu aaseistaan joten siellä oli jos minkinlaista aasia. Nämä seinälle tehdyt olkiaasit oli tosi kivoja.




'Siellä oli tosi kaunista, ja Melissakin pääsi vähän kävelemään koska oli aidatut polut, niin ei tämä nopea liikkeinen pikkuinen päässyt karkuun.





Siinä niitä Mijasin aaseja oli rivissä odottelemassa josko joku haluaisi heidän selkäänsä. Me emme halunneet.



Mijasin kylässä nautimmekin sen päivän illallisen johon kuului tuota espanjan köyhän miehen sangriaa eli Tinto de veranoa. Juoma on kaikessa yksinkertaisuudessaan punaviiniä, johon sekoitetaan esim. Spritea tai appelsiininmakuista Fantaa.



Viimeisenä iltana Fuengirolassa nautiskelimme rantakadulla.


Siellä oli joku juhla menossa, koska hevoset oli koristeltu ja niitä näkyi paljon siellä kaduilla. Hevosilla ratsasti naisia ja miehiä jotka olivat pukeutuneet hienosti espanlaisittain.



Rannalta pois tullessa ihailimme tätä linnaa johon oli syttynyt valot jotka valaisivat koko komeuden.


Linnan vieressä oli silta jota pitkin pääsi joen yli rantakadulle.


Aivan hotellin vieressä oli tämä paikallinen ostoskeskus joka oli saman niminen myös kuin tuo meidän hotelli.


Niin se tuli sekin ilta että oli pakattava tavarat ja valmistauduttava seuraavana aamuna matkustamaan koti suomeen. Mutta vaikka olikin ollut aivan ihana olla tuolla reissussa ja nauttia pikku Melissasta yli viikon, niin siitä huolimatta oli jo ikävä niitä pieniä karvakorvia jotka odottivat kotona. 


Pieniä tuliaisia tuli ostettua sekä itselle että muillekin. Tämä viuhka lähti mukaan sielä Mijasin kylästä ja tuo flamingo oli sitten tuolta eläintarhasta. Nämä muistuttavat minua tuosta reissusta tuossa jääkaapinovessa.


Onneksi meillä oli pieni lapsi mukana jotenka hänen takiaan pyörähdettiin useammassakin lastentarvike liikkeessä. No sieltä löytyi sitten meidän näyttelyreissulle aivan ihan laukku. Tämä on vauvojen hoitolaukku joten käy hyvin myös koirien hoitolaukuksi. Tässä on paljon taskuja ja mikä parasta molemmilla puolilla on lenkit joista tämän saa ripustettua näyttelyrattaisiin kiinni. Katsotaan Jyväskylän näyttelyissä miten hyvä ostos tämä oli.


Koska kummitytön äidille on tuliaiseksi se lierihattu, niin pitihän se kummitytöllekin jotakin tuoda. Kummitytöllä oli syntymäpäivät juuri silloin kun lähdimme tänne reissuun joten halusin antaa hänelle synttärilahjaksi jotakin tuolta reissulta. Niimpä kummityttö saa tämän ihanan norsun, ainakin itsestäni tämä on IHANA.


Reissun jälkeen olikin heti ryhdyttävä puutarhahommiin, ensimmäisenä piti saada nuo pelargoniat tuolta ulkoa ja kesähuoneesta pelastettua ennen ensimmäisiä pakkasia. Olin aivan varma että kun palaamme niin kaikki kesäkukat ovat kuolleet ja nämäkin pelargoniat pitää heittää tunkiolla, koska en ollut edes pyytänyt kotimieheltä että olisi näitä kastellut. 
Mutta vielä mitä, eihn näille ollut käynyt kuinkaan vaan ihan täysiään kukkivat vielä. Niimpä nyt olikin oiva aika tuoda ne tuonne peräkammariin talvehtimaan, nyt annetaan niille vaan vähäsen vettä ja odotellaan että ne tiputteleva kaikki lehtensä sekä kukkansa. Sitten toivotaan parasta että ne talvehtivat hyvin ja saamme nauttia niistä vielä ensi kesänäkin.


Aika paljonhan noita on mutta sain kun sainkin ne mahtumaan tuonne peräkammariin.


Sitten käytiin välillä muutama päivä töissä ja sama puutarhahomma jatkuu. Ensimmäisenä olikin nurmikon leikkuu jonka jälkeen kaikki loput kesäkukat tunkiolle ja ruukut pesun jälkeen aittaan.
Terassikalusteet raivasin aittaan ja tämän pienenpöydän siirsin taas talveksi tähän kuistille kynttilätelineeksi.


Tikapuille laitoin callunoita sekä marjakanervan, lopuksi koristelin tämän noilla pallovaloilla. Tuli ainakin omasta mielestä ihan kiva. Tuohon alempaan ruukkuun on tarkoitus laittaa vielä jäkälää, sitten tämä on valmis.


Kuistin etuosasta otin pois ne hortensiat ja siirsin tuolta talon päädystä nämä ruukut tuohon. Näissä oli kesällä nämä heinät joten ajattelin ensin että istutan nuo heinät johonkin josta saan ne sitten laitettua ensi kesänä johonkin istutukseen. Mutta sitten päätinkin jättää ne tuohon ja niiden seuraksi istutin sitten vaan tuon callunan. Tuosta kuistin reunalta olevasta ruukusta poistin ne kesäkukat ja istutin siihen talveksi callunan sekä marjakanervan. Näihinkin ruukkuihin tulee vielä jäkälät tuohon juurelle.


Tästäkin telineestä sai ne kesäkukat poistua ja tilalle vaihtuivat  talveksi lyhdyt.


Kesähuoneen edustalta siirsin myös nuo hortensiat pois talveksi niimpä se muuttui tosi karun näköiseksi. Mutta en viitsi siihen mitään talveksi laittaa koska kun lunta tulee niin se peittää kuitenkin kaikki istutukset eikä ne näy koko talvena.


Pienen piristyksen hommasin kyllä tuohon kesähuoneen edustalle, eli se sai uudet pitsiset lyhdyt.


Sekä kesähuoneen ikkunalle tuli myös tommoinen hileellä koristeltu kuusi (muovinen) sekä marjakanervat vähän piristämään tuota kesähuoneen etupuolta. Jotain meinasin vielä keksiä tuohon, mutta sen näätte myöhemmin.


Kesähortensiat pääsivät taas tuonne maahan noiden alppiruusujen sekä viime kesäisten hortensioiden sekaan. Viime talven jälkeen nuo viime kesän hortensiat kasvoivat tosi hyvin, mutta eivät kyllä tehneet yhtään kukkaa. Toivotaan että ensi talvi on myös yhtä armollinen noille hortensioille ja jos vaikka ne ensi kesänä sitten kerkeisivät kukkia.


Nämä kesähuoneen edessä olleet hortensiat ovat vielä täydessä kukassa joten loppu kukinnan ne voivatkin sitten suorittaa tuolla maassa.


Nyt alkaakin olla pihamaa saatu talviteloille ja kuisti hohtaa jo syksyä.

Terassilta raivasin kaikki kesäkalusteet tuonne aittaan, matto jäi tuohon kaiteelle vielä vähän kuivamaan, mutta siirrän sen tuosta viimeistään ensi viikonloppuna myös tuonne aittaan. Terassilla odottelee vielä grilli jonka pesemisen ja siirtämisen olen antanut tuolle miehelle joka meillä asuu. Katsotaan nyt poistuuko se tuolta terassilta ennen talven tuloa vai pysyykö se siinä koko talven... Vähän kyllä epäilen mutta eihän sitä tiedä jos se vaikka yllättäisi.


Pientä syksyistä piristystä hommasin myös vielä tuonne sisällekin, eli eteinen sai uuden maton. Tässä on kumipohja joten toivon että tämä pysyisi hyvin paikoillaan, koska yleensä kun nuo neljä karvajalkaa painelevat vauhdilla ulos niin meinaa matto lähteä mukaan.


Lisäksi vihdoinkin sain etsittyä tuolle vierashuoneen nurkassa olevalle kukalle jonkinlaisen pöydän kun se on niin hankalasti vain lojunut tuolla lattialla. 
Tämä pöytä oli kyllä aivan huippu löytö ja käy tänne kuin nyrkki silmään....


Aivan ihanan näköiseksi tuli tuo ulko-oven edusta kun sain illalla laittaa nuo pallovalot palamaan. Tuli kyllä niin syksyinen olo...


Kesähuoneen ikkunalle toin tuosta kantotalosta nuo peikot talveksi irvistelemään, sekä kävin hakemassa tuota jäkälää jota laitoin koristeeksi myös tuohon juurelle.


Toiseen ikkunaan tuli samoin noita peikkoja mutta siihen tuli myös tuo keijunovi sekä keiju. Sekä kesähuoneen ikkunalle virittelin myös nuo valot valaisemaan synkkiä ja pimeitä syys- ja talvi-iltoja.


Kallat istutin tuolta kesähuoneesta ruukkuihin ja nekin saavat talvehtia tuolla peräkammarissa. Toivottavasti saamme niistäkin nauttia vielä talven jälkeenkin. 



Nyt on jäkälät laitettu noihin istutuksiin ja talvi saa tulla.





Kesähuonekin tuli siivottua ja patsaat siirsin tuolta ulkoa sinne. Kynttilät on viritetty että saa nauttia pimeinä syys- ja talvi-iltoina siellä vaikka lasillisesta kynttilän valossa.


Tämmöistä meillä taas tällä kertaa. Aivan ihana loma on takana josta sain voimaa tulevaa pimeyttä ja synkkyyttä vastaan. Nyt jaksaa taas painaa töitä ja suunnata kohti koiranäyttelyitä ja kaikkea muuta mitä sitä nyt keksiikin.

Puutarha on siirtynyt odottelemaan talvea ja voi taas huokaista että kaikki on kunnossa. 

Oikein ihanaa syksyä kaikille lukijoilleni ja nautitaan syksyn väreistä sekä odotellaan talvea hyvällä mielellä....

Minä palailen taas ehkä koiranäyttelyiden osalta tai jotain ei voi tietää.....Sitä odotellessa!!!!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak