Siirry pääsisältöön

Pojan vanhasta huoneesta äidille uusi ompelu- ja askarteluhuone...

Niin se vaan taas viikko hurahti vähän liiankin nopeasti ettei meinannut tajuta ollenkaan...Viikkohan meni siis käytännössä täysin töitten parissa vaikkakin vähän meinasi flunssa kaataa välillä sänkyyn.

 Mutta periksihän en antanut sille flunssalle vaan kaksi päivää sitä sairastin, mutta koska ei nyt ollut aikaa sairastaa niin pakko oli laittaa sille kampoihin.... Puolitoista päivää lepäillessä ja troppeja naamaan syödessä karkotin flunssan kauaksi. 

Vaikka olihan minulla hyvät hoitajat, Nitta, Nuppu, Nella ja Netta olivat vieressä sohvalla nukkumassa siksi varmaankin paraninkin niin nopeasti koska nämä rakkaat koirulit huokuivat sitä hyvää energiaa ja flunssa lähti karkuun...


Pikkuinen Nittakin oli mamman vieressä sohvalla ja oli tosi tyytyväinen kun pääsi siihen mamman jalkojen juureen nukkumaan.


Netta nukkui vakio paikallaan mamman niskan takana sohvan selkänojalla, Nettakin oli tosi tyytyväinen kun mamma oli kotona ja sai olla kokopäivän mamman hoitajana.


Nellakin otti rennosti sohvalla ja huokui hyvää energiaa..


Koska olin jo pitkään suunnitellut että nuo meidän matot kannattaisi pesettää koska niissä oli viime kesäiset Nupun pissitkin, eli jos meinasin joulumattojen jälkeen laittaa nuo matot tuohon lattialle niin ensin ne olisi pesetettävä...
Vaikken niitä vielä laitakaan lattialle ennenkuin tuo meidän Nitta neitikin osaa jos tuonne ulos mennä kun hätä tulee (ei ihan vielä)... Mutta nyt nuo matot oli kaikkein ajankohtaisin pesettää ja saa sitten laittaa puhtaat matot suoraan lattialle ja voidaan taas jatkaa normaalia elämää... 
Normaalistihan minä itse pesen meillä nuo matot ulkona painepesurilla, mutta koska en jaksa odottaa kesään asti, niin tällä kertaa ne on pakko pesettää pesulassa ja koska tällä kertaa ne haettiin ihan kotoa asti niin mikäs sen parempaa.


Joulumaton jätin vielä tuohon olohuoneen lattialle mitään muita mattojahan meillä ei tällä kertaa olekaan lattialla. Aikaisemmin en ole koskaan mattoja raivannut lattioilta vaikka onkin koiranpentu tullut taloon, mutta tämä hetki on poikkeuksellinen koska näitä pentuja oli silloin viikko sitten useampia niin silloin ajattelin että parempi näin ettei ole mattoja lattialla. 

On se paljon kivempi noiden tyttöjen leikkiä tuossa maton päällä kuin tuolla liukkaalla lattialla, ja saahan tuon maton sitten laittaa pesulaan. Vahingotkin sattuu aika usein tuonne paljaalle lattialle kuin tuohon matolle joten olkoon tuo matto paikoillaan. 

Nitta ja Nuppu ovatkin hyvät kaverit ja he leikkivät jo samoilla leluillakin. 


Kun se flunssa oli nujerrettu olikin sitten remontin vuoro. Lauantaipäivä menikin vielä töissä mutta sieltä kun pääsin oli niiiiin paljon virtaa että oli pakko alkaa remontoimaan tuota vanhaa pojan huonetta. Perjantaina olinkin jo ennen töihin menoa käynyt hakemassa kaikki tykötarvikkeet ja nyt ei ollut kuin aloittaa hommat.


Ensin seiniltä kaikki naulat ja ruuvit pois ja sitten vain pakkelia pintaan ja reiät umpeen. 


Muutaman tunnin kuivumisen jälkeen olikin vuorossa sitten hiominen ja seinien pesu.


Siinä pakkelin kuivumisen aikana tuli sitten verhoiltua tuo vanha tuolikin itselleni työtuoliksi. Joskus aikoinaan sain kaksi kappaletta näitä tuoleja vanhasta työpaikasta ja silloin jo verhoilin tämän tuolin tuolla mustalla kankaalla silloisen pojan huoneen väreihin sopivaksi.


