Siirry pääsisältöön

Nyt on tullut taas kaiken näköistä tuusattua ja tuunattua....ompeluksia...remonttia..sisutusta...puutarhaa ymm...

Kaikenlaista sitä on tullut taas tuusattua...:) On tehty syysaskarteluja, remontoitu, sisustettu ja leivottu...

*Tässä sitä tuusaillaan noiden vaahteranlehtiruusujen parissa...muutama niitä tulikin väkerrettyä, mutta olivat niin tummia nuo lehdet että ei oikein tullut sellaisia kirkkaita..
Mutta vaahteranlehtiruusuja on tehty...






Yhtenä päivänä sitten tuli mieleen että nyt voisikin ottaa ja  maalata nuo rottinkikalusteet valkoiseksi ja sijoittaa ne sitten uuteen paikkaan. Vanhaan paikkaan kun oli tulossa se uusi lipasto..
Niimpä minä sitten kannoin nuo kalusteet ulos ja otin muutaman spraymaali purkin ja aloin suhautella... Ihan kivat niistä tulikin.



Seuraavaksi olikin sitten vuorossa meidän teinipojan huoneen uudelleen sisustaminen. Ensin piti vain saada tuo formulaboordi irti seinässä..Siinäpä olikin sitten hommaa koska se oli jurrautettu liimalla kiinni seinään....

Ensimmäinen kerros lähtikin ihan vaan vetäisemällä mutta toinen kerros olikin sitten työn ja tuskan takana. Onneks minulla sattui olemaan semmoinen pieni Paavohöyrypesuri jolla sain toisen kerroksen palapalalta irti seinästä..

Jäljelle jäikin sitten liima...sitä samalla tavalla höyrypesurilla ja lastalla raaputtamaan irti seinästä ja lopuksi hain autotallista pienen hiomakoneen ja sillä hialsin loput liimasta sinne seinään kiinni..



Seuraavaksi olikin sitten seinän maalaus vuorossa, siinä samalla taisi maalautua vähän omatkin varpaat...mutta tuli siihen seinäänkin maalia.

Yksi seinä tuli harmaaksi ja loput seinät valkeiksi. Koko huonetta kiersi alaosassa puolipaneeli jonka maalasin myös valkeaksi. Kyllä muuten valostui huone kertaheitolla.



Vaatekaappien ovet saivat hienon sisustustarran ja uudet oven kahvat..


Seuraavaksi olikin sitten vuorossa sisustaminen.. 
Huoneeseen tuli uusi musta verhotanko, uudet verhot ja naulakko. Sängynpeitto on vanha, mutta koska se oli sininen alunperin niin yritin ensin värjätä sen harmaaksi, mutta ei onnistunut. Sitten oli vuorossa musta väri...mutta ei sekään paljon värjännyt..Kyllähän se nyt on vähän tummempi...mutta saa nyt olla ehkä joskus kun löydän siihen kivan uuden peiton niin sitten vaihdan sen.


Harmaalle seinälle tuli uudet taulut, kolme taulua siihen on tarkoitus laittaa mutta sitä kolmatta ei ole vielä tullut. Poika osti sitten kaveriltaan uuden työtuolin, toinen vanha tuoli poistettiin käytöstä ja toinen päällystettiin mustalla kankaalla.



Huoneeseen tuli myös uusi matto, mustaa ja harmaata on nyt huoneen värimaailma..



Remontti ja sisustushommien välissä tuli käytyä ulkona vähän koristelemassa syksyä etukuistille ja kesähuoneeseen.


Sisääntulo kuistin molemmille puolille tuli uudet Sypressi / havuasetelmat.



Samoin kuistin oviaukon molemmille puolille kanervaa ja pihlajanmarjoja...





Kesähuoneen etuosaan tuli myös kauniit punaisen väriset asetelmat jäkäläpohjalla.


Kesähuoneeseen tuli myös asetelmia...Daalioiden kukkavarret kylmi yhtenä yönä mutta kukat jäi joten hyödynsin niitä vielä näissäkin syysasetelmissa.






Ulko-oven kranssi muutti taas muotoaan... vähän sammalnauhaa ympärille ja pihlajanmarjoja vaahteranlehtiruusun kanssa...


Välillä sitten vähän leivottiin, ajattelin tehdä pojalle yllätyksen ja tekaisin vähän sämpylöitä sille välipalaksi kun tulee koulusta. Kylläpä oli niin hyviä että itsekin piti syödä muutama...nami..nami.


Seuraavana olikin taas remonttihommia...Vielä yli yksi huone joka kaipasi myös vähän vaalennusta. Niimpä meidän tyttären vanhan huoneen puolipaneelit saivat myös valkoisen maalin päällensä...Kyllä tuli siitäkin valoisampi...




No niin nyt on taas valkoiset puolipaneelit...pääsi taas sisustushommiin. Tähän huoneeseen pääsivätkin sitten ne tuunatut korikalusteet. 





Välillä tehtiinkin sitten suursiivous joten uudet virkatut tapletitkin pääsivät sen jälkeen niille varattuun paikkaan, eli keittiön pöydälle.




Aivan pakko oli välillä ottaa myös meidän Netukasta kuva kun se kaivautui meidän makkarin sängynpäällä olevien tyynyjen väliin...Kyllä se on niin ihana :)


Seuraavana olikin sitten verhoiluhommia, se pojan toinen tuoli sai päällensä uuden mustan päällysen, toista tuolia en verhoillut vielä ollenkaan, koska se lähti tuolta pojan huoneesta pois. Verhoilun tuoskinnassa tuli myös reikä sormeen kun paineilmanitoja pamautti yhden niitin myös omasta sormesta läpi...mutta onneksi ei jäänyt penkkiin kiinni vaan sain vielä sen siitä irti...Mutta tekevälle sattuu, näinhän sitä sanotaan ;)



Seuraavana olikin sitten ompelupäivä, kun nostaa ompelukoneen keittiön pöydälle niin silloin on ommeltava koko päivä...niimpä tuli ommeltua kodinhoitohuoneen penkkille uusipehmuste, korituolille uusi pehmuste...Tyttären vanhaan huoneeseen uudet verhot ja tyynyt...


Uudet pehmusteet valmistuivat vanhasta verhosta. Samanlaiset verhot siellä jo olikin, mutta koska suoria verhoja oli kaksi kappaletta toisesta tein sitten  uudet pehmusteet. Näin saatiin verhot ja pehmusteet samaa sarjaa :)


Tämmöinen oli vanha pehmuste...


Ja tämmöinen tuli uudesta....




Tuolin pehmuste oli myös samasta kankaasta kuin tuokin penkin pehmuste, ja nyt ovat myös samaa kangasta...


Tämmöinen tuli uudesta...


Tässä sitten nämä uudet tyynyt, vanhasta suorasta verhosta tein siis tyynyt ja rullakapan tyttären entiseen huoneeseen...kierrätystä....



Tässä kuvaa kodinhoitohuoneesta johon tuli tuo uusi lipasto, sukille ymm....alusvaatteille. Uunin edessä on yksi tuollainen verho josta toisesta tein ne pehmusteet...


Lipaston päälle tulostin  kirpparilta ostamaani kehykseen, Thaimaan matkalta otettu auringonlasku kuva...


Makkarin valokuvakehtys sai kynttilä kuvat....


Ja koska meillä on, miehen joka täällä asuu eikä ole minulle mitään sukua, hääpäivä tein sitten hänelle lahjaksi tämmöisen taulun jonka laitoin meidän makkariin sängynpäädyssä olevien hääkuvien yläpuolelle. Minusta se sopi aivan mainiosti siihen paikkaan.....:D


Eli tämmöistä tällä kertaa...luulen että nyt ei taas maalata vähään aikaan vaan nautitaa syksystä ja sisustuksesta....

Ehkä jotain pientä tuunausta tulee tehtyä syksyn mittaan....mutta niitä päivitellään kyllä sitten sitä mukaa tänne....

Kiitoksia taas kaikille joita kiinnostaa nämä minun tuusailut ja tuunailut...

Palailen taas joku päivä päivittelemään tuusailujani.....

Hyvää syksyä kaikille !!!!!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattuja vauvanleluja...

Hei taas... Taas on viikko vierähtänyt ja ensimmäinen kokonainen helmikuun viikko on nyt takanapäin..... Minulla tämä viikko onkin ollut tosi työntäyteinen viikko, uusi työ ja uudet haasteet ovat vieneet kyllä minusta mehut ihan kertaheitolla. Kun aamulla herää klo. 6.00 ja tekee aamurutiinit ja lähtee töihin yhdeksäksi sekä palaa vasta puoli kuuden aikaan kotia, niin ei siinä enää jaksa oikeastaan mitään tuunata eikä tuusata. Koska viikko on vierähtänyt pääasiassa töiden merkeissä niin hirveästi ei ole kerennyt tuunaamaan tai tuusaamaan mitään uutta...valitettavasti. Kuitenkin iltaisin telkkaria katsoessa on tullut heilutettua tuota virkkuukoukkua ja jotakin pientä sieltä on valmiiksikin saatu.. Koska olen saanut vihiä että minusta saattaisi tulla mummo ensi kesän lopulla niin pitihän minun uudelle tulokkaalle vähän virkkailla kaikkea kivaa...Koska tiedän aika hyvin että mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, että kaikki menee hyvin ja minusta se mummeli sitten tulee, olen ollut väh

Pitsienkelien ohjeita....

Ensimmäinen enkelin malli oli tämä. Tähän ohjeen löysin Neljässä polvessablogista.  Tosi selvä ja helppo ohje. Laitan tähän vielä tämän ohjeen uudestaan. Tarvikkeet: Valkoista puuvillalankaa. Itse käytin Novitan virkkauslankaa.  Virkkuu koullu no. 1,75 16 mm puuhelmi. Koko enkeli virkataan yhtenä kappaleena päästä helmaan asti. Enkelin virkkauksessa lyhenteet tarkoittavat seuraavaa: ps = piilosilmukka kjs = ketjusilmukka ks = kiinteä silmukka p = pylväs Pää: 1. krs : kierrä lanka sormen ympäri ja tee renkaaseen aloitussilmukka. Virkkaa renkaaseen 6 ks, vedä rengas tiukaksi ja sulje piilosilmukalla. 2. krs : virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje piilosilmukalla. 3.-7. krs: virkkaa ks jokaiseen silmukkaan.  Laita 16 mm puuhelmi enekelin päähän ja kiinnitä helmi ompelemalla käsin muutamalla pistolla kaulan ympäri. Vartalo ja siivet: Tästä eteenpäin virkataan siirtyen suoraan edelliseltä seuraavalle kierrokselle. Kannattaa kierro

Viime viikon Lahden reissu! Ostoksia ja koiranäyttelyhommia!

Niimpä se on vierähtänytkin taas kaksi viikkoa viimeisestä päivityksestä. Kahteen viikkoon mahtuu tällä kertaa monenmoista ja pääosassa on tietenkin viime viikonlopun Lahden reissu tyttären luona..... Viikko oli raskas niinkuin nykyisin tuntuu olevan joka viikko, tää kevät on omalla tavallaan ihanaa aikaa mutta jotenkin se vaan panee miun pään ihan sekaisin...Eikä kyllä auttanut yhtään noiden kellojenkaan rumppaaminen taaskaan...nyt tämä väsymys pukkaa kuitenkin vielä kovemmin esille kuin aikaisemmin...tekeeköhän ikä jo tehtävänsä ja aivot eivät pysy enää mukana, tiedä häntä!!! Mutta viikko huristettiin ihan normaalisti töissä ja torstai-iltana valmistauduttiin jo, koska perjantaina oli tarkoitus lähteä suoraan töistä kohti Nastolaa. Koirat oli siis tarkoitus viedä myös sunnuntaina näyttelyyn joten niidenkin pesu oli siis tehtävä torstai-iltana... Netta oli ihan nolona kun hänet oli pesty ja laitettu kylpytakki päälle, kyllähän se Nellaakin vähän nolottaa, mutta ei todellak