Nyt olikin sitten vuorossa vähän vaaleampaa sävyä, tämän huoneen väreihin sopivammaksi. Eli tällä kertaa tuolta komeron pohjalta löytyi tosi hyvää ja väriltään sopivaa kangasta ja näin ollen tämä tuoli muutti muotoaan vaaleanhaarmaaseen. 
Ainakin omasta mielestäni tästä tuli tosi hyvän näköinen. Jos tuota kangasta olisi ollut enemmän, niin olisin tehnyt siitä vielä verhotkin tuohon huoneeseen, mutta ei sitä olisi siihen riittänyt joten ehkä teen myöhemmin muutaman tyynynpäällisen tuosta kankaasta tuohon sohvan päälle.


Kun sitten oli seinät maalattu ja jätetty kuivumaan niin olikin mielessä huoneen uusi sisustamien.

 Olin löytänyt aivan ihanat Koivumallin verhot Vallilan mallistosta, tilasinkin ne netin ihmeellisestä maailmasta Prisman sivustolta, mutta perjantaina tuli viesti ettei niitä olekaan enää verkkokaupassa saatavilla. 
Niimpä olikin mietittävä että mistähän ne sitten voisi saada, onneksi työkaveri oli käymässä Joensuussa lauantaina niin pyysin häntä käymään Prismasta ne ostamassa. Mutta koska Vallilan tuotteet ovat aika hinnakkaita niin jos yksi verho maksaa yli 50 euroa niin kaksi olisi maksanut yli satasen, joten se ei oikein käynyt minun budjetilleni ja niinpä verhoajatus meni ihan uusiksi.  

Siinä sunnuntaina sitten miettiessäni päätin että lähden käymään paikallisella Tokmannilla ehkä siellä jonkinlaiset kivat verhot ehkä vielä löytyisikin. No löytyihän sieltä vaikka mitä kivaa, ensinnäkin tämä uusi orkidea joka oli ihan pakko ostaa sen "melkein" kuolleen orkidean paikalle. Vähän piristystä tähän olohuoneeseenkin tuli tuon orkidean mukana.



No jaa, löytyihän sieltä vähän muutakin. Eli uudet hienot verhot löysin kun löysinkin tuonne huoneeseen ja ovatkin tosi kivat. 

Samalla sain myös yhden viherkasvinkin ja uuden ruukun tuohon ikkunaan, vanhan amppelin löysin yhdestä jemmasta, siihen kun laittoi tuon kukan ruukkuineen niin tuli tosi hyvän näköinen tuosta ikkunasta. 
Vanha pojan koulupöytä tuolta peräkammarista siirrettiin pojan kanssa tuohon ikkunan eteen josta tuli väliajaksi pöytä noille miun ompelukoneille. 
Haaveissani oliskin uusi sellainen vanhanajan kirjoituspöytä tuohon mutta se tulee sitten kun osuu kohdalle. Yksi pöytä olisi ollutkin tuolla tori.fissä mutta se oli valitettavasti jo mennyt joten pakko tyytyä nyt tuohon, ehkä se vielä joskus sattuu kohdalle. Muutaman harmaan korin ostin myös tuolta Tokmannilta ja noissa on kiva pitää kaikkea ompeluun liittyvää tavaraa tuossa pöydällä, tällähetkellä niissä on jo nuppineulatyyny, lankarullia ja nappeja. 

Niin jos joku tarttee tuota vanhaa lamppua niin sen saa nyt tosi halvalla!!!!!


Maalauksesta vielä vähän, eli maalasin valkoisella uudestaan nuo puolipaneelit sekä tuon yläpuolen näiltä kolmelta seinältä. 
Tuo verhoiltutuoli tuli tuohon työpöydän eteen työtuoliksi ja se vanha metallinen sohvasänky tuolta peräkammarista sai uuden paikkansa myös täältä huoneesta. 

Näin minunkaan ei tarvitse mennä sinne peräkammariin nukkumaan kun meidän "majori" alkaa rouskuttamaan tuolla meidän makkarissa. Täällä on vähän lämpimämpää kuin tuolla peräkammarissa jossa näin talvella on vain maximissaan 10 astetta lämmintä.


Vielä puuttuu uusi valaisin jonka olen jo varannut Savonlinnan facebookin kirpputorilta mutta sitä ei vielä ole haettu. Onneksi ihana siivoajani käy Savonlinnassa töissä joten hän lupasi käydä sen valaisimen hakemassa  sen jälkeen ei puuttu kuin vävypojan vierailu joka saa sitten laittaa sen paikoilleen...
Mutta eiköhän tuon kerenne....Vieläkun saan harmaan maton tuohon lattialle niin sitten alkaa olla valmista ja olen tosi tyytyväinen kätteni jälkiin....


Tämän yhden seinän maalasin vaaleanharmaaksi ja sain sillä yhden tehosteseinän tähän huoneeseen. Muutaman vanhan taulunkin laitoin vielä tuohon paikoilleen. 


Tällähetkellä tässä huoneessa on myös tuo meidän pikkuisten trimmauspöytä sitä varten että voimme harjoitella, jos ei nyt päivittäin, niin ainakin silloin tällöin tuota pöydällä olemista näyttelyitä ajatellen. Mutta hyvinhän tuo käy tähän sisutukseen vai olenko väärässä....


Vaikka en hirveästi noista metsästysjutuista kotonani tykkää, niin jotenkin vaan halusin jättää nuo hirvensarvet joiden aikaan poika on ollut isänsä kanssa metsällä mukana kun tuo hirvi on ammuttu ja onhan se kiva että tässä huoneessa on kuitenkin jotakin joka muistuttaa että tämä on ollut pojan vanha huone... 
Niin ja eikös nyt ole muotiakin nämä sarvet vaikka nämä ei nyt mitkään "sisustusarvet" olekaan vaan ihan oikeat. Samoin myös tuohon sohvalle laitoin pojan vanhan harmaan sängynpeitonkin sekä tuolta peräkammarista nuo isot tyynyt, niitä vaaleanpunaisia en sieltä kuitenkaan vielä tuonut. 


Pojan aikaan laitoin nuo sisustustarrat noihin komeronoveihin ja minusta ne käyvät siihen vieläkin tosi hyvin joten ne saavat siinä olla....

Oven kahvat ovat vielä kadoksissa koska jostain kumman syystä noista isoista ovista ne oli pitänyt ottaa pois, jospa ne jostakin ilmestyisi ja saisin ne paikoilleen....


Kun nyt pääsin tuon sisustuksen makuun niin tilasin Annival Interior Oy ltä uudet verhot tuohon olohuoneen ikkunaan. Vielä kun saan vaaleanpunaiset pitkät verhot tuohon sivulle niin sitten alkaa olla valmista...Vieläkin on tuossa ikkunassa noita lumihiutaleita mutta koska ulkonakin on vielä lunta niin saavat olla, otan pois ne sitten vaikka pääsiäiseksi.



Vähän on vielä synkän näköistä tuossa olohuoneessa kunhan saan sinne laitettua vähän vaaleanpunaista ja vaalean maton lattialle niin sitten alkaa olla vähän valoisamman näköistä... 


Näin meillä on menty tämä viikko ja on ollut taas  pitkästä aikaa ihanaa sisustaa kotia....

Ehkä tässä seuraavan kerran alkaa ollakin jo vähän vaaleanpunaista ja vaaleaa kun kirjoittelen tänne blogiin. Vaikkakin ruho on vähän kipeä remontin jälkeen, mutta mieli on sitäkin virkeämpi kun voi piristää itseään tällä sisustamisella tästä saa todellakin piristystä tähän arkiseen ahertamiseen.

Oikein ihanaa helmikuun jatkoa teille kaikille ja mukava kun poikkesitte taas blogissani. Niinkuin lupasin viimeksi niin nyt oli sitä remontoimista ja sisustamista, seuraavalla kerralla varmaan jatketaan myös sisustamisella sekä ehkä myös vähän koirista koska nehän kuuluvat aikalailla minun arkeeni ja elämääni, niinkuin olettekin ehkä jo huomanneetkin.

Tavataan taas!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